Wed. Apr 24th, 2024

Benjamin Tetteh scoorde zijn eerste doelpunt voor Hull toen ze vrijdag West Brom met 2-0 versloegen, waarbij de Baggies terrein verloren in de play-offs van het Sky Bet Championship.

De ploeg van Carlos Corberan verloor de laatste vijf uitwedstrijden in alle competities en kwam in de eerste 25 minuten langs hun tegenstanders.

Maar door een blessureonderbreking kon Liam Rosenior zijn team reorganiseren, en de uitbetaling was vrijwel onmiddellijk toen Tetteh vanuit de schuine hoek in het doel schoot en Hull in de 33e minuut op voorsprong zag komen tegen de gang van zaken in. Het was het enige schot op doel voor de Tigers in de eerste helft.

De nacht van West Brom ging van kwaad tot erger in de tweede helft toen Dara O’Shea in de 57e minuut een eigen doelpunt op zijn naam kreeg. De kopbal van Sean McLoughlin uit een hoekschop raakte aanvoerder Baggies onderweg.

Ook bedankte Hull doelman Karl Darlow voor de overwinning. Hij maakte een reeks cruciale reddingen en liet indruk achter bij zijn thuisdebuut nadat hij in de transferperiode van januari op huurbasis van Newcastle tekende.

West Brom blijft op de 11e plaats staan ​​met 48 punten, zes minder dan de play-offs voorafgaand aan de resterende wedstrijden van dit weekend. Hull schoof drie plaatsen op naar de 13e plaats, nu slechts drie punten achter de Baggies.

Hoe Hull West Brom versloeg

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Benjamin Tetteh opent de score voor Hull City tegen West Brom met een krachtig schot in het dak van het net

Het was een tweetakt eerste helft. West Brom begon met ongelooflijke kracht en Hull werd in de wedstrijd gehouden door drie uitstekende reddingen van Darlow. In de 10e minuut zette Jed Wallace voor vanaf rechts, die op Alfie Jones stuiterde. Het raakte Marc Albrighton, die scoorde voor het doel, maar Darlow maakte een stuiterende redding toen Daryl Dike de verre paal binnenkwam.

Kort daarna verrichtte de doelman twee reddingen op rij. De pas naar de ruimte van Conor Townsend werd opgevangen door Wallace, maar Darlow was klaar om te stoppen. Daarna raakte Albrighton Dike met een prachtige diepe pass, maar de kopbal van de spits ging recht op de doelman af. Ook zijn volgende schot ging naast.

Maar het was een blessureonderbreking van 22 minuten door Hull’s Regan Slater waardoor de gastheren zich konden hergroeperen. Rosenior riep de hele cast bijeen en reorganiseerde, met papier in de hand, het team – en het werkte.

De kopbal van Sean McLoughlin raakte Dara O’Shea en zette Hull City op voorsprong tegen West Bromwich Albion

Elf minuten later nam Hull de leiding. Tetteh knikte naar Slater’s run, die Ok Yokuslu voor was, voordat hij de bal terugspeelde naar zijn teamgenoot. Tetteh schoot de bal vervolgens langs Josh Griffiths in de verre hoek.

Hull bleef de rest van de helft domineren, maar het was West Brom die een paar minuten na de herstart opnieuw een redding van Darlow afdwong. De pass van Albrighton vond Jayson Molumby in het strafschopgebied. Zijn slag vond Dike, maar de poging van de aanvaller werd opnieuw afgestoten door Darlow.

Jed Wallace van West Bromwich Albion heeft een doelpoging
Afbeelding:
West Brom slaagde er niet in om hun kansen te verzilveren tijdens de wedstrijd in het MKM Stadium

Nadat Tetteh een uitstekende stop van Griffiths had afgedwongen, scoorde Hull als tweede uit de hoekschop. Het was een geweldige worp, die McLoughlin naar het doel zwaaide. De bal raakte onderweg O’Shea voordat hij zijn eigen doelman raakte om de voorsprong van de gastheren te verdubbelen.

Het fortuin van West Brom werd misschien het best samengevat in de 64e minuut toen ze een vrije trap wonnen. John Swift was direct met zijn worp, maar slaagde er alleen in hem verticaal te pingen voordat een volgende trap naast ging.

De Baggies zetten hun scoringspogingen voort, maar maakten zich schuldig aan slordig spel en slechte afwerking toen Hull naar de overwinning reed in het MKM Stadium.

Spelspeler – Karl Darlow

Andy Hinchcliffe van Sky Sports in co-commentaar:

“Het was een teamprestatie in de zin dat Hull de wedstrijd won, maar Karl Darlow maakte redding na redding. Dat is het verhaal van de wedstrijd vanuit het oogpunt van West Brom – ze creëerden kansen, maar elke keer was het een slechte finish. of de positionering en reactie van Karl Darlow.

“Hij speelde een grote rol in het winnen van deze wedstrijd door Hull.”

Experts prijzen de veranderingen van Rosenior voor de overwinning van Hull

Robert Earnshaw op Sky Sports:

“Het grootste verschil was dat kleine moment waarop Liam Rosenior naar binnen ging en tactisch veranderde wat er gebeurde. Hij zag iets anders.

“Maar ook het werktempo en Darlow in het doel was uitstekend. Hij maakte de reddingen die hij moest maken en een geweldige prestatie van Hull.”

Hal Robson-Kanu op Sky Sports:

“Je moet in dit soort wedstrijden komen en drie punten mee naar huis nemen. West Brom was gewoon niet in staat om dat te doen.

“Het is de laatste tijd het verhaal van West Brom om niet te kapitaliseren als ze goed spelen.

“Maar dankzij Hull hebben ze ongelooflijke veerkracht getoond. Liam Rosenior heeft echte tactische intelligentie getoond en het is een fantastisch resultaat voor Hull.”

Wat is het volgende?

West Brom komt dinsdag weer in actie, live verder Sky Sports Voetbal rode knop terwijl ze tegenover Wigan staan. De Baggies nemen het vervolgens op zaterdag 11 maart op tegen het voormalige team van Corberan, Huddersfield. Hull speelt aanstaande zaterdag opnieuw terwijl ze naar Coventry reizen in het kampioenschap.