Wed. Apr 24th, 2024

Harry Kane bond Jimmy Greaves gelijk als Tottenham’s topscorer aller tijden met zijn 266e doelpunt voor de club in een 1-0 overwinning op Fulham in Craven Cottage.

Kane evenaarde het record in briljante stijl, draaide weg van Tim Ream aan de rand van het strafschopgebied van Fulham en schoot vlak voor rust een onstuitbaar schot in de hoek.

Fulham begon goed, wetende dat ze bij een overwinning vijfde zouden worden boven hun tegenstanders die niet in vorm waren, maar ze slaagden er niet in om te profiteren van hun vroege dominantie en Spurs nam de controle over.

Kane kreeg een gouden kans om een ​​seconde te scoren om het record van Greaves in de tweede helft te overtreffen toen zijn kopbal van dichtbij werd gered door Bernd Leno, maar een eenzame treffer bleek genoeg om Spurs slechts hun tweede overwinning in zes Premier League-wedstrijden te bezorgen. het gat met het vierde geplaatste Manchester United tot drie punten.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Harry Kane evenaarde het Tottenham-record van Jimmy Greaves en scoorde zijn 266e doelpunt voor de club om zijn team op voorsprong te zetten tegen Fulham

Fulham blijft ondertussen zevende, hun nederlaag wordt nog verergerd door de aanblik van Aleksandar Mitrovic die van het veld moet worden geholpen na een blessure opgelopen na een late tackle op Eric Dier.

beoordelingen van spelers

Fulham: Leno (7), Tete (6), Diop (7), Ream (6), Robinson (7), Palhinha (7), Reed (6), Pereira (6), Willian (6), Decordova-Reid (6 ) ), Mitrovic (6).

Subs: Cairney (6), Solomon (6), Wilson (nvt), Vinicius (nvt).

Tottenham: Lloris (8); Royal (7), Dier (7), Romero (7), Davies (7), Hojbjerg (7), Perisic (7), Kulusevski (7), Bentancur (7), Son (7), Kane (8).

Subs: Richarlison (6), Bissouma (n.v.t.).

Speler van de wedstrijd: Harry Kane

Hoe de Spurs wonnen

Na een vertraging van 18 minuten bij de aftrap vanwege transportproblemen voor supporters die naar de grond reisden, werd de eerste helft in een razend tempo gespeeld, waarbij Fulham aanvankelijk domineerde.

Bobby Decordova-Reid en Harrison Reed dwongen de eerste reddingen van Hugo Lloris af, waarbij Mitrovic een kopbal van dichtbij kopte uit een voorzet van Kenny Tete.

teamnieuws

• Fulham heeft slechts één wijziging aangebracht sinds hun 1-0 nederlaag tegen Newcastle, waarbij Antonee Robinson terugkeerde van een schorsing als linksback.
  • Tottenham heeft een team ongewijzigd genoemd sinds hun 4-2 nederlaag tegen Man City, waarbij Richarlison net fit genoeg werd geacht voor de bank.

Spurs zaten al vroeg grotendeels vast op hun eigen helft, alleen dreigend toen Ben Davies over de lage voorzet van Pierre-Emile Hojbjerg schoot, maar ze begonnen al snel in het spel te komen, met Emerson Royal die langs Leno tikte.

Heung-Min Son had misschien het geluk een rode kaart te voorkomen toen zijn noppen Tete’s enkel vonden na een late tackle, maar hij zou niet lang daarna een sleutelrol spelen in het doelpunt.

Harry Kane viert het eerste doelpunt van Tottenham tegen Fulham
Afbeelding:
Kane viert feest nadat hij Spurs vlak voor rust op voorsprong heeft gezet

De Zuid-Koreaan ving de pass van Hojbjerg in de ruimte, draaide zich om en gaf Kane te eten, die wegdraaide van Ream en netjes in de verre hoek eindigde, gelijk aan Spurs’ record 266e doelpunt en 199e in de Premier League.

Kane had daarvoor flitsen van zijn dreiging laten zien door nog een schot van dichtbij af te vuren, en hij had net na rust een seconde moeten krijgen, maar kopte te wijd voor Leno, die goed reageerde na een hoekschop van de Spurs.

De Spurs hadden de leiding verloren in hun laatste wedstrijd, in een 4-2 nederlaag tegen Manchester City, maar een herhaling leek zelden een mogelijkheid omdat ze vastberaden verdedigden en de gastheren op afstand hielden.

Kane miste een gouden kans om het tweede doelpunt te scoren

Mitrovic dreigde een paar keer door een diagonaal schot naast te schieten en over de lat te koppen, terwijl invaller Manor Solomon een schot krulde dat Lloris rond de lat duwde.

Maar ondanks zes minuten extra tijd waarin Fulham bleef aandringen op een gelijkmaker, hield Spurs stand en claimde een overwinning die hun top vier een boost gaf na opeenvolgende nederlagen tegen Arsenal en City.

Wat is het volgende?

Fulham hebben hun zinnen gezet op de FA Cup volgend weekend als de Cottagers gastheer zijn van het Championship-team land op zaterdag vanaf 15.00 uur.

De Londenaren keren de volgende vrijdag terug naar de Premier League, met een derby van West-Londen Chelseain leven lucht sporten.

De Cottagers nemen het over het bos van Nottingham en reizen naar helder voordat ze thuis hun schema voor februari afronden wolven op 24 februari live verder lucht sportenbeginnen om 20.00 uur.

Tottenham hebben ook een FA Cup-wedstrijd in de vierde ronde in het weekend wanneer ze naar de Championship-kant gaan Preston op zaterdag vanaf 18.00 uur.

Spurs keren terug naar de Premier League met een superzondag wedstrijd thuis voor stad manchester, live op Sky Sports. Het team van Antonio Conte staat voor twee gecompliceerde reizen van huis naar Leicester en AC Milaan eind februari, voordat hij twee London Classics organiseerde tegen West Ham en Chelseabeide live op Sky Sports Super Sunday.