Sat. Apr 27th, 2024

Graham Potter riep Chelsea op om een ​​verenigd front te tonen na een nederlaag tegen lokale rivalen. Fulham zette hun positie onder druk en liet de Blues achter in hun slechtste competitievorm sinds 1996.

Chelsea’s 2-1 nederlaag bij Craven Cottage, inclusief een rode kaart voor Joao Félix en een blessure van Denis Zakaria, betekent dat Potter’s ploeg slechts zes punten heeft gepakt uit hun laatste negen Premier League-wedstrijden. Ze staan ​​10e op de ranglijst, 10 punten achter Manchester United op de vierde plaats, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

“We hebben nu pijn. We hebben pijn, de fans hebben pijn. We voelen met ze mee”, zei Potter. “Het is belangrijk voor ons om samen te komen en te proberen deze moeilijke periode door te komen.”

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Hoogtepunten van de Premier League-wedstrijd tussen Fulham en Chelsea

Chelsea werd zondag uitgeschakeld in de derde ronde van de FA Cup door een pak slaag van 4-0 tegen Manchester City, dat ook voor Kerstmis een einde maakte aan hun hoop op de Carabao Cup. Met zo’n enorm gat naar de top vier lijkt het erop dat de Champions League dit seizoen hun enige hoop op succes is.

Voor Potter was donderdag weer een frustrerende avond, met Felix’ bemoedigende debuut afgebroken door zijn rode kaart, een blessurelijst uitgebreid tot 10 spelers en verdedigende fouten die zijn team vitale punten kostten.

• Joao Félix (schorsing)

“Het is echt frustrerend, ongelooflijk uitdagend”, zei Potter over de situatie. “Ik voel mee met de fans.

“We zijn teleurgesteld dat we vanavond verliezen. Ik vond dat het een relatief evenwichtige wedstrijd was in de eerste helft, we hadden wat kansen. Maar ik denk dat we op de basis iets beter kunnen, zowel wat betreft onze verdedigende acties als voetballend. .

“We zijn terug in de wedstrijd en de rode kaart is waar we nu staan ​​in termen van dingen die ons kunnen overkomen. [do happen to us].

“Het is echt teleurstellend om João voor drie wedstrijden te verliezen. João is een jonge speler, een topspeler, je kunt zijn kwaliteit zien en er was geen kwaadaardigheid.” [in the tackle] maar de scheidsrechter moet een beslissing nemen. Hij zal hiervan leren.

“Meer dan al het fantastische van de tegenstander, waren het meer onze basisacties waar we het beter moesten doen.”

Welke Premier League-wedstrijden zou Felix op dit moment kunnen missen?

• 15 januari – Chelsea v Crystal Palace, aanvang 14.00 uur
  • 21 januari – Liverpool v Chelsea, aanvang 12.30 uur
  • 3 februari – Chelsea v Fulham, aanvang 20.00 uur – live op Sky Sports
  • Felix zou op 11 februari om 12.30 uur kunnen terugkeren voor West Ham v Chelsea

Praten met BT Sport, Potter zei over de rode kaart van Felix: “Het was een tackle van de spits, er was geen boosaardigheid, maar ik begrijp waarom het een rode kaart was. Het is weer een treffer, de treffers blijven komen op dit moment.

“Hij was echt goed, je kon zijn kwaliteit in het spel zien, dus het is dubbel teleurstellend voor ons.”

Waar komen de doelpunten van Chelsea nu vandaan nu Felix geschorst is?

Peter Smith van Sky Sports op Craven Cottage:

Na slechts 15 minuten scandeerde het reizende Chelsea-publiek de naam van João Félix. Hij had geprobeerd twee Fulham-spelers een gele kaart te geven voor overtredingen, sloeg Tim Ream af om Kai Havertz een goede kans te geven en zag verschillende goede openingen op zijn pad komen.

Het was het soort vonk waar Chelsea en Graham Potter wanhopig naar op zoek waren in de aanval. Voor donderdag wisten ze slechts drie doelpunten te maken in hun laatste zeven wedstrijden. Felix leek het antwoord op hun problemen. De speler moet zorgen voor creativiteit, vakmanschap en echte kwaliteit in het laatste derde deel.

João Félix bij zijn debuut voor Chelsea
Afbeelding:
Felix beleefde een bemoedigend Premier League-debuut voor zijn rode kaart

Maar voor de afgesproken tijd – zoals zoveel dingen voor Potter en Chelsea nu – ging alles vreselijk mis. De uitval van Felix naar Kenny Tete was niet de meest wrede uitdaging, maar met zijn noppen omhoog en tegen het scheenbeen van zijn tegenstander aangeslagen, zou er maar één resultaat zijn.

Felix leek klaar om de krantenkoppen te halen met zijn optreden in de eerste helft, maar het was zijn overhaaste moment in de tweede helft dat de blijvende herinnering aan zijn debuut zal zijn. Hij mist nu drie van de laatste 20 Premier League-wedstrijden in zijn op huurbasis. Inderdaad een kostbare misser.

Maar het roept ook de vraag op hoe Potter zijn aanval weer op gang weet te brengen voor wedstrijden met Crystal Palace, Liverpool en Fulham, die Felix zal missen.

Kai Havertz had het moeilijk in Craven Cottage, samen met het grootste deel van de frontlinie van Chelsea
Afbeelding:

Uw mogelijkheden zijn beperkt. Havertz was opnieuw een verspilling in Craven Cottage en verloor zijn gevecht met Bernd Leno nadrukkelijk. Raheem Sterling is nog steeds herstellende van een blessure. David Datro Fofana is net aangekomen uit Molde. En wat betreft Pierre-Emerick Aubameyang, hij was niet eens gewend vanaf de bank bij Chelsea dat wanhopig op zoek was naar een doelpunt. Het leek een veelzeggende beslissing van Potter, die de spits in de vorige Premier League-wedstrijd had vervangen.

Chelsea is op de een of andere manier de laagste scorer van de eerste helft, dus hoe vechten ze zich een weg uit deze vreselijke vorm? Het is een belangrijke vraag die voor zondag beantwoord moet worden.

Achter: Chelsea brokkelt af bij de minste druk

Sam Blitz van Sky Sports:

De frustratie voor manager Potter is dat de nederlaag van donderdagavond tegen Fulham volledig aan Chelsea te danken was.

The Blues kenden een briljante start in Craven Cottage, waar Felix het antwoord wilde zijn op Chelsea’s creativiteitsproblemen, slim in de gaten op het middenveld verscheen en de bal met flair naar voren schoot.

De verdediging van Chelsea stortte in onder zelfs de minste druk
Afbeelding:

In de eerste 20 minuten creëerde Chelsea acht behoorlijke kansen en beperkte Fulham tot schroot. Hoewel de Blues niet voorop liepen, leek het erop dat er vooruitgang werd geboekt in een week waarin Potter “eerlijke gesprekken” had met zijn ploeg.

Toen stortte alles op de rug in. De slechte aanraking van Trevoh Chalobah op de achterkant begon een catalogus van fouten. Die fout zorgde ervoor dat Bobby Decordova-Reid op de lat raakte, maar toen kwam de druk. Minuten later kreeg Lewis Hall de schuld van een soortgelijke fout en zette Willian Fulham op voorsprong. Al die moeizame vroege aanloop ging in het water, en na er zo comfortabel uit te zien, klampte Chelsea zich vast tijdens de rust.

Hetzelfde kan gezegd worden over de rode kaart van Felix. Chelsea kwam na rust weer in de wedstrijd en was op zoek naar een complete comeback. Plots zorgde een moment van waanzin ervoor dat de wedstrijd weer wegliep van Chelsea.

Na de 2-1 nederlaag van zijn team tegen Fulham, zegt Chelsea-manager Graham Potter dat de nederlaag van João Félix in drie wedstrijden na een rode kaart “zeer teleurstellend” is.

Potter zou aangemoedigd moeten worden door zijn individuele vermogen om een ​​team te vormen dat in staat is om te presteren, alleen om de frustratie in zijn jeugdige, door blessures geteisterde ploeg te zien afbrokkelen zodra de druk toeneemt.

Met een nieuwe Londense derby met Crystal Palace die zondag op The Blues wacht, weet de Chelsea-coach dat een goede start nodig is om de zenuwen te kalmeren, niet alleen van zijn spelers, maar ook van de fans.