Mon. Feb 26th, 2024


Snelle bowler Issy Wong zegt dat ze buiten de T20 World Cup-selectie van Engeland is gelaten, haar de kans heeft gegeven om te verbeteren voordat ze de hoofdrol speelt in de inaugurele Women’s Premier League voor de Mumbai Indians.

Wong werd pas in februari uitgeroepen tot reizend reservaat in Zuid-Afrika toen Engeland de halve finale bereikte, maar de matroos was een maand later een sleutelfiguur in India voor WPL-kampioen Mumbai.

De 20-jarige pakte 15 wickets uit 10 wedstrijden, waaronder een uithaal van drie wickets tegen Delhi Capitals in de finale nadat hij twee dagen eerder een hattrick had gescoord tegen UP Warriorz.

Wong, die door Mumbai werd ondertekend voor £ 30.000, zei Sky Sports Daggers en Lyds Podcast: “Toen ik werd gebeld [about missing the T20 World Cup] Ik was er kapot van en had waarschijnlijk een half uur ‘dit is onzin’ en daarna dacht ik ‘oh ik kan maar beter gaan trainen!’

Issie Wong
Fotograaf:
Wong was slechts een rondreizende invaller tijdens de T20 World Cup-campagne van Engeland in februari in Zuid-Afrika

“Ik had een maand of zo waarin ik hard kon werken. Werk niet alleen hard om binnen te komen [New Zealand’s] Sophie Devine of krijgen [Australia’s] Het was Alyssa Healy. Het was hard werken om Issy Wong beter te maken.

“Ik was fris [ahead of the WPL] en ik heb het gevoel dat het een kans voor mij was om te zeggen: ‘Ik heb je opmerkingen gehoord, ik ben het er niet mee oneens, maar dit is wat ik eraan heb gedaan.’

“Voor de veiling dacht ik ‘misschien word ik uitgekozen’, maar toen dacht ik: ‘waarom zouden ze me willen als ik niet werd uitgekozen voor het WK?’ maar gebeurde.

“Ik was me er terdege van bewust dat het een soort gok was, wat me het duwtje in de rug gaf om te zeggen: ‘Oké, laten we dat laatste beetje hard werken en Mumbai bijna bedanken.’

‘Ik mag doen waar ik van hou voor de kost’

Wong’s teamgenoot Nat Sciver-Brunt uit Engeland en Mumbai werd op een veiling verkocht voor £ 320,00, de Australische allrounder Ashleigh Gardner werd voor dezelfde prijs gekocht door Gujarat Giants en de Indiase opener Smriti Mandhana werd overgenomen door Royal Challengers Bangalore voor een hoog toernooi van £ 340.000.

Mumbai-indianen Issy Wong, derde van links, vieren met teamgenoten het ontslag van Shafali Verma uit Delhi Capitals tijdens de Women's Premier League Twenty20-finale tussen Delhi Captials en Mumbai-indianen in Mumbai, India, zondag 26 maart 2023. (AP Photo/Rajanish Kakade)
Fotograaf:
Wong’s 15 wickets in het toernooi hielpen Mumbai om kampioen te worden in de inaugurele Women’s Premier League

Over vrouwelijke spelers die grote sommen geld ontvangen en voor een groot publiek optreden, zei Wong: “Zo gaat het vrouwenvoetbal vooruit en het is cool, nietwaar?

‘We praten erover alsof het een overweldigende druk is, maar in het grote geheel van het leven is het geen slecht probleem om te hebben. Dat perspectief probeer ik altijd te behouden.

“Laatst bracht ik mijn vuilnisbak terug – ik zet ze niet buiten, ik breng ze binnen – en mijn buurvrouw was tegen me aan het praten terwijl zij en haar kinderen naar WPL keken.

“Ze zei dat het moeilijk moet zijn met de druk en zoveel mensen die kijken, maar ik zei dat ik ernaar kijk terwijl ik doe waar ik van hou voor de kost, dus er is niet zoveel druk.

“Ik ben begonnen met spelen omdat ik het leuk vind en nu doe ik het de hele tijd. Hoe lekker is dat!? Zolang ik er zo uit blijf zien, duimen, dan komt alles goed.”

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Bowler! Wong ontsloeg de Zuid-Afrikaanse Laura Wolvaardt met een schoonheid tijdens haar testdebuut voor Engeland afgelopen zomer

Wong speelde 13 wedstrijden voor Engeland in alle formaten, met zijn debuut in juni vorig jaar in de eenmalige Test tegen Zuid-Afrika in Taunton.

De ster sprak over zijn passie voor het rode balformaat in de Dolken en Lyds Podcast, waar ze ook onthulde waarom ze geen fan is van het ontslag van Mankad, waarbij een werper een slagman verliest aan het einde van de niet-aanvaller als ze hun crease hebben verlaten.

Wong zei:[Test cricket] het is daarboven en dat is alleen maar toegenomen naarmate ik ben gegroeid. Series in meerdere formaten zijn de weg vooruit, zoals we afgelopen zomer tegen Zuid-Afrika hadden.

“Het was goed om die testwedstrijd aan het begin te hebben en ik denk dat het de rest van de serie heeft bepaald. Je ging naar de eerste ODI en speelde vier dagen tegen deze jongens.

“Ik vond het geweldig. Je at om de twee uur, je sliep als de hitters binnenkwamen. Het was geweldig!

Wong: Ik hou niet van Mankads

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Heather Knight lacht nadat Deepti Sharma een ‘Mankad’-waarschuwing lijkt te sturen naar IPL

Wong voegde eraan toe: “Ik ben geen fan [of Mankads]. Als ik een bowler ben en mijn grootste probleem is wat er aan de kant van de niet-spits gebeurt, en ik ga niet achteruit om een ​​wicket te krijgen, dan moet ik met mijn hoofd een salto maken.

“Mijn andere probleem is dat het nooit aan het begin of midden in een spel gebeurt, het gebeurt altijd wanneer het is als: ‘oh mijn god, we hebben alles geprobeerd, we zullen dit moeten doen.’ Daar ziet het er niet goed uit.

‘Ik weet dat er sprake is van strafschoppen, vijf of zes als je te vroeg van je lijn vertrekt, en dat kan een compromis zijn. Maar ik hou niet van [Mankads].”

Wong speelt opnieuw voor de Birmingham Phoenix tijdens de 2023-editie van The Hundred, live volledig op lucht sporten deze augustus.Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover