Fri. Dec 8th, 2023


Welkom bij snelle verlichting, waar we op de 15e van de maand korte en lieve recensies delen van wat we de laatste tijd hebben gelezen.

De 12e jaarlijkse MMD zomerleesgids kwam uit op 18 mei (nog steeds beschikbaar, pak je exemplaar op elk moment als je dat nog niet hebt gedaan), wat betekent dat ik nu vrij ben om All The Backlist te lezen!

Ik lees graag efficiënt nieuwe releases in de late winter en het vroege voorjaar om titels voor de gids te kiezen. Geloof me als ik zeg dat het een van mijn favoriete onderdelen van mijn werk is! Maar elk jaar ga ik ook graag terug naar de backlist-selecties – dat wil zeggen, de boeken die niet nieuw zijn, die een jaar of tien (of vijftig!) geleden zijn uitgebracht, die geduldig wachten tot ik er mijn aandacht op richt volgend jaar. de zomer.

Dit jaar, als gevolg van een ingewikkelde zomerkalender, we vertrokken eind mei naar het strand, dat is veel eerder dan we in de afgelopen jaren zijn geweest. Ik lees meestal veel op het strand, daarom heb ik vandaag een recente leessamenvatting voor je: een recensie van twee nieuwe boeken die Nee in de Summer Reading Guide (dit is het boek van Tom Hanks De productie van weer een groot meesterwerk van de cinema en Andrew McCarthy Wandelen met Sam: een vader, een zoon en vijfhonderd mijl door Spanje), diepe en seizoengebonden achtergrondlijst (Zweedse roman uit 1972 van Tove Jansson het zomerboek en het debuut van Dolen Perkins-Valdez in 2010 meisje) en iets recenter eco-fictie, herinnering aan beroemdheden, historische fictie, Het is Groothartige familiefictie.

Ik hoop dat je hier iets vindt dat je interesse wekt en ik kijk ernaar uit om te bladeren. jouw recent gelezen in de reacties!

Welkom bij de snelle literatuur van juni

het zomerboek

Auteur: Tove Janson

Heel erg bedankt voor je opmerkingen over deze ruimte, vooral die op onze recente post 15 Backlist Books That Feel Like Summer, die me eraan herinnerden dat dit boek op mijn TBR bleef hangen. Deze roman uit 1972 van de Finse auteur Jansson (oorspronkelijk geschreven in het Zweeds, vertaald door Thomas Teal) is bijna een korte verhalenreeks over een grootmoeder en haar 6-jarige kleindochter die samen de zomer doorbrengen op een klein eiland in de Golf van Finland. . Het tempo is soepel, de beschrijvingen van de natuurlijke wereld zijn weelderig en mooi, en zowel het zware als het lichte wordt met zachtheid behandeld. Als je van het werk van LM Montgomery of Anne Morrow Lindbergh houdt geschenk uit de zee, deze korte, contemplatieve roman past misschien goed op je leeslijst voor de zomer. Meer informatie →

Er waren eens wolven

Auteur: Charlotte McConaghy

Verschillende gasten van What Should I Read Next hebben deze ecothriller geprezen, meest recent Mollie Hedgecock in aflevering 368 (“Leren vertrouwen op je leesinstinct”). Het verhaal draait om de tweeling Inti en Aggie: Inti is de leidende bioloog die toezicht houdt op de herintroductie van wolven in de Schotse Hooglanden; haar zus Aggie vergezelde haar naar Schotland terwijl ze genas van een traumatische geschiedenis die in de loop van het verhaal langzaam aan de lezer wordt onthuld. Inti heeft goede redenen om aan te nemen dat de pas gearriveerde wolven iedereen ten goede zullen komen, maar naburige boeren zijn begrijpelijkerwijs op hun hoede: ze zijn bang dat de wolven hun vee in gevaar zullen brengen, en de bewoners van deze hechte gemeenschap maken geen geheim van hun ziekte. gevoelens voor de wolven of Aggie zelf. McConaghy combineert elementen van detectivefictie, romantiek en huiselijk drama om een ​​spannend verhaal te creëren dat tot een adembenemend einde leidt. Ik heb echt genoten van de audio, ingesproken door Saskia Maarleveld. (Als je ervan genoten hebt, is de aankomende roman van Peter Heller – opgenomen in de 2023 Summer Reading Guide – een must-read!) Meer info →

De productie van weer een groot meesterwerk van de cinema

Auteur: Tom Hanks

Ik had dit op mijn leeslijst van de zomerleesgids staan, maar ontving mijn exemplaar pas vlak voor de release op 9 mei. En het is lang: 448 pagina’s, of bijna 16 uur in de audioboekversie waar ik naar luisterde, maar de tijd ging snel voorbij omdat ik wilde horen wat er daarna zou gebeuren! Zoals de titel suggereert, gaat deze vermakelijke roman over het maken van een hedendaagse blockbuster-superheldenfilm, gebaseerd op een stripverhaal uit de jaren 70 over de ervaringen van een soldaat in de Tweede Wereldoorlog. Hanks schrijft hier duidelijk wat hij weet, inclusief veel sappige details over alles, van locatiescouting tot castingproblemen en hoe om te gaan met drama op de set. Ik heb vooral genoten van de achtergrondverhalen van personages die onthulden hoe elk cast- en crewlid in de eerste plaats in het bedrijf kwam. De toon is onmiskenbaar serieus, maar het werkte echt goed voor mij. Hoewel de gedrukte roman illustraties uit de strips bevat, kan ik het audioboek ten zeerste aanbevelen, voorgelezen door een volledige cast, waaronder Peter Gerety, Natalie Morales, Rita Wilson en natuurlijk Tom Hanks. Meer informatie →

Wandelen met Sam: een vader, een zoon en vijfhonderd mijl door Spanje

Auteur: Andre McCarthy

Ons teamlid, Ginger, hield van dit boek… en dus toen ik op zoek was naar een audioboek waar Will en ik samen naar konden luisteren op weg naar het strand, realiseerde ik me dat de betreffende wandeling plaatsvond op de Spaanse Camino de Santiago . Will en ik gaan deze zomer voor het eerst naar Spanje: perfecte timing! Dit is een real-time verslag van de 500 mijl lange trektocht van de Brat Pack-acteur door Spanje met zijn 19-jarige zoon Sam, met details over de redenen van het duo om aan de reis te beginnen, hun lange, hete dagen wandelen – soms meer dan 20 kilometers per dag – onder de hete zomerzon, de andere wandelaars die ze onderweg tegenkomen, het eten dat ze eten, de koffie die ze drinken, de herbergen waarin ze slapen, waar ze onderweg over praten. We luisteren zelden samen naar audioboeken en we hebben echt genoten van deze. De vertelling was bijzonder goed: de oudere McCarthy leest het meeste voor, maar de zoon Sam voegt vaak zijn eigen stem toe, wat zorgde voor een geweldige luisterervaring. Meer informatie →

spook bos

Auteur: Pik Shuen Fung

Ik keek er naar uit om dit te lezen nadat Amy Jo Burns het had aanbevolen in WSIRN Ep 383: Juicy, Big-hearted Family Romance. Amy Jo noemde het “het perfecte boek om in een middag uit te lezen” en ze had gelijk – dat is precies wat ik deed! (Ze adviseerde me ook om een ​​fysiek exemplaar te lezen, en ik ben blij dat ik dat ook gedaan heb: het gebruik van witruimte is zo interessant en we zouden er uren over kunnen praten in de boekenclub!) Dit is het verhaal van een Chinese man” astronaut family’, zo genoemd omdat de vader vaak afwezig is en zijn gezin achterlaat als hij voor werk naar een ver land vliegt. Een groot deel van het verhaal zit de volwassen dochter aan het bed van haar zieke vader, wensend dat ze hem kon horen zeggen: “Ik hou van jou” terwijl hij nog leeft om dat te doen. Terwijl het verhaal heen en weer gaat in de tijd, leren we alles over de familiegeschiedenis die naar dit precieze moment heeft geleid. Fungs weergave van ingewikkelde gezinsdynamiek is ontroerend en teder, en ik waardeerde vooral het vleugje humor dat deze pagina’s siert. Meer informatie →

blauwe vogel

Auteur: Sharon Cameron

WSIRN-alumni Rebekah en Beverly bevalen deze backlist YA historische romance aan in deze aflevering van maart van WSIRN (genaamd What Should Anne Read Next?) en ik bewaarde het voor het juiste moment. Ik had gehoord dat je thema’s vergelijkbaar zijn met Houd mijn hand vast, waardoor de timing nog beter leek. Het verhaal begint in 1946, wanneer twee jonge vrouwen in de Verenigde Staten aankomen op zoek naar veiligheid na een trauma in de Tweede Wereldoorlog in Duitsland. Maar we ontdekken al snel dat niets is wat het lijkt: de twee vrouwen zijn op de vlucht en gebruiken valse namen om te ontsnappen aan gevangenneming door de Duitsers die ze willen vanwege hun zwakke connectie met Operatie Bluebird, een gruwelijk (en historisch reëel) project waarin Nazi onderzoekers voerden gruwelijke experimenten uit op gevangenen uit concentratiekampen. Dit voortstuwende verhaal is deels spionagethriller en deels romantiek, en onderzoekt een weinig bekend stukje geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. Ik vond heel erg leuk; nogmaals bedankt aan Rebekah en Beverly voor de recreatie! Meer informatie →

meisje

Auteur: Dolen Perkins-Valdez

Ons Houd mijn hand vast Door een gesprek met Dolen Perkins-Valdez in de MMD Book Club vorige maand wilde ik graag meer van het werk van de auteur lezen, dus toen ik het zag op de planken van Seaside’s Sundog Books, pakte ik het meteen op! Perkins-Valdez beschreef haar debuutroman als gebouwd op een schandalig en intrigerend stukje geschiedenis: het bestaan ​​van een resort in Ohio dat een reputatie verwierf als een gastvrije plek voor zuidelijke plantage-eigenaren om op vakantie te gaan met hun tot slaaf gemaakte minnaressen. (Het resort werd later Wilberforce University, de eerste historisch zwarte universiteit van het land.) Het verhaal volgt op de voet vier tot slaaf gemaakte vrouwen die in de loop der jaren een vriendschap ontwikkelden door hun terugkerende bezoeken aan het resort met hun eigenaars. Wanneer het noodlot toeslaat, worden vrouwen gedwongen, collectief en individueel, om pijnlijke beslissingen te nemen om zichzelf en hun dierbaren te beschermen. Dit verhaal was soms wreed, maar zo goed gedaan; Ik ben blij dat ik het heb gekocht en kan niet wachten om meer te lezen van Perkins-Valdez. Meer informatie →

Een zeer ponsbaar gezicht: een memoires

Auteur: Colin Jost

Ik heb goede dingen gehoord over deze memoires sinds het werd uitgebracht in 2020, maar Curtis Sittenfeld (die HEERLIJK was) spoorde me aan om het eindelijk te lezen toen ze er enthousiast over was tijdens onze MMD Book Club-discussie voor de selectie van de boekenleesgids. Romantische komedie. Natuurlijk verwachtte (en genoot) ik van verhalen over SNL, maar ik was aangenaam verrast door een groot deel van het verhaal: ik had geen idee dat Jost opgroeide op Staten Island, of dat haar moeder jarenlang Chief Medical Officer was voor de brandweer uit New York. , of dat het meest gruwelijke/provocerende verhaal zou gaan over een besmettelijke ziekte die werd opgelopen tijdens een surftrip naar Nicaragua. Deze memoires van beroemdheden worden verteld door de auteur en ik raad het audioboek ten zeerste aan. Ik heb vooral genoten van de momenten waarop Jost het duidelijk moeilijk had om niet te lachen! Meer informatie →

Wat heb JIJ de laatste tijd gelezen? Vertel ons over je recente reads – of deel de link naar een blog of Instagram-bericht erover – in de reacties.

PS Ik nam die omslagfoto bij Sundog Books in Seaside, Florida, waar ik mijn exemplaar ophaalde meisje. Daar tekende ik op de dag van de release van mijn kinderboekendagboek Mijn leesavonturen afgelopen jaar. Het was goed om terug te zijn!

Het bericht Wat ik de laatste tijd heb gelezen: het nieuwe en het opmerkelijke verscheen eerst op Modern Mrs Darcy.Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover