Tue. Dec 5th, 2023


Het beste van 2022 is ComingSoon, een week lang feest entertainment dat vorig jaar zo onvergetelijk maakte.


Mijn ogen worden in recordtijd glazig als ik naar games kijk totale oorlog. Een ingezoomd beeld van een veld van jongens die speren naar elkaar gooien, brengt me in een coma als geen ander genre. Ik had strategiespellen min of meer afgeschreven omdat ze bijna altijd gebaseerd zijn op werelden of tijdsperioden die me niet interesseren. Maar hoewel ik niet om anonieme soldaten geef, geef ik wel om Spider-Man en Rabbid Mario en die wrap was belangrijk genoeg om eindelijk te proberen – en ervan te genieten – tactisch gamen in 2022.

Patronen zijn moeilijk te doorbreken en ik besloot ergens in mijn gamegeschiedenis dat ik het strategiegenre gewoon niet leuk vond. Mijn minachting voor zijn zelfingenomen tonen en ouderwetse instellingen was voldoende om me te laten weten of deze generalisaties waar waren.

Maar ik ben de laatste tijd begonnen met het proberen om te gaan met mijn vooroordelen en ik heb geprobeerd om achter games aan te gaan die ik eerder had weggegooid. Ik ben in steeds meer zielachtige spellen gedoken nadat ik er verliefd op was geworden bloedgedragen in 2019. Ik dacht niet na ValStijl-RPG’s waren voor mij totdat ik er teveel plezier mee had de buitenwerelden. De Lovecraftiaanse stijl van bloedgedragen en de buitenwerelden‘ de dwaze sci-fi-hoek was van buitenaf aantrekkelijk genoeg om me te trekken in de schoonheid die beide genres te bieden hebben.

Deze buitenste schil is niet te onderschatten want daarom ben ik gaan zoeken Kingdom Battle Mario + Rabbids in het begin van het jaar. De vrolijke toon en levendige kunststijl is oneindig veel uitnodigender dan iets vol orks of tempeliers, en koninkrijk strijd gebruikt het als een dekmantel om mensen naar binnen te trekken om de ware diepte ervan te zien.

Deze schattige kleine titel trekt geen klappen uit, wat geruststellend was omdat ik niet het geduld zou hebben voor een hersenloos spel waarin het nooit terugdeinst. Het zou niet bepaald anders zijn dan Ubisoft om iets heel saais en saais te doen in een wanhopige poging om toch iedereen aan te spreken. Nadenken over elke beweging was lonend, net als het maken van synergetische combo’s.

Ik was van begin tot eind geboeid, en hoewel ik aan veel games tot aan de aftiteling verslaafd was, raakt dit in een ander genre gewoon, nou ja, anders. Een tegenstander te slim af zijn door middel van turn-based strategie is net zo lonend als een mislukte run maken op een level in sifu, maar ze verschillen enigszins. En dat kleine verschil met de juiste context is wat de hobby fris houdt, vooral wanneer bepaalde genres kunnen samensmelten als er niet veel is om ze te scheiden.

koninkrijk strijd bereidde me voor op de voortzetting ervan sprankjes hoop (waardoor het een plekje in mijn top 10 verdiende), maar wat nog belangrijker is, het was de katalysator die me ertoe aanzette om meer open te staan ​​voor andere delen van het genre. Dit bracht me ertoe mijn Vita af te stoffen en, na lang opladen, meteen naar de 2012 te springen XCOM: Onbekende vijand.

Voorafgaand aan dat punt had ik alleen de eerste missie gespeeld voordat ik erin sprong, maar het lukte me om het een paar uur vol te houden voordat ik een onbegaanbare missie deed die, hoe graag ik het ook niet wil toegeven, voortijdig een einde maakte aan mijn rennen. . Het is aanzienlijk meer hardcore en absoluut geen gedoe, maar het heeft me geraakt, iets waar ik tien jaar geleden waarschijnlijk niet nieuwsgierig naar zou zijn geweest.

Middernachtzon het was de laatste test van het jaar en iets dat ook profiteerde van een meer verwelkomende buitenschaal of, in dit geval, Stark Industries-pantser. De Marvel-licentie was de belangrijkste reden waarom ik het in de gaten had; Iron Man ruilen voor een generieke ridder zou niet zo aantrekkelijk zijn geweest. Dat was genoeg om mijn interesse te wekken en me in staat te stellen hun tactische systemen te verkennen.

Het kiezen van de juiste kaarten en jongleren met omgevingsaanvallen, middelen en de unieke eigenschappen van elke held is een evenwichtsoefening die altijd een gezonde hoeveelheid planning vereist. Dat Wolverine daar is, is een bonus, maar die bonus werkt samen met zijn monteur om me bezig te houden. Terwijl velen klaagden over het idee van een Marvel-kaartspel, juichte ik omdat het onverwacht was en een excuus om mijn horizon te verbreden zonder volledig uit mijn comfortzone te stappen.

Ik kan alleen maar hopen dat de mensen die ze verachtten Middernachtzon want zijn tactische gameplay zal hem een ​​kans geven vanwege zijn genegenheid voor de reus van de strips. Het is misschien geen hit, maar het biedt wel een opgang naar een genre dat sommigen waarschijnlijk al hebben afgeschreven. Ik ga niet alles downloaden vuur embleem of Beschaving spel en begin mijn weekenden door te brengen met het onderzoeken van speltheorie omdat Mario + Rabbids en Middernachtzon. Maar ze verbreedden mijn smaak en herhaalden het belang van juiste framing en Spider-Man.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover