Mon. Apr 15th, 2024


Ilkay Gündogan, aanvoerder van Manchester City, heeft de club verlaten om naar Barcelona te gaan na het aflopen van zijn contract.

Gündogan verlaat Manchester na het beste seizoen tot nu toe van de club en won de Premier League, FA Cup en Champions League-trofeeën in een tijdsbestek van een maand.

Hij heeft zeven jaar in het Etihad Stadium doorgebracht sinds hij in 2016 bij Borussia Dortmund kwam, en manager Pep Guardiola heeft publiekelijk laten doorschemeren dat hij zijn eigen wens heeft om dat verblijf verder te verlengen.

Gündogan was in gesprek met City over een nieuwe deal voordat zijn contract eind deze week afliep.

De lengte van de deal die de 32-jarige bood – een jaar plus een optie van nog eens 12 maanden – was echter een knelpunt en hij tekende een contract voor twee jaar, inclusief een periode van 12 maanden. optie, met LaLiga-kampioen Barcelona. Zijn vrijlatingsclausule was vastgesteld op € 400 miljoen (£ 342 miljoen).

Gundogan vertelde op de website van Manchester City: “Voor mij was het een voorrecht en een genoegen om de afgelopen zeven jaar deel uit te maken van Manchester City.

“Manchester is mijn thuis geweest en ik voel me onderdeel van een heel speciale familie bij City.

“Ik heb het geluk gehad zoveel onvergetelijke momenten te hebben meegemaakt in mijn tijd hier en aanvoerder zijn van dit extra speciale seizoen was de mooiste ervaring uit mijn carrière.

“Allereerst wil ik Pep bedanken. Zo lang met hem kunnen spelen en van hem leren is iets dat ik nooit zal vergeten.

“Ik wil ook al mijn teamgenoten – vroeger en nu – bedanken die zo’n speciale rol hebben gespeeld om mijn tijd hier zo geweldig te maken.

“Tot slot wil ik de geweldige City-fans bedanken. Ze steunden me vanaf het moment dat ik aankwam en ik ben ze allemaal veel verschuldigd voor hun steun.

“Deze club heeft al mijn dromen waargemaakt en ik zal voor altijd dankbaar zijn voor deze kans.

“Ik zal City altijd in mijn hart dragen. Eens blauw, altijd blauw.”

Gundogan: City verlaten was het moeilijkste afscheid, Barca was mijn enige gedachte

schrijven op Tribune van de speler website, zei Gundogan dat de aankondiging aan zijn teamgenoten dat hij City zou verlaten zijn moeilijkste afscheid in het voetbal was en legde uit waarom hij Barcelona koos als zijn volgende, en misschien wel laatste stap in zijn carrière.

Hij schreef: “Afscheid nemen is nooit gemakkelijk, maar het is nog moeilijker met dit team. Toen ik het nieuws aan de jongens moest vertellen dat ik wegging in onze groepschat, was ik buitengewoon emotioneel. Ik zal ze allemaal eerlijk gezegd missen.

“Maar ik ben blij te kunnen zeggen dat ik hier vertrek als een kampioen en ik heb alleen liefde voor de club in mijn hart. Dit seizoen klikte er iets. Ik wist gewoon dat we het gingen doen.

“Ik bedoel niet eens alleen de Champions League. De Premier League, de FA Cup – alles. Week na week voelde ik dat alles perfect klopte. Zelfs toen we 10 punten achter Arsenal stonden, wist ik dat we de competitie gingen winnen.”

“Als ik zou verhuizen, is er maar één club ter wereld die zin heeft. Het was Barcelona of niets.

“Sinds ik klein was, droomde ik ervan ooit dat shirt te dragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog een paar jaar op het hoogste niveau te gaan heb en ik wil gewoon helpen om Barcelona terug te brengen naar waar het verdient. “

‘Gundogan verlaat Manchester City op een heel bijzonder hoogtepunt’

Ilkay Gündogan en Erling Haaland vieren feest nadat Man City weer op voorsprong komt
Fotograaf:
Gündogan was de aanvoerder van Manchester City tot aan de treble

City’s voetbaldirecteur Txiki Begiristain heeft hulde gebracht aan de “inspirerende” Gündogan nadat de langverwachte gratis transfer van de middenvelder naar Barcelona was bevestigd.

Gündogan, die Guardiola’s eerste aanwinst was in juli 2016, tekende in stijl toen hij eerder deze maand de Champions League-trofee in de wacht sleepte nadat hij Inter Milan versloeg in zijn 304e en laatste optreden.

“Ilkay is een geweldige dienaar van Manchester City geweest en verlaat onze club met een heel speciaal hoogtepunt, nadat hij ons naar een historische treble heeft geleid”, zei Begiristain.

“Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de successen die we de afgelopen seizoenen hebben behaald en Ilkay’s intelligentie, leiderschap en toewijding aan de club – op en naast het veld – is een inspiratie voor ons allemaal geweest.

“Ilkay heeft zijn plek in de geschiedenis van Manchester City echt verstevigd en we wensen hem allemaal veel succes in het volgende hoofdstuk van zijn carrière.”

Volg de zomerse transferperiode met Sky Sports

Wie is er deze zomer onderweg als de transferperiode op 14 juni opengaat en op 1 september om 23.00 uur sluit in Engeland en om middernacht in Schotland?

Blijf op de hoogte van het laatste transfernieuws en geruchten op ons speciale Transfer Center-blog op de digitale platforms van Sky Sports. U kunt de details en analyse ook volgen op Sky Sports News.Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover