Sat. Apr 20th, 2024

Filippijns damesvoetbalteam voor hun wedstrijd tegen IJsland in de Pinatar Cup.  – FILIPPIJNEN FACEBOOKPAGINA

Filippijns damesvoetbalteam voor hun wedstrijd tegen IJsland in de Pinatar Cup. –FILIPPIJNEN FACEBOOK PFF/PFF

MANILLA, Filipijnen – Het Filippijnse damesvoetbalteam is dinsdag (woensdag Manilla-tijd) in Murcia, Spanje, aan het einde van hun Pinatar Cup-campagne met 5-0 verslagen door IJsland.

Met een achterstand van één doelpunt tijdens de rust, zagen de Filippijnen IJsland er in de laatste 45 minuten vier trappen om puntloos te worden in het vierlandentoernooi in de Pinatar Arena.

Amanda Andradottir was verantwoordelijk voor de eerste twee goals van de wedstrijd, scoorde in de 20e en 51e minuut, terwijl Selma Sol Magnusdottir, Hlin Eiriksdottir en Alexandra Johannsdottir ook scoorden voor IJsland, dat het toernooi won met zeven punten.

Wales werd tweede met vijf punten, Schotland derde met vier punten, terwijl de Filippijnen geen punten pakten na alle drie de wedstrijden te hebben verloren.

Het team van coach Alen Stajcic nam deel aan het toernooi met als doel zich te verbeteren tegen de toplanden voorafgaand aan de FIFA Women’s World Cup.

De campagne begon op 15 februari met een 1-0 nederlaag tegen Wales, nadat het voor rust het enige doelpunt vanaf de penaltystip had gekregen.

Schotland bezorgde de Filippijnen een 2-1 nederlaag in de volgende wedstrijd, maar de Filippijnen namen het resultaat met rasse schreden nadat invaller Meryll Serrano scoorde voor het laatste fluitsignaal.