Tue. Apr 23rd, 2024

Laatste update: 22/03/23 10:19 uur

Freddie Steward werd laat in de eerste helft van de Six Nations-wedstrijd van zaterdag tegen Ierland in Dublin van het veld gestuurd.

De Engelse linksback Freddie Steward heeft toestemming gekregen om te spelen nadat zijn rode kaart in de Six Nations-nederlaag van zaterdag tegen Ierland nietig werd verklaard.

Steward verscheen dinsdagavond op een virtuele disciplinaire hoorzitting voor een gevaarlijke uitdaging aan het hoofd van Hugo Keenan die een einde maakte aan de middag van de vleugelspeler in het Aviva Stadium.

Hoewel werd geoordeeld dat de tackle een daad van gemeen spel was, was het panel van mening dat er voldoende verzachtende omstandigheden waren om het alleen als een overtreding met een gele kaart te beschouwen.

De frustratie van Engeland over de beslissing van scheidsrechter Jaco Peyper op het veld nam alleen maar toe in de wetenschap dat Steward slechts 10 minuten van de wedstrijd uit had moeten zijn in plaats van de hele tweede helft.

De mannen van Steve Borthwick toonden vastberadenheid in het licht van de uitzending van de vleugelverdediger van Leicester, die een ongelooflijke “rode kaart ?!” De reactie van Owen Farrell, voordat hij met 29-16 werd verslagen.

Maar de hoorzitting merkte in haar verklaring op dat “scheidsrechters verplicht zijn om beslissingen te nemen onder druk en in de hitte van een live game-omgeving”.