Sat. May 4th, 2024

De aanvoerder van Engeland, Harry Kane, zei dat hij bereid was om twee strafschoppen te nemen tegen Frankrijk in de 2-1 nederlaag in de kwartfinale van het WK van zaterdag, maar zijn uitvoering stelde hem teleur.

Kane gaf nadrukkelijk zijn eerste strafschop, maar schoot de tweede over de lat met nog maar zes minuten normale tijd te gaan, waardoor de hoop op het WK van Engeland ten einde kwam en de spits ontroostbaar achterbleef.

Zijn eerste strafschop bracht Kane in evenwicht met Wayne Rooney’s record van 53 doelpunten in Engeland en betekende dat hij meer strafschoppen heeft gescoord in normale tijd op WK’s dan welke andere speler dan ook.

Maar hij kon Rooney niet overwinnen om de kwartfinales van zaterdag in verlenging te brengen.

Gevraagd of de eerste penalty zijn denken beïnvloedde, zei Kane ITV: “Nee. Ik ben altijd iemand die zich klaarmaakt om een ​​of twee strafschoppen te nemen in een wedstrijd, ik heb altijd een idee van wat ik wil doen.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Kaveh Solhekol en Rob Dorsett analyseren het verlies van Engeland in de kwartfinale van het WK tegen Frankrijk.

“Ik kan mijn voorbereiding of zo niet de schuld geven, het was gewoon de executie van de nacht. De eerste penalty was geweldig, de tweede raakte niet zo goed als ik wilde.

“Ik moet het op de kin nemen, het gaat zeker pijn doen, het gaat de hele wedstrijd pijn doen. Als kapitein neem ik dat aan, maar ik kan niet trotser zijn op de jongens.

“Het komt neer op een klein detail waar ik verantwoordelijkheid voor neem. Ik maak me geen zorgen om het team en hoe het hen zal beïnvloeden. We hebben groot talent.”

Harry Kane wordt fulltime getroost door Gareth Southgate

Engeland-manager Gareth Southgate was vrijblijvend over zijn toekomst na de nederlaag van zaterdag, met onzekerheid over zijn volgende zet, en zei dat hij zijn situatie in de komende weken en maanden zou herzien.

Southgate heeft een contract dat hem naar Euro 2024 zou brengen en zijn aanvoerder Kane wil dat hij de leiding houdt.

Engeland-manager Gareth Southgate zegt dat hij ‘wat tijd zal nemen’ om na te denken over zijn toekomst

“Dat is aan hem [whether he stays]” Kane toegevoegd. “We vonden het geweldig om hem als manager te hebben, ik denk dat hij geweldig is geweest, als je ziet waar hij ons heeft gebracht van waar we nu zijn, is het een ongelooflijke sprong.

Ik denk dat we allemaal hopen dat hij blijft, maar dat is zijn beslissing.

Southgate verlegen over de toekomst van Engeland

Gareth Southgate juicht fans toe na de nederlaag van Engeland tegen Frankrijk
Afbeelding:

De Engelse manager Gareth Southgate zei dat hij “wat tijd nodig heeft om na te denken en na te denken” na het vertrek.

“Na elk toernooi gaan we zitten, evalueren en reflecteren”, zei Southgate op bedachtzame toon. “Dus we hebben wat tijd nodig om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste beslissingen neemt.”

Neville wordt boos op de scheidsrechter: hij was een grap

De Engelse Jude Bellingham reageert op scheidsrechter Wilton Sampaio tijdens de kwartfinales van het WK
Afbeelding:
Scheidsrechter Wilton Sampaio kreeg in de kwartfinales van het WK veel kritiek

Gary Neville was boos op de scheidsrechter en noemde hem “een grap” en “slechte beoordeling”.

Sampaio’s besluitvorming stond in de schijnwerpers toen Bukayo Saka werd gepakt door Dayot Upamecano in de aanloop naar Tchouaméni’s openingstreffer voor Frankrijk.

De Franse verdediger raakte laat in de helft opnieuw betrokken, blijkbaar een fout makend op Kane toen hij vanaf rechts het gebied binnenkwam, maar de VAR greep niet in, vermoedelijk rekening houdend met contact van buiten het gebied.

Engeland kreeg uiteindelijk een penalty toen Tchouaméni een fout maakte op Saka voordat de VAR moest ingrijpen om hun tweede penalty te nemen voor een overtreding op Mason Mount, hoewel Kane de beslissende penalty over de top scoorde.

Neville zei over de scheidsrechter: “Hij had een absolute nachtmerrie. Een grap van een scheidsrechter. Ik zeg niet dat het allemaal te danken was aan het verlies van Engeland – mensen zullen zeggen dat dat excuses zijn – maar hij is gewoon een slechte scheidsrechter, slechte beoordeling.”

Neville vindt dat het eerste doelpunt van Frankrijk afgekeurd had moeten worden door de overtreding op Saka: “Het is een simpele beslissing. Hij trapt zijn been wijd – ik weet niet waarom dat geen overtreding is. Hij beet en trapte. Het had een vrije trap moeten zijn.” Upamecano probeerde drie of vier keer de bal te winnen, waar hij de bal niet kon winnen, op Saka, op Kane.’

Harry Maguire vertelde ook aan de BBC: “Heel slecht, heel slecht. Vanaf de eerste minuut waren er vijf, zes overtredingen in de eerste 15 minuten, geen gele kaart. Het is een overtreding voor het eerste doelpunt, leidend tot Bukayo.

“Ik kan echt niet uitleggen hoe slecht zijn prestatie was. Ik wil er niet te veel op ingaan, want ik zal uiteindelijk een boete krijgen. Maar hoewel de grote beslissingen verkeerd waren, heeft hij ons nooit iets gegeven, de hele wedstrijd.” hij was echt slecht.”