Wed. Jun 19th, 2024Behind the Boards is een serie waarin enkele van de grootste producenten in de branche hun favoriete projecten verkennen. Hier gaan we zitten met Blake Slatkin om zijn recente Grammy-overwinning uit te pakken met Lizzo, in samenwerking met SZA en meer.


Als je met songwriter en producer Blake Slatkin spreekt, worden twee dingen snel duidelijk: hij geeft enorm veel om wat hij doet en zal maandenlang lange nachten in de studio doorbrengen; en slaagde erin een gevoel van verwondering en opwinding over het muziekmaakproces te behouden, terwijl je nog steeds die “knijp me” -momenten hebt wanneer je samenwerkt met iemand wiens repertoire je echt bewondert.

Slatkin leidde het schrijven en produceren van Lizzo’s grote hit “About Damn Time”, waarmee hij later samen met de superster de Grammy voor Record of the Year mee naar huis nam. Het zal voor sommigen misschien als een verrassing komen dat een nummer dat het afgelopen jaar zo lang op repeat is gebleven, niet altijd deel uitmaakte van Lizzo’s visie voor een tweede volledig studioalbum. Speciaal; in feite, deelt Slatkin, was dit het laatste nummer dat aan het album werd toegevoegd.

Hieronder deelt de producer verhalen achter de schermen van ‘About Damn Time’, herinneringen aan het werken aan het Grammy-historische nummer ‘Unholy’, reflecties op het werken met SZA en nog veel meer.


Lizzo – “Ongeveer verdomde tijd”

Ik heb het gevoel dat ik dit zeg over elk nummer waar ik aan werk, maar dit was echt een van de gekste processen. Ik werkte al een tijdje met Lizzo – ik was al haar grootste fan – en we hadden al een aantal nummers waar we van hielden. Ik werd gebeld door de platenmaatschappij dat we nog een nummer nodig hadden. Ik was zo trots op alles wat we al hadden gedaan, en Lizzo dacht dat we dat ook hadden gedaan. We hadden een grote druk om nog een keer de studio in te gaan.

Ik had nog nooit met Ricky Reed gewerkt, die geweldig is, en ik ben zijn grootste fan. We gingen de studio in en we waren gewoon aan het spelen, en ik dacht er niet over na en ik speelde wat akkoorden op de piano; Ik weet niet eens hoe ik piano moet spelen. Ik hou er niet van om op elk instrument bekwaam te zijn, want op die manier gebeuren gelukkige ongelukken.

Ik maakte een grapje en Ricky zei: “Ja!” Ik dacht dat hij een grapje maakte. 45 minuten later hadden we het meeste van wat je hoort op de plaat. We FaceTimeden Lizzo, die aanvankelijk niet naar de studio ging, en zeiden: “Als jullie iets doen dat klinkt als een hit, ga ik naar de studio.” Ik zag haar naar de baslijn luisteren en het was voorbij. Ze zei: “Ik ben er over 10 minuten.”By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover