Thu. Dec 7th, 2023


Emma Raducanu

FILE PHOTO: Tennis – WTA 500 – Stuttgart Open – Porsche Arena, Stuttgart, Duitsland – 18 april 2023 De Britse Emma Raducanu reageert tijdens haar ronde van 16 wedstrijd tegen de Letse Jelena Ostapenko REUTERS/Angelika Warmuth/File Photo

De door een blessure getroffen tennisster Emma Raducanu zei dat ze soms wenste dat haar schokkende overwinning op de US Open 2021 nooit was gebeurd, omdat ze worstelde om te voldoen aan de fysieke en mentale eisen die aan haar werden gesteld.

De in Canada geboren Britse speelster was pas 18 toen ze een ongelooflijke Grand Slam-titel won in New York zonder een set te laten vallen in de kwalificatie.

Raducanu was echter niet in staat om die hoogten opnieuw te bereiken omdat blessures en een reeks coachingwisselingen de afgelopen twee jaar hun tol eisten.

De nummer 128 van de wereld zal Wimbledon volgende maand missen omdat ze herstelt van een enkel- en polsoperatie.

“Op dat moment op het veld toen ik aan het vieren was (het winnen van de US Open), dacht ik: ik zou letterlijk elk gevecht ter wereld inruilen voor dit moment”, vertelde Raducanu aan The Times.

“Er kan van alles op mijn pad komen, ik neem het voor wat ik nu heb, want het is het beste ter wereld. Ik beloofde mezelf dat in het kort van die dag.

“Sindsdien heb ik veel tegenslagen gehad, de een na de ander. Ik ben veerkrachtig, mijn tolerantie is hoog, maar het is niet gemakkelijk. En soms denk ik bij mezelf: ‘Ik wou dat ik de US Open nooit had gewonnen, ik wou dat dit niet was gebeurd’.

“Dan heb ik zoiets van ‘onthoud dat gevoel, onthoud die belofte’ omdat het helemaal puur was.”

Raducanu’s verbluffende overwinning zorgde ervoor dat ze bijna van de ene op de andere dag een van de commercieel meest gewilde sportvrouwen ter wereld werd.

De 20-jarige rekent Nike, Porsche, Vodafone en Dior tot haar sponsors.

Raducanu zei echter dat ze snel volwassen moest worden tijdens de WTA Tour om te voorkomen dat ze als “spaarvarken” zou worden gebruikt.

“De tour is volkomen brutaal”, voegde ze eraan toe. “Wat ik de afgelopen twee jaar heb gerealiseerd, toeren en alles wat daarbij komt kijken, is geen erg fijne, betrouwbare, veilige ruimte.

“Je moet je ervan bewust zijn, want er zijn daar veel haaien. Ik denk dat mensen in de branche, vooral bij mij, want ik was 19, nu ben ik 20, ze zien me als een spaarvarken.

“Het was moeilijk navigeren. Ik ben een paar keer verbrand. Ik heb geleerd, houd je kring zo klein mogelijk.”

GERELATEERDE VERHALEN


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.

Je inschrijving is gelukt.


Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover