Tue. Apr 30th, 2024

Japans team in de Volleyball Nations League (VNL).  –MARLO CUETO/INQUIRER.net

Japans team in de Volleyball Nations League (VNL). –MARLO CUETO/INQUIRER.net

Italië brak nauwelijks het zweet uit in het verslagen Slovenië en kondigt praktisch aan hoe klaar ze zijn om het op te nemen tegen Japan in hun zeer succesvolle Volleyball Nations League (VNL)-wedstrijd.

Een overwinning van 25-13, 25-22, 25-17, behaald in slechts een uur en 26 minuten in de Mall of Asia Arena in Pasay op vrijdag, zorgde ervoor dat de Italianen er super voorbereid en opgewonden uitzagen voor hun botsing van 19.00 uur met de koploper Japanese On Zaterdag proberen ze in de eerste helft te blijven van het deelnemersveld van acht ploegen die doorgaan naar de slotweek in Polen.

“Wij willen winnen [again] morgen”, zei Yuri Romano nadat hij de Sloveense verdediging had doorboord met 11 aanvallen op weg naar 16 punten.

Daniele Lavia en publiekslieveling Alessandro Michieletto scoorden elk 13 punten voor Italië.

De Italianen staan ​​met 3-0 achter in de Filippijnen en Romano weet precies waar ze mee te maken hebben als hem wordt gevraagd naar het Japanse duel.

“Het zal lastig zijn.”

De Italianen klommen naar 8-3 algemeen met wereld nummer 1 Polen op 8-2 na een 25-23, 22-25, 25-21, 25-21 overwinning op Brazilië in een vorige wedstrijd die de Brazilianen uit de wedstrijd haalde. top vier met 7-4.

twee beste teams

De Polen zijn ook hier ongeslagen nadat ze de formidabele Brazilianen in minder dan twee uur hebben gestuurd. Japan en de Verenigde Staten bezetten de twee beste posities in het klassement, waarbij de Amerikanen de gelijktijdige wedstrijd spelen in Anaheim, Californië.

Wilfredo Leon Venero leidde Polen boven Brazilië, winnaar van de gouden medaille van de Olympische Spelen van 2016, met 22 punten uit 20 treffers, de sterke explosie meegerekend die de Polen de nipte overwinning in de eerste set opleverde.

“We bereiden ons voor op dit soort wedstrijden”, zei Leon Venero. “Brazilië is een heel sterk team, dus we wisten vanaf het begin dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. [If we play] ons beste spel, we denken dat het genoeg is om te winnen.”

Bartosz Bednorz voegde 11 punten toe, terwijl 2021 VNL MVP Bartosz Kurek er 10 scoorde voor Polen, dat van 19-24 juli gastheer zal zijn van de finale van acht teams in de stad Gdansk, waar $ 1,5 miljoen (ongeveer P84 miljoen) zal worden toegekend. de lijn voor de kampioen.