Fri. Apr 26th, 2024

Erik ten Hag was gefrustreerd door de afronding en het gebrek aan focus van Manchester United toen ze in Brighton in blessuretijd verloren gingen.

De penalty van Alexis Mac Allister in de 99e minuut na de handbal van Luke Shaw bezorgde de ploeg van Roberto De Zerbi een 1-0 overwinning in het Amex Stadium, waardoor Brighton als zesde werd gestuurd, terwijl United de kans miste om derde te worden. Het missen van kansen was het verhaal van hun avond.

“In de eerste minuut creëerden we een grote kans, maar we scoorden niet, dus we moeten klinischer zijn met de kansen die we in de eerste helft creëerden”, zei Ten Hag. luchtsporten.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

GRATIS TE KIJKEN: Hoogtepunten Brighton v Manchester United

“We hebben natuurlijk de kansen gehad. Antony, Anthony Martial, Marcus Rashford en Casemiro. Men moet binnenkomen. Maar als je niet kunt winnen omdat je het risico niet neemt, verlies dan niet. We kregen een doelpunt tegen, misschien verloren we de focus een beetje.

“Verder hadden we wat pech, want de hoekschop kwam nooit uit vrije trappen. Er waren zoveel slechte tackles vanavond waarbij er niet werd gefloten en dat was niets, een goed blok en er werd gefloten.

“We kunnen niet herstellen [on the night] maar dat is wat we zondag moeten doen.

Shaw gaf de fout achteraf toe, zijn verdwaalde arm maakte contact met de bal toen een late hoekschop in het strafschopgebied werd getrapt, hoewel hij teleurgesteld was dat er kort daarvoor een vrije trap op hem werd afgeroepen voor de lichtste aanraking van Julio Enciso.

Shaw: ‘Ik geef toe, een stomme fout’

Luke Shaw legt het incident uit dat ertoe leidde dat hij Brighton een penalty toekent

“Het doet veel pijn,” zei Shaw. luchtsporten.

“Last minute. Laatste actie eigenlijk. Kreeg een duwtje in de rug, maar mijn hand had daar natuurlijk niet moeten zijn. Natuurlijk geef ik dat toe en neem ik het op de kin. Het heeft ons de wedstrijd gekost en het is zwaar.

‘Ik kan niet eens uitleggen waarom mijn hand daarboven zit. Ik gaf er een tikje op, maar mijn hand had er nog niet moeten zijn. Maar ik denk dat zelfs voor de hoekschop, de vrije trap die vlak daarvoor werd gepleegd, het nooit een overtreding was.

“Ik ben niet op zoek naar excuses, maar het kan niet zo zijn dat dit een overtreding was die tot een hoekschop leidde. Dus misschien had dat gezang helemaal niet moeten gebeuren. Ik kan het niet veranderen. Ik beschuldig de scheidsrechter nergens van. Ik geef toe dat. Een domme fout.

“Het probleem is dat we niet scoorden. In de eerste helft kregen we drie of vier kansen om te scoren. Aan de andere kant komt het allemaal neer op mijn fout op het einde, maar ik denk dat we met de kansen die we hadden die doelpunten zouden moeten maken en het spel is compleet anders als we vroeg scoren met de kansen die we creëerden.

“We moeten onszelf voor het hoofd schoppen. We waren comfortabel, maar nu kun je zien dat het een echte achtervolging is, de teams om ons heen pakken punten. Maar het is nog steeds in onze handen.”

Van Zerbi: ‘Er is een god van het voetbal’

Roberto De Zerbi beweert dat er een ‘voetbalgod’ is na de late overwinning van Brighton

De vijfde plaats is technisch gezien in handen van Brighton, aangezien ze vier punten achter Liverpool staan, maar nog twee wedstrijden te gaan hebben.

Voor manager De Zerbi was deze overwinning bijzonder bevredigend, aangezien ze vorige maand hun FA Cup-halve finale tegen Manchester United na strafschoppen verloren.

“Ik ben heel blij, heel blij voor de prestatie, voor het resultaat”, zei Roberto De Zerbi luchtsporten.

“Ik denk dat er een god van het voetbal is, want we verdienden te winnen in de halve finale en we verloren op strafschoppen, hier wonnen we de strafschop voor ons. In beide wedstrijden denk ik dat we beter speelden dan United en het laatste resultaat was oneerlijk.

“We speelden een fantastische wedstrijd, we domineerden de wedstrijd tegen een ongelooflijk team, een geweldig team. Maar ik denk dat mijn spelers de overwinning verdienden.”

Op de vraag wat dat zegt over wat Brighton dit seizoen kan bereiken, antwoordde De Zerbi, die zich graag wil concentreren op hun volgende thuiswedstrijd tegen Everton op maandag: “Op dit moment niets.”

Hij voegde eraan toe: “We moeten nog zes wedstrijden spelen, zes heel moeilijke wedstrijden, en maandag spelen we de eerste wedstrijd, heel moeilijk tegen Everton, en we moeten winnen, want als we niet winnen van Everton, zullen we verliezen.” die drie punten. .”