Tue. May 21st, 2024


Gunna pleitte vandaag schuldig aan één aanklacht wegens samenzwering om de Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO) te overtreden, kunnen rapporten van Atlanta’s Channel 2 Action News en Pitchfork bevestigen. De rapper accepteerde een pleidooi van Alford, wat betekent dat hij schuldig pleitte aan één aanklacht en zijn onschuld handhaafde voor dezelfde aanklacht als een vorm van zelfbehoud.

Gunna werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, maar die werd omgezet in uitgezeten tijd; het resterende deel van de straf is ook opgeschort, wat betekent dat hij waarschijnlijk te zijner tijd zal worden vrijgelaten. Als onderdeel van de deal zal de rapper 500 uur taakstraf vervullen.

In een verklaring gedeeld met Pitchfork door Gunna’s advocaat, Steve Sadow, zei de muzikant:

Toen ik in 2016 bij YSL kwam, beschouwde ik het niet als een “bende”; meer als een groep mensen uit de omgeving van Atlanta die gemeenschappelijke interesses en artistieke ambities hadden.

Mijn focus bij YSL lag op entertainment – rapartiesten die muziek schreven en uitvoerden die het stadsleven in de zwarte gemeenschap overdreef en ‘verheerlijkte’.

Hoewel ik heb afgesproken om altijd eerlijk te zijn, wil ik dat duidelijk maken NEE enige verklaring afgelegd, heeft NEE werd geïnterviewd, heeft NEE meegewerkt, heeft NEE heeft ermee ingestemd om te getuigen of getuige te zijn voor of tegen een partij in de zaak en heeft absoluut NEE de intentie om op de een of andere manier bij het procesproces betrokken te zijn.

Ik koos ervoor om mijn eigen RICO-zaak te beëindigen met een Alford-beroep en om mijn persoonlijke beproeving te beëindigen door publiekelijk mijn associatie met YSL te erkennen. Een Alford-pleidooi in mijn geval is het indienen van een schuldig pleidooi voor de enige aanklacht tegen mij die in mijn belang is, terwijl ik tegelijkertijd mijn onschuld voor dezelfde aanklacht handhaaf. Ik hou van en koester mijn associatie met YSL-muziek, en dat zal altijd zo blijven. Ik zie dit als een kans om terug te geven aan mijn gemeenschap en jonge mensen te leren dat “bendes” en geweld alleen maar tot vernietiging leiden.

Gunna werd in mei gearresteerd met Young Thug en andere leden van het label en merk Young Stoner Life (YSL). De arrestaties waren het resultaat van een aanklacht die de rappers en anderen beschuldigde van samenzwering om de RICO-wet te overtreden.

Young Thug blijft vastzitten in afwachting van zijn proces. Volgens Atlanta Journal-grondwetjuryselectie in de zaak is gepland om te beginnen op woensdag 4 januari 2023.

Gunna en Young Thug

Wat de aanklacht van Young Thug en Gunna betekent voor rapmuziek die terechtstaat

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover