Thu. May 23rd, 2024Na een paar tumultueuze jaren waarin ze ruzie kregen en zich vervolgens verzoenden, werken de zussen Nancy en Ann Wilson van Heart samen aan nieuwe muziek.

Zeven jaar nadat Heart zijn laatste album uitbracht (2016’s mooi gebroken), onthulde Nancy dat de wielen draaien op nieuwe muziek in een gesprek met Joe Rock van het New Yorkse radiostation 102.3 WBAB. In het interview vertelde ze ook over enkele van haar andere muziekprojecten, waaronder een genaamd “Tomboy”, waarin ze liedjes covert die oorspronkelijk door mannen zijn geschreven.

“Ik denk dat ik nu meer aan ‘Tomboy’ heb gewerkt omdat ik aan de ene kant dol ben op de titel; het is bijna een jongensgenie of zoiets,’ legde ze uit (zoals getranscribeerd door Blabbermouth). “Maar ik heb veel nieuwe ideeën voor liedjes. Maar ik heb ook nieuwe nummers geschreven met Ann. Het is dus een heel creatief moment. ik denk aan [my] tour nu, als ik thuiskom, ga ik me echt verdiepen in andere projecten, waaronder het afwerken van wat nieuw materiaal met Ann. Het is dus echt een goed moment om creatief aan de slag te gaan. En ik heb een nieuwe studio in mijn huis, dus ik kan niet wachten om dingen op te nemen.”

Ze vervolgde: “Ik werkte ook een beetje met Sue Ennis, die vroeger veel met mij en Ann werkte voor het nummer Heart. En dan heb ik vooral wat teksten waaraan ik met Sue heb gewerkt en die ik naar Ann heb gebracht. En er zijn een aantal dingen waar ik echt enthousiast over ben. Heel cool. Zoals dingen die je ons in de jaren ’80 niet zou hebben horen doen. [It’s] dichter bij wat je ons oorspronkelijk zou hebben horen doen in de jaren 70, eind jaren 70. Dus het is echt leuk. Het is spannend en inspirerend.”

Nancy en Ann hadden ruzie na een incident in 2016 waarbij Ann’s echtgenoot werd gearresteerd voor het mishandelen van Nancy’s tiener-tweelingzonen. De zussen zouden zich verzoenen voor de “Love Alive” -tour van 2019, maar hebben sindsdien geen Heart-show meer samen gespeeld. De afgelopen twee jaar zijn ze begonnen aan afzonderlijke tours, maar staan ​​​​erop dat ze op goede voet staan.

Hoewel er melding is gemaakt van een mogelijke Heart-tournee ter ere van het 50-jarig jubileum van de band dit jaar, hebben Nancy en Ann vanaf nu verschillende tours gepland voor 2023. Juni in Bethlehem, Pennsylvania, met tickets hier verkrijgbaar. Ann gaat ondertussen op pad voor een zomertour door Noord-Amerika vanaf 7 juli in Toronto. Kaarten voor haar concerten zijn hier te koop.

Nancy voegde eraan toe dat ze blij is weer samen te werken aan nieuwe muziek met haar zus. “Het was een heel cool soort herontdekking van onze relatie, weer samen aan muziek werken”, zei ze. “Dus ja, ik ben er heel blij mee.”

Lees onze Voorbij de jongensclub interviews met Nancy Wilson hier en Ann Wilson hier, en bekijk hieronder foto’s van Ann’s show in 2022 in het Capitol Theatre in Port Chester, New York.

Fotogalerij – Ann Wilson in het Capitol Theatre in Port Chester, NY (klik om te vergroten en te bladeren):By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover