Tue. May 7th, 2024

Victor Osimhen scoorde dinsdag opnieuw en hielp Napoli Eintracht Frankfurt met 2-0 te verslaan in de heenwedstrijd van hun Champions League-ronde van 16 gelijkspel.

De Nigeriaanse aanvaller scoorde zijn 10e doelpunt in zijn laatste acht optredens in alle competities en opende de score in de 40e minuut na een periode van druk van de bezoekers.

Osimhen had net de paal geraakt en teamgenoot Khvicha Kvaratskhelia kreeg een strafschop gered door Frankfurt-aanvoerder Kevin Trapp terwijl hij te maken kreeg met oorverdovend gefluit van de thuisfans.

Gesteund door de gemiste strafschop van Kvaratskhelia, begon Frankfurt naar voren te dringen naarmate de juichende fans luider werden en het spel wilder.

Hirving Lozano profiteerde van de extra ruimte door langs de rechtervleugel naar beneden te rennen en voor te zetten naar de gemakkelijke finish van Osimhen bij de tweede paal. Ze herhaalden de actie een minuut later, maar dit keer werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Giovanni Di Lorenzo van Napoli viert feest met teamgenoten na het scoren van het tweede doelpunt van zijn team tegen Eintracht Frankfurt
Afbeelding:

Napoli-aanvoerder Giovanni Di Lorenzo scoorde het tweede doelpunt in de 65e minuut, waarmee hij een prachtig teamspel afsloot met een laag, krullend schot in de verre paal nadat Kvaratskhelia zijn weg had teruggeslagen. Andre-Frank Zambo Anguissa bespeelde de Georgiër met een zware bal.

De hoop van Frankfurt op een comeback kreeg een paar minuten eerder een grote klap toen spits Randal Kolo Muani werd weggestuurd omdat hij Anguissa met een open zool had betrapt toen ze allebei op de bal afgingen. Dat betekent dat de Franse spits geschorst is voor de terugwedstrijd in Napels.

Napoli, die de Serie A met 15 punten leidt, leek vanaf het begin geschokt met ongebruikelijke fouten voordat Osimhen de zenuwen van de bezoekers kalmeerde.

Wat is het volgende?

Frankfurt terugkeer naar de Bundesliga-actie op zaterdag met een trip naar de top vier scorers RB Leipzig; vertrek 14.30 uur. De Duitse kant reist dan naar wolfsburg op zondag 5 maart; vertrek 16.30 uur.

van Napels volgende wedstrijd is in de Serie A, met een uitstapje naar empoli op zaterdag; beginnen om 17.00 uur. Koplopers verwelkomen Champions League-kandidaten Latium op vrijdag 3 maart; aanvang 19.45 uur.