Sun. Jul 21st, 2024


Glas… ui… ijs?

Deze vier woorden horen niet erg dicht bij elkaar. En nog steeds gloednieuw ui glas limited edition-smaak van de Van Leeuwen Ice Cream-mensen wordt geadverteerd als een “A messen uit Mysterieus Frans ijs. Met andere woorden: ze zeggen niet precies wat erin zit.

Dus ik moest het natuurlijk opeten en het zelf ontdekken.

Om redenen die zelfs meesterdetective Benoit Blanc niet kon achterhalen, als een film thema-eten inspireert, moet ik het eten. Ik doe dit sinds 2015. In die tijd heb ik Thing Burgers gehad (met Thing-saus!), De slagman calzonies (met “Crazy Sauce®!”), en een Familie Addams menu (compleet met paarse warme chocolademelk, zo vreselijk dat zelfs Gomez Addams bang zou worden). Ik heb zelfs eerder filmijs gegeten, dankzij “Berry Bold™” wonder Woman IJs bij Cold Stone Creamery. Ze interpreteerden de DC-superheldin op de een of andere manier als een stapel vloeibare bruine brij met rode stukjes. (Dat klinkt meer als Zelfmoordploeg ijs voor mij.)

Het simpele feit dat Van Leeuwen besloot om een ​​“mystery” flavour te maken geïnspireerd door een moordmysterie achtig ui glas het laat zien dat ze in ieder geval wat meer aandacht hebben besteed aan hun gemengde ijs dan Cold Stone deed. Onderstaande video presenteert ui glas schrijver/regisseur Rian Johnson en verschillende castleden proberen dingen uit en stellen voor om een ​​paar verschillende ingrediënten te proberen, waaronder ananas, whisky en, God sta me bij, ui.

Zonder de film te bederven voor degenen die hem niet hebben gezien, hebben alle smaken die in die video worden genoemd op de een of andere manier betrekking op de film. De uien zijn duidelijk. Maar je hebt ook ananas omdat een van de personages erin zit ui glas is allergisch voor ananas. Er is bourbon omdat een ander personage Whiskey heet. Er is Griekse yoghurt genoemd naar de setting van de film op een Grieks eiland. Als er niets anders is, is de keuze van ingrediënten erg slim.

Maar waar smaakt het naar? Helaas voor mijn cholesterolgehalte bezorgt Van Leeuwen Ice Cream daadwerkelijk bij mij thuis – en ja hoor, ze hadden “Netflix Glass Onion” online vermeld als smaak. Binnen enkele minuten nadat ik hoorde van het bestaan ​​van dit mysterieuze bevroren zuivelproduct, had ik het in handen.

foto van de auteur
foto van de auteur

Ik heb mijn reactie live opgenomen. Kijk hieronder hoe ik het voor het eerst proef en mijn eigen onderzoek in Benoit Blanc-stijl doe, op zoek naar de verschillende ingrediënten die zogenaamd in dit mysterieuze ijs zitten.

Zoals je kunt zien, mijn grootste klacht met ui glas ijs is dat ik echt niets anders kon proeven dan uien die erin zouden moeten zitten. De hapjes die de scherpe uiensmaak misten, smaakten naar standaard vanille-ijs (zij het erg lekker). Ik voelde een klein vleugje whisky, maar ik at ongeveer een derde van het bier en ontdekte nooit een ananas of glasachtige crunch. Voor mij voelde het alsof ik Frans uiensoepijs aan het eten was – wat ongeveer net zo raar was als het klinkt.

Toch moet ik Van Leeuwen, als een man die veel slecht voedsel met een filmthema eet, een zekere eer geven. Dat is ui glas Softijs. Geen uien zetten zou een groot probleem zijn geweest. Als ik eten bestel dat geïnspireerd is door een film, dan wil ik dat dat eten smaakt naar de film! In voor en tegenspoed, ui glas het ijs omarmt absoluut zijn zwaar gekarameliseerde titelingrediënt.

Ik waardeer ook het ‘mysterieuze’ aspect van de smaak – vooral sinds Van Leeuwen hier uien in deed. Elke keer dat ze een halve liter uienijs verkopen aan een nietsvermoedende klant die alleen van Benoit Blanc houdt en een meer conventionele smaak verwacht, lopen ze het risico op klachten. Wat nog meer, ui glas is een film vol schokkende wendingen. Dit ijs doet dat eer aan. Zelfs als je denkt dat je klaar bent voor een uiensorbet, zal de werkelijke smaak je zeker verrassen.

Persoonlijk blijf ik vanaf nu bij mijn gebruikelijke Van Leeuwen muntchips bestellen. Maar ik ben niet ontevreden dat ik dit heb geprobeerd. Een beetje perplex, maar niet ontevreden. ui glas gaat op 23 december in première op Netflix.

De beste films van 2022

Hier zijn de keuzes van ScreenCrush voor de beste films van het jaar.



By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover