Fri. Apr 19th, 2024

Vriendschappelijke wedstrijd tussen Filippino's Azkals en Koeweit.  - Federatie van Koeweit

Vriendschappelijke wedstrijd tussen Filippino’s Azkals en Koeweit. – Federatie van Koeweit

De Filippijnse Azkals werden vrijdag (zaterdag Manilla-tijd) met 2-0 verslagen door gastland Koeweit in een vriendschappelijke wedstrijd in het Jaber Al-Ahmad International Stadium in Koeweit-Stad.

Door doelpunten van Bader Al-Fadhel en Ali Khalaf in de laatste 20 minuten verloren de Azkals de wedstrijd die diende als onderdeel van hun trainingskamp in West-Azië.

Al-Fadhel brak het ijs door in de 72e minuut een vrije trap in de verre paal langs Azkals-doelman Neil Etheridge te krullen.

De Azkals kregen een tweede doelpunt tegen in de 84e minuut toen Khalaf scoorde op een Koeweitse tegenaanval.

Etheridge was een van de ervaren Azkals-spelers in de basisopstelling, samen met Amani Aguinaldo, Carli de Murga, Kevin Ingreso, Manny Ott, OJ Porteria en Mark Hartmann.

Ze werden vergezeld door terugkeerders Michael Kempter, Patrick Strauss en Jesse Curran en debutant Santi Rublico, die deel uitmaakt van het reserveteam van Atlético Madrid.

Rublico, net 17, maakte een sterke indruk bij zijn Azkals-debuut.

De volgende wedstrijd voor de Filippijnen, die nu onder leiding staat van de Marokkaanse coach Barae Jrondi, is opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd, dit keer tegen Jordan, op woensdag in Doha, Qatar.