Fri. Apr 26th, 2024

Barcelona opende zondag een voorsprong van drie punten in de top van La Liga met een 1-0 uitoverwinning bij Atletico Madrid dankzij een doelpunt in de eerste helft van Ousmane Dembélé.

Rivalen en nummer twee Real Madrid leed zaterdag een 2-1 nederlaag bij Villarreal, waardoor Barca na 16 wedstrijden de kans kreeg om hun competitievoordeel te grijpen.

De bezoekers scoorden het enige doelpunt van de wedstrijd in de 22e minuut, toen Dembélé ruimte vrijmaakte in het strafschopgebied en in de rechterbenedenhoek schoot.

Tegen het einde van de helft begonnen de gastheren wakker te worden en namen balbezit en zetten Barcelona in de verdediging.

Twee minuten voor rust werden Ferran Torres van Barça en Stefan Savic van Atlético van het veld gestuurd wegens gewelddadig gedrag, terwijl de bezoekers ternauwernood vasthielden voor de overwinning.

De late goals van Abraham maken een einde aan de titelhoop van Milan

Tammy Abraham van Roma, links, viert feest na het scoren van een doelpunt tijdens de Serie A-voetbalwedstrijd tussen Milaan en Roma in het San Siro-stadion, Milaan, Italië, zondag 8 januari 2023. (Spada/LaPresse via AP)
Afbeelding:
Tammy Abraham van Roma viert haar late gelijkmaker

Een doelpunt in blessuretijd van Tammy Abraham hielp Roma zondag met 2-2 gelijk te spelen bij AC Milan, terwijl de hoop van de mannen van Stefano Pioli om Serie A-leider Napoli te pakken te krijgen een deuk kreeg.

Het was een drassige nacht in de San Siro, waardoor gladde omstandigheden het spel beïnvloedden.

Milan’s Pierre Kalulu scoorde op het halfuur als eerste met een kopbal uit een hoekschop.

Tommaso Pobega verdubbelde de voorsprong in de 77e minuut toen hij in het strafschopgebied in de ruimte werd gegooid en de bal met een tikje in de rechterbenedenhoek schoot.

Roger Ibanez trok er drie minuten voor blessuretijd één terug voor Roma toen hij een hoekschop binnenkopte en Abraham voltooide de comeback zes minuten later toen hij een rebound van net binnen het strafschopgebied wist te maken.

Milan staat nu derde in de Serie A met 37 punten uit 17 wedstrijden, op gelijke hoogte met nummer twee Juventus op punten en zeven achter Napoli.

Napoli herstelt zich en breidt de leiding aan de top van de tafel uit

Elmas of Napoli viert feest nadat hij scoorde om er 0-2 van te maken tijdens de Serie A-voetbalwedstrijd tussen Sampdoria en Napoli in het Luigi Ferraris-stadion in Genua, Italië, zondag 8 januari 2023. (Pecoraro/LaPresse via AP)
Afbeelding:
Napoli’s Elmas viert feest na het scoren tegen Sampdoria

Ondanks het missen van een vroege penalty, herstelde Napoli zich van hun eerste competitienederlaag van het seizoen door Sampdoria met 2-0 te verslaan, met 10 man.

In een emotionele wedstrijd in het Stadio Luigi Ferraris opende Victor Osimhen in de 19e minuut de score, nadat Matteo Politano zijn strafschop gered had gezien.

Sampdoria’s kansen om weer in de wedstrijd te komen werden verkleind toen Toms Rincon vlak voor rust van het veld werd gestuurd en Napoli het resultaat bezegelde met een nieuwe penalty.

Er waren pre-match video-eerbetuigingen aan voormalige Sampdoria-spelers Gianluca Vialli en Sinisa Mihajlovic, die beiden onlangs zijn overleden. Er waren ook veel spandoeken op de tribunes die aan hen waren gewijd en er werd de hele wedstrijd gezangen.

De Sampdoria-spelers warmden zich op door speciale shirts te dragen met de naam van Vialli en het nummer 9 dat hij droeg toen hij voor het team speelde. Er werden ook bloemen langs de kant van het veld gelegd door leden van het Sampdoria-team en de Italiaanse Napoli-spelers.

Vialli, die vrijdag overleed, hielp Sampdoria aan hun enige Serie A-titel, drie Italiaanse bekers en de Europa Cup-finale over een periode van acht jaar.

Mihajlovic speelde voor en coachte Sampdoria, en zijn drie zonen stonden aan de zijlijn met een teamshirt met hun naam op de rug tijdens een minuut stilte.