Fri. May 3rd, 2024

Filipijnen Zwitserland Katrina Guillou filipijnen fifa wereldbeker vrouwen

De Filippijnse spits nr. 21, Katrina Guillou, viert een doelpunt voordat haar doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel tijdens de 2023 Women’s World Cup Groep A-voetbalwedstrijd tussen de Filipijnen en Zwitserland in het Dunedin Stadium in Dunedin op 21 juli 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. (AFP Photo/Sanka Vidanagama)

Manager Alen Stajcic was van mening dat het afgekeurde doelpunt van Katrina Guillou het gezicht zou veranderen van de openingswedstrijd van de Filippijnen tegen het beroemde Zwitserland tijdens de FIFA Women’s World Cup, die vrijdag eindigde in een 2-0 nederlaag in Dunedin, Nieuw-Zeeland.

De Filippijnen leken 15 minuten na de aftrap een droomstart te hebben gemaakt met een schot met rechts van Guillou, maar het doelpunt werd afgekeurd nadat de buitenspelvlag was gehesen, waardoor het feest van de spits werd onderbroken.

“Natuurlijk doe ik dat”, zei Stajcic op de persconferentie na de wedstrijd. “We zullen met één nul staan, we staan ​​aan de leiding en het zal wat meer druk op het scorebord voor hen leggen. En ik denk dat als je in de rust zit, er meer druk op hen zal komen te staan ​​dan op ons.

“We verwachten dat ze winnen en de groep verlaten die ze moeten verslaan. Het zijn ervaren spelers en dat zou wat meer druk op hen leggen”, voegde de mentor uit de Filipijnen toe.

Katrina Guillou Filipijnen FIFA Women's World Cup 2023 Nieuw-Zeeland Zwitserland

2023 FIFA Women’s World Cup Australië en Nieuw-Zeeland – Groep A – Filippijnen v Zwitserland – Forsyth Barr Stadium, Dunedin, Nieuw-Zeeland – 21 juli 2023 De Filippijnse Katrina Guillou viert het afgekeurde doelpunt REUTERS/Molly Darlington

Zwitserland nam uiteindelijk de leiding toen een penalty werd toegekend door de VAR na een overtreding van Jessika Cowart bij het uitdagen van Coumba Sow voor balbezit in het strafschopgebied.

Ramona Bachmann scoorde een minuut na blessuretijd vanaf de penaltystip voordat Zwitserland na een uur de voorsprong uitbreidde met een rebound van Seraina Piubel.

“[Switzerland] verdienden hun kansen door goed te spelen”, aldus Stajcic. ‘Misschien hebben ze geluk. Maar uiteindelijk hebben ze hun eigen geluk gemaakt.”

Een doelpunt zou de 11e in Guillou’s internationale carrière zijn geweest, en de onderscheiding een triviale zaak te zijn als de eerste Filippijnse speler die scoorde in het WK.