Mon. Apr 29th, 2024

Lionel Messi

De Argentijnse voetballer Lionel Messi begroet fans als hij het veld betreedt voor de start van de afscheidswedstrijd van Maximiliano Rodriguez in het Marcelo Bielsa-stadion in Rosario, Argentinië op 24 januari 2023. (Foto: STRINGER/AFP)

Inter Miami viert zondag de ondertekening van Lionel Messi, maar zal dit doen nadat hun winless streak is verlengd tot 11 wedstrijden met een 3-0 nederlaag tegen St. Louis. Louis City op zaterdag, waardoor ze onderaan de Major League Soccer achterblijven.

Miami bevestigde uren voor aanvang van de wedstrijd in Missouri de aankomst van Messi, maar dat leidde niet tot een overwinning voor het team van Gerardo Martino, dat zijn 14e nederlaag leed in 22 wedstrijden.

Miami staat onderaan de Eastern Conference en door hun laatste verlies stonden ze ook onderaan het klassement – ​​29e van de 29 clubs.

Dat betekent dat Messi, een zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar en Argentijnse WK-held, officieel voor het slechtste team in de MLS speelt.

Gelukkig voor de club en zijn nieuwe ster kent MLS geen degradatie, zoals de meeste competities ter wereld. Maar Messi zal een transformerende impact op het veld moeten hebben als de club door wil gaan naar de play-offs.

Messi zal naar verwachting vrijdag zijn debuut maken tegen Cruz Azul in de nieuwe League Cup, een toernooi dat alle teams uit de eerste divisie van MLS en Liga MX in Mexico samenbrengt.

MLS schort zijn spel een maand op terwijl de League Cup wordt gespeeld, wat betekent dat de 36-jarige voormalige Barcelona-ster geen kans krijgt om Miami te helpen de ranglijst te beklimmen tot ze op 20 augustus Charlotte ontvangen.

Maar hoewel de verhuizing fans enthousiast heeft gemaakt en Miami en de MLS een kans hebben gegeven om hun populariteit en inkomsten te vergroten, verwacht de club uit Florida duidelijk dat Messi in staat zal zijn om de lat voor zijn teamgenoten hoger te leggen.

“Lionel Messi is een onvergelijkbaar talent. Wat hij op en buiten het veld brengt, zal iedereen om hem heen naar een hoger niveau tillen en we zijn verheugd hem bij Inter Miami te hebben”, zei sportief directeur Chris Henderson zaterdag.

Er was niets opwindends aan het optreden van Miami in St. Louis. Louis kwam echter in de 28e minuut bij de thuisploeg op voorsprong dankzij een kopbal uit een ingegraven corner van Samuel Adeniran.

De St.

De Duitser Eduard Loewen voltooide de ellende van Miami met een daverende vrije trap in de 10e minuut.

teleurstellend begin

Het was een teleurstellende eerste wedstrijd voor de voormalige coach van Barcelona en Argentinië, Martino, die zei dat fans geduld moesten hebben met Messi en de vraag openliet of hij tegen Cruz Azul zou spelen.

“We kijken naar de toekomst met de (gegeven) hoop dat de beste speler ter wereld voor ons team zal spelen, maar ook met het geduld dat we moeten hebben zodat hij fysiek in goede conditie kan komen en op het juiste moment kan spelen. ,” hij zei.

“Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met drie spelhervattingen, wat natuurlijk geldig is en zo win je wedstrijden. We hebben veel dingen op te lossen’, voegde hij eraan toe.

FC Cincinnati, leider van de Eastern Conference, zette thuis zijn uitstekende vorm voort met hun 11e overwinning in 12 wedstrijden dankzij een 3-1 overwinning op een team uit Nashville dat voor de tweede opeenvolgende wedstrijd met negen man eindigde.

De Amerikaanse verdediger Walker Zimmerman zette Nashville in de 31e minuut op voorsprong met een finishing touch nadat Cincinnati-doelman Roman Celentano een voorzet niet afhandelde.

De thuisploeg maakte gelijk met een penaltygoal van Luciano Acosta in de 42e minuut, waarna Nashville Taylor Washington en Fata Picault zag vertrekken voor een tweede gele kaart, waardoor ze in de laatste 20 minuten met twee man achterbleven.

Acosta zette Santiago Arias op met een slimme diagonale pass in de 74e minuut voordat de nieuw getekende Gabonese spits Aaron Boupendza de overwinning veiligstelde.

Ian Harkes, zoon van de voormalige Amerikaanse nationale teamspeler John, scoorde tweemaal voor New England Revolution, tweede in het Oosten, toen ze Wayne Rooney’s D.C. United met 4-0 versloegen.

De Philadelphia Union, de nummer twee van vorig seizoen, versloeg New York City, de kampioen van 2021, met 2-1 met doelpunten van Jose Martinez en Chris Donovan.