Fri. Mar 29th, 2024

Nassr's Portugese spits Cristiano Ronaldo (midden) kijkt toe na de King's Cup kwartfinale voetbalwedstrijd tussen al-Nassr en Abha in het Mrsool Park Stadium in Riyadh op 14 maart 2023.

Nassr’s Portugese spits Cristiano Ronaldo (C) kijkt toe na de Copa del Rey kwartfinale voetbalwedstrijd tussen al-Nassr en Abha in het Mrsool Park Stadium in Riyadh op 14 maart 2023. (Foto door Fayez NURELDINE / AFP)

Cristiano Ronaldo’s Al-Nassr versloeg Abha dinsdag met 3-1 in de Copa del Rey, maar het was een teleurstellende avond voor de Portugese spits, die niet scoorde en voor het eerst sinds zijn transfer naar Saoedi-Arabië een gele kaart en wissel kreeg.

Ronaldo heeft voor de derde wedstrijd op rij niet gescoord en moet zijn Al-Nassr-account nog openen.

De voormalige spits van Manchester United, die zich in januari bij Al-Nassr voegde voor een contract van twee en een half jaar ter waarde van ongeveer € 200 miljoen ($ 214,71 miljoen), heeft 10 goals op rij bijgedragen en scoorde acht met twee assists voordat hij leeg ging. – ingeleverd in de laatste twee competitiewedstrijden.

In de kwartfinales van dinsdag stond Al-Nassr met 2-0 voor toen Ronaldo de kans kreeg om een ​​tegenaanval in te zetten, maar de Letse scheidsrechter Andris Treimanis maakte een einde aan de eerste helft.

Ronaldo pakte boos de bal en sloeg hem terug, wat de scheidsrechter ertoe aanzette hem een ​​gele kaart te tonen.

Al-Nassr voegde een derde toe in de tweede helft voordat Ronaldo in de 87e minuut werd gewisseld voor Anderson Talisca, de topscorer van de competitie die terugkeerde van een blessure.

Ronaldo speelde afgelopen donderdag niet de beste wedstrijd en schopte tegen waterflessen voordat hij de tunnel opging na een 1-0 nederlaag tegen rivaal Al-Ittihad.

“Ronaldo’s aanwezigheid geeft tegenstanders een stimulans om de wedstrijd van hun leven tegen hem te spelen”, meldden lokale media, volgens Al-Nassr-coach Rudi Garcia na de wedstrijd.

Hoewel Ronaldo’s beroemde feest niet te zien was in het Al-Nassr-stadion, verscheen het wel in een andere Copa del Rey-wedstrijd, met Michael Delgado van Al-Hilal die het deed in een 3-1 overwinning op Al-Fateh.