Sat. Apr 27th, 2024

Jimmy Butler warmt de NBA op

Jimmy Butler #22 van de Miami Heat zinkt tegen de Milwaukee Bucks tijdens de tweede helft van de eerste wedstrijd van de Eastern Conference eerste ronde play-offs op Fiserv Forum op 16 april 2023 in Milwaukee, Wisconsin. Stacy Revere/Getty Images/AFP

Jimmy Butler had 35 punten en 11 assists toen de bezoekende Miami Heat de Milwaukee Bucks versloeg – die het grootste deel van de wedstrijd zonder Giannis Antetokounmpo speelde – 130-117 in Game 1 van de Eastern Conference’s eerste ronde playoff-serie op zondag.

Bam Adebayo scoorde 22 punten voor het achtste reekshoofd van de Heat, die minder dan 48 uur na de kwalificatie speelde door Chicago te verslaan in een eliminatiewedstrijd. Kevin Love had er 18, Caleb Martin en Gabe Vincent voegden er elk 15 toe en Tyler Herro scoorde 12 voordat hij in het tweede kwartaal voorgoed buitenspel werd gezet met een gebroken rechterhand.

Antetokounmpo liep een gekneusde onderrug op toen hij in het eerste kwart op de grond viel. Hij bleef een tijdje in de wedstrijd voordat hij naar de kleedkamer ging en keerde kort terug in het begin van het tweede kwart voordat hij de wedstrijd voorgoed verliet. Hij eindigde met zes punten en drie rebounds in 11 minuten.

De Bucks verloren duidelijk hun score, maar de Heat had al de toon gezet voordat hij werd afgezet.

Khris Middleton leidde Milwaukee met 33 punten, Bobby Portis Jr. scoorde 21 punten, Jrue Holiday voegde 16 punten en 16 assists toe, Grayson Allen scoorde 12 en Brook Lopez had 10.

Game 2 is woensdagavond in Milwaukee.

De Bucks stonden tijdens de rust met 13 punten achter, maar gebruikten een run van 11-0 om halverwege het derde kwartaal op te schuiven naar 78-75.

Adebayo en Martin zetten driepunters om, Love had twee driepunters en Duncan Robinson voegde een late trey toe om Miami te helpen 24 punten te scoren in de finale 4:49 om laat in het derde kwartaal een voorsprong van 102-88 te openen.

Milwaukee sloot in het vierde kwartaal vijf keer tot acht punten, maar kwam er niet eens in de buurt.

Butler scoorde 14 punten in Miami’s 33-24 overwinning laat in het eerste kwartaal.

Middleton scoorde 10 punten, Portis voegde er zes toe en de Bucks sloten op 43-42. The Heat scoorde de volgende zeven punten en opende een voorsprong van 55-44 op een 3-pointer van Love.

Butler en Vincent scoorden elk nog vier punten toen Miami hun voorsprong uitbreidde naar 68-55 tijdens de rust.

In de slotminuut van de eerste helft dook Herro naar een losse bal, maar wist de tegenstander niet te verslaan. Herro raakte de hand op het veld terwijl hij de plek van de bal passeerde. Hoewel hij zichtbare pijn had, bleef hij in het spel en probeerde hij te schieten voordat hij werd uitgetikt. The Heat kondigde later aan dat ze hun hand hadden gebroken.