Sat. Apr 13th, 2024


Voor Franchon Crews-Dezurn was de bokssport oorspronkelijk een middel tot een heel ander doel.

Na een zangcarrière ging ze naar een boksschool om af te vallen.

Vandaag is Crews-Dezurn de onbetwiste wereldkampioen super middengewicht en komend weekend, op 1 juli, zal ze het opnemen tegen Savannah Marshall in de Manchester Arena in het hoofdevenement live in lucht sporten.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

De onbetwiste kampioen Crews-Dezurn voelt een sterke boodschap voor uitdager Marshall

“Ik ben pas begonnen met boksen om af te vallen om te zingen. Ik wilde gewoon een R&B-popster worden, zoals Destiny’s Child en Beyoncé’, zei ze. lucht sporten.

“Ik wilde gewoon tien pond afvallen in één dag en nu ben ik hier in het VK en vecht ik geweldig. Dit is dus mijn leven.”

Ze is een echt getalenteerde zangeres. Crews-Dezurn verscheen zelfs in het televisieprogramma American Idol. Hoewel ze een groeiende rivaliteit heeft met Marshall, heeft de kampioen ook een knelpunt met Simon Cowell.

“Ik hoop dat hij komt vechten als hij in het VK is. Dat zou een moment van volledige cirkel zijn. Ik denk dat als ik win, ik Simon Cowell wil ontmoeten of gewoon naar hem wil luisteren. Hij vertelde me dat ik niet overal goed in kon zijn. Hij vertelde me dat. Het was niet op een slechte manier, maar het stond Simon in de weg’, zei ze.

“Ik vertelde mensen op de nationale tv dat als ik niet op American Idol was, ik de middengewichtkampioen van de wereld zou zijn. Ik ben nu super-duper. Wereldkampioen super middengewicht, onbetwist en helpt een hele sport een boost te geven.”

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Crews-Dezurn en Marshall wisselden verbale grappen uit bij The Gloves Are Off voorafgaand aan hun grote botsing in Manchester

“Dan is het logisch,” voegde ze eraan toe. “Ik ben tenminste goed in boksen!”

Crews-Dezurn, ook wel de ‘Heavy Hitting Diva’ genoemd, sloot niet eens uit dat ze het volkslied zou zingen voor haar gevecht met Marshall.

“Afhankelijk van hoe ik me voel om dicht bij het gevecht te komen, kan ik dat misschien. Het is niet uitgesloten’, zei ze.

Naast zingen debuteerde ze met haar eigen modecollectie en lanceerde ze haar eigen promotiebedrijf om haar te vertegenwoordigen.

Ze kan ook vechten.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Het slechte bloed tussen Marshall en Crews-Dezurn kwam aan het einde van de persconferentie tot een hoogtepunt en kwam tot uiting in een gespannen confrontatie.

“Ik had natuurlijk gevechten op school, straatgevechten, dus het was niets. De kans deed zich voor en die heb ik gegrepen”, aldus Crews-Dezurn. “Ik denk gewoon dat het in mij zat.

‘Wat het ook is, het zit in mij. Ik ben er gewoon mee geboren.”

Ze komt oorspronkelijk uit Virginia en verhuisde naar Baltimore, waar ze het boksen ontdekte en haar man ontmoette. Haar man is nog steeds haar trainingspartner, onder leiding van coach Barry Hunter.

“Mijn doel in het leven voordat ik met pensioen ga, is dat mijn man en ik op dezelfde kaart vechten. Omdat hij opwindend is. Hij is een inspiratie voor mij en zeker de wind onder mijn vleugels’, zei ze.

‘Toen iedereen nee zei en mensen zeiden dat het voorbij is, ben je niet zo goed, denkt hij dat ik het beste ben sinds brood.

“Ik denk dat ik een betere vechter ben geworden omdat ik een weerspiegeling van hem ben. Dus om hem er altijd te hebben, altijd gefocust en altijd vastberaden, in zijn carrière, in mijn carrière, betekent alles voor mij.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Marshall bespreekt de ‘beschamende’ houding van Claressa Shields en de tactische gok van Peter Fury

Ze was een internationale amateur-bokser, die de VS vertegenwoordigde op het WK-niveau.

Crews-Dezurn verloor zelfs van Marshall in een amateurgevecht. Bij de Olympische Test van 2011 in Londen, de laatste keer dat ze bokste in het VK, versloeg Marshall haar op punten.

Claressa Shields nam de vacature tot 75 kg van het Amerikaanse team over. Maar op weg naar licht zwaargewicht won Crews-Dezurn nog steeds zilveren en bronzen medailles op de Wereldkampioenschappen voor amateurs.

Het was nooit zijn bedoeling om prof te worden. Maar in 2016 had Shields een tegenstander nodig voor zijn profdebuut.

‘Dertien meisjes wezen Claressa af. Ik werd tweeënhalve week van tevoren gebeld en accepteerde het gevecht. Maar ik wist altijd in mijn gedachten dat ik geen tegenstander was. Ik wist dat het van wereldkaliber was. Ik wist dat dit het beste zou zijn’, zei ze.

“Ik probeer altijd op te vallen in alles wat ik doe en ik begon met een verlies tegen een tweevoudig Olympisch kampioen, ik promootte mijn volgende twee gevechten en nu promoot ik met BOXXER. Dus dat is een ongelooflijke prestatie voor mij.”

Hij is een zeldzame vechter die zijn professionele debuut verliest en wereldkampioen wordt. Maar Crews-Dezurn is uniek.

“Ik ben de eerste onbetwiste super middengewicht kampioen in de geschiedenis”, zei ze.

“Dit is goddelijke orde en het is hard werken. Volg gewoon je reis. Iedereen heeft zijn eigen reis.

Franchon Crews-Dezurn is de regerend onbetwiste super middengewicht kampioen
Fotograaf:
Crews-Dezurn is de huidige onbetwiste super middengewicht kampioen

“Ik ga gewoon met de stroom mee en laat me leiden door het universum.”

Het was een uitputtend traject. Ze versloeg Maricela Cornejo tweemaal om de WBC- en WBO-titels te verenigen. Haar gevecht met Alejandra Jiminez in 2020 werd als een nulresultaat beschouwd nadat de Mexicaan een drugstest niet had doorstaan.

Vorig jaar werd Crews-Dezurn de onbetwiste kampioen van 168 pond en voegde ze de IBF- en WBA-riemen toe aan haar collectie, toen ze Elin Cederroos versloeg in Madison Square Garden.

“Ze is een topsporter”, zei de Amerikaanse. “Ik had de beste versie [of her]. Ze trainde veel. Ze was een stoere dame. Ik wist gewoon dat ik mijn A-spel moest meenemen. Ik heb het gemakkelijk gemaakt. Ze heeft geen enkele ronde met mij gewonnen, waarschijnlijk één, maar ik weet wat ik kan doen.

BOXXER PERSCONFERENTIE.ANDAZ HOTEL,.LONDON.PIC;LAWRENCE LUSTIG.WORLD SUPER MIDDLEWEIGHT TITEL.
Fotograaf:
Crews-Dezurn en Marshall zijn contrasterende karakters

“Ik zou hier moeten zijn.”

Ze vervolgde: “Ik krijg kippenvel als ik eraan denk, het was elektrisch. Ik wil die keer 10 hier in Manchester met mensen krijgen.

“Je hoeft me niet leuk te vinden, maar je zult me ​​respecteren en als je de sport respecteert en ervan houdt, zul je zien dat ik met passie vecht en ergens voor vecht.

‘Ik weet dat ze me eerst zullen haten.

“Maar uiteindelijk zullen ze van me houden.”

Savannah Marshall daagt Franchon Crews-Dezurn uit voor de onbetwiste live super middengewicht titel lucht sporten op 1 juli.Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover