Sat. Sep 23rd, 2023Sir Elton John speelde zaterdagavond het laatste concert van zijn lange afscheidstournee in de Tele2 Arena in Stockholm, Zweden.

John’s laatste show bevatte een setlist van 23 nummers die zijn carrière omvatte, waaronder de grootste hits “Bennie and the Jets”, “Rocket Man”, “Tiny Dancer”, “Philadelphia Freedom”, evenals een driedelige toegift. Cold Heart”, “Your Song” en “Goodbye Yellow Brick Road”.

“Toen we in 2018 aan mijn laatste tour begonnen, had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen voorzien welke wendingen en hoogte- en dieptepunten deze tour – en de hele wereld – de komende vijf jaar zou hebben meegemaakt”, zei John in een mededeling na de show. “En bij elke stap zijn mijn fans er geweest. Ze bleven bij me, steunden me, waren geduldig en bleven opdagen voor elke laatste show. Vanavond was magisch. Ik probeer dit te verwerken, en ik denk niet dat het een tijdje zal duren voordat ik eindelijk klaar ben met de tour. Ik kan je niet vertellen hoeveel ik de fans zal missen en hoeveel hun steun me nederig heeft gemaakt – het zal me voor altijd bijblijven.”

Tijdens de set verscheen Coldplay via een live videoverbinding om op John te proosten. “Elton, van ons allemaal hier, van alle bands en artiesten die je hebt geholpen en geïnspireerd, we houden zoveel van je”, zei frontman Chris Martin. “We zijn zo dankbaar voor alles wat je voor de AIDS Foundation hebt gedaan, telkens als je aardig voor iemand bent geweest. Voor alles wat je hebt gedaan voor LGBTQ. Alles wat je hebt gedaan voor mode en brillen. Alles wat je deed voor seks, liefde en gewaden! Alles wat je hebt gedaan voor muziek, alles wat Bernie heeft gedaan voor songteksten, alles wat je band heeft gedaan in de duizenden shows die je hebt gespeeld. We houden zoveel van je, we zullen je zo missen.”

Bekijk hieronder foto’s, video en de setlist van de laatste avond van John’s tour.

In totaal omvatte John’s “Farewell Yellow Brick Road Tour” meer dan 300 shows (waaronder een headliner op Glastonbury), waarbij 5,7 miljoen kaartjes en $ 900 miljoen dollar werden verkocht. Hoewel de tour John’s laatste wereldwijde optreden markeert, sluit de 76-jarige niet uit dat hij in de toekomst eenmalige shows zal geven.

“Het is erg belangrijk om een ​​onderscheid te maken tussen Elton die stopt met toeren en Elton die zijn laatste openbare optreden niet voor de laatste keer doet”, zei David Furnish, John’s echtgenoot en manager, eerder. aanplakbord. “Ik weet zeker dat hij niet op tournee gaat. Wat je ziet is de mogelijkheid van een speciaal evenement of een kleine residentie op één locatie voor een beperkte tijd.”

Setlijst:

Bennie en de jets
Philadelphia vrijheid
Ik denk dat ze het daarom de blues noemen
grens lied
kleine danser
Heb medelijden met de misdadiger
Rocket Man (ik denk dat het heel, heel lang zal duren)
Breng me naar Piloot
Iemand heeft mijn leven gered vanavond
Levon
varen in de wind
Begrafenis voor een vriend / Bleeding Love’s Lies
verbrand de missie
Droevige liedjes (zeg zoveel)
sorry lijkt het moeilijkste woord
Laat de zon niet voor me ondergaan
De teef is terug
ik sta nog steeds
krokodil rots
Zaterdagavond is goed om te vechten
bis:
Koud hart
Jouw muziek
Vaarwel gele stenen wegBy admin