Fri. Apr 26th, 2024

Ryan Hedges kwam van de bank om Blackburn stevig in de play-offjacht te houden met een dramatische late gelijkmaker in een 2-2 gelijkspel in Huddersfield.

Neil Warnock’s Terriers – die elk van hun laatste drie wedstrijden wonnen – kwamen op voorsprong via een kopbal van Matty Pearson en verdubbelden vijf minuten later door een knappe Jack Rudoni-finish.

Joe Rankin-Costello scoort het eerste doelpunt van Blackburn in het John Smith's Stadium
Fotograaf:
Joe Rankin-Costello scoorde voor Blackburn in het John Smith’s Stadium

Joe Rankin-Costello pakte iets meer dan een minuut in de tweede helft met een heerlijke chip terug voor Rovers, waarin ze hun tegenstanders onder grote druk zetten en, net toen het leek alsof ze tot een vernietigende nederlaag zouden vallen, verscheen invaller Hedges in blessuretijd om een ​​verdiend punt veilig te stellen.

Blackburn blijft zesde met 62 punten met nog zes wedstrijden te gaan, met een voorsprong op de rest van de actie van Paasmaandag, met Huddersfield nog steeds 19e, twee punten verwijderd van de degradatiezone met nog vijf wedstrijden over.

Hoe Blackburn een punt terugkreeg uit de kaken van de nederlaag

Na drie wedstrijden op rij te hebben verloren in alle competities, nam Blackburn snel de controle over en zag binnen de eerste 15 minuten twee schoten gered worden door Town-doelman Tomas Vaclik, waarin ze meer dan 85 procent balbezit hadden.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Blackburn worstelt om hun linies uit de hoek van Jack Rudoni te halen en Matty Pearson springt over het publiek heen om de bal in het doel te koppen.

Maar Huddersfield spotte al snel met die statistiek toen ze de leiding namen toen Pearson hoger sprong en naar de verre paal kopte nadat de bezoekers worstelden met een Rudoni-hoekschop.

Blackburn liet hun hoofd niet zakken en illustreerde hun kwaliteit in het laatste derde deel toen Sammie Szmodics wijd krulde na een fijne aanraking van Ben Brereton Diaz. Ze waren echter al snel in shock.

Jack Rudoni scoorde het tweede doelpunt van Huddersfield tegen Blackburn.

Het afstandsschot van Vaclik werd afgebogen naar Joseph Hungbo aan de rechterkant, die binnenkwam en de bal op een bord legde voor Rudoni, wiens finish Aynsley Pears versloeg bij zijn eerste paal.

Met Sam Gallagher op de bank miste Rovers misschien een focuspunt, en hoewel ze voor de rust aan het opwarmen waren, behield manager Jon Dahl Tomasson daarna hetzelfde personeel.

Blackburn slaat terug wanneer Joe Rankin-Costello passes ruilt met Tyrhys Dolan en de bal over Tomas Vaclik schiet.

Die beslissing bleek belangrijk te zijn, want na een snelle start trok Rovers zich terug toen Rankin-Costello passes ruilde met Tyrhys Dolan en de bal behendig vanuit een krappe hoek over Vaclik heen tikte.

Daarna hield de meedogenloze druk van Blackburn niet op, met Huddersfield gevangen op hun eigen helft. Vaclik ontkende Rankin-Costello twee keer en debutant Harry Leonard één keer, terwijl het lage schot van Tyler Morton iedereen in het gebied ontweek en de onderkant van de linkerpaal vond.

Blackburn maakte gelijk in de blessuretijd van de tweede helft toen Ryan Hedges de rebound scoorde en Rovers van 2-0 naar een 2-2 gelijkspel zag gaan in Huddersfield.

Maar ze bleven op de deur kloppen tot het einde, toen, met nog vier minuten te spelen, nadat Vaclik Rankin-Costello opnieuw had afgewezen, Hedges klaar was om te scoren.

Speler van het spel – Joe Rankin-Costello

Wat is het volgende?

Beide teams komen op zaterdag 15 april weer in actie. Om 15:00, Huddersfield reizen naar Zuid-Wales om het op te nemen tegen Swansea, terwijl om 19.45 uur Zwarte vlam host Hull in Ewood Park, live lucht sporten.