Thu. Mar 28th, 2024

Atletico Madrid, teruggebracht tot tien man, bracht Real Madrid’s LaLiga-titelhoop een klap toe toen ze in het Santiago Bernabéu met 1-1 gelijkspeelden tegen de titelverdediger.

Nadat invaller Angel Correa in de 64e minuut een regelrechte rode kaart kreeg voor een elleboog tegen de borst van verdediger Antonio Rudiger, zette José Maria Gimenez Atlético op voorsprong toen hij in de 78e minuut een vrije trap van Antoine Griezmann binnenkopte.

De 18-jarige Alvaro Rodriguez maakte zeven minuten later echter gelijk met een kopbal uit een hoekschop van Luka Modric.

Real Madrid staat tweede in het LaLiga-klassement met 52 punten, zeven achter koploper Barcelona, ​​​​die het zondag opneemt tegen het nederige Almeria. Atlético staat vierde met 42 punten.

Een doelpunt van spits Victor Osimhen en een eigen doelpunt empoli verdediger Ardian Ismajli won 10 spelers napoli een 2-0 uitoverwinning in de Serie A, waardoor hun voorsprong op het als tweede geplaatste Inter Milan werd uitgebreid tot maar liefst 18 punten.

Napoli domineerde de ontmoeting vanaf het begin en zette Empoli voldoende onder druk om Ismajli onder druk te zetten om de score te openen met een eigen doelpunt in de 17e minuut.

Osimhen maakte er vlak voor het halfuur 2-0 van voor Napoli en schoot van dichtbij een rebound binnen nadat Empoli-doelman Guglielmo Vicario een schot van Khvicha Kvaratskhelia ver in het pad van de Nigeriaan had afgebogen.

De bezoekers bleven in de 67e minuut achter met 10 man nadat verdediger Mario Rui regelrecht rood kreeg na een overtreding op Empoli-spits Francesco Caputo.

Napoli gaat aan de leiding met 65 punten. Empoli staat 12e met 28 punten.

Julian Brandt scoorde als Borussia Dortmund behielden hun voorsprong in de Bundesliga met een 1-0 overwinning Hoffenheim.

Het was de negende overwinning van Dortmund uit negen wedstrijden in alle competities dit jaar en genoeg voor drie punten voorsprong op titelverdediger Bayern München en de verrassende Union Berlin.

Bayern, dat zijn voorsprong van vier punten sinds de winterstop heeft zien verdwijnen, ontvangt zondag Union.

Brandt scoorde voor zijn vierde opeenvolgende competitiewedstrijd voor Dortmund. Marco Reus nam een ​​vrije trap en Brandt leunde naar voren zodat de bal in de 43e minuut langs zijn rug in het net belandde.

Marius Wolf dacht de 2-0 te maken met een krachtig schot aan de eerste paal, maar het doelpunt werd door de VAR afgekeurd na een kennelijke overtreding van Nico Schlotterbeck op Ihlas Bebou.

De nederlaag was de derde opeenvolgende nederlaag voor de Amerikaanse coach Pellegrino Matarazzo sinds hij het stokje overnam bij Hoffenheim.

Op een andere plaats hertha berlijn uit de degradatiezone met een 2-0 overwinning Augsburg in sneeuwcondities in de hoofdstad.

Marco Richter opende de score met een lange-afstandsinspanning in de 61e minuut, negen minuten voordat Dodi Lukebakio bezegelde wat slechts Hertha’s vijfde overwinning van het seizoen was.

Aan het begin van zaterdag, Leipzig gehouden om te slaan Eintracht Frankfurt 2-1, Keulen thuis met 2-0 verloren Wolfsburg, Het is Werder Bremen een 3-0 overwinning behaald Bochum.