Fri. Apr 26th, 2024

Een doelpunt in de eerste helft van aanvoerder Billy Sharp bezorgde Sheffield United een 1-0 overwinning op Huddersfield in een matte wedstrijd op Bramall Lane.

Sharp scoorde in de 15e minuut en bezorgde de Blades hun vijfde overwinning in zes Sky Bet Championship-wedstrijden.

Door het resultaat komt United op gelijke hoogte met koploper Burnley, die nog een wedstrijd tegoed heeft, terwijl Huddersfield aan de top van de tafel blijft.

Teemu Pukki scoorde zijn achtste doelpunt van het seizoen en bracht Norwich naar de vierde plaats in het kampioenschap na een 1-0 overwinning in Swansea.

De Finse spits had in de voorgaande vijf wedstrijden niet gescoord, maar scoorde in de eerste minuut toen Swansea de prijs betaalde voor een matige opening na een maand inactiviteit.

Pukki scoorde al na 58 seconden, en hoewel Swansea daarna het grootste deel van de wedstrijd controleerde, miste de thuisploeg de precisie en nauwkeurigheid om door een goed georganiseerde Canarische verdediging te breken.

Preston bediende Lancashire-rivaal Blackburn een harde wake-up call en illustreerde hun eigen automatische promotiereferenties met een 4-1 overwinning in Ewood Park.

Ben Woodburn kreeg de North End aan de gang in sneeuwcondities en een fitte Ched Evans veegde een seconde nadat Rovers achterin werd betrapt.

Een accurate finish van Bradley Dack verkleinde de achterstand, maar een schitterende kopbal van Evans en een slag van 20 meter van Ben Whiteman zorgden voor een klinkende derby-triomf voor de bezoekers.

Invaller Matt Crooks scoorde een dramatische winnaar in blessuretijd voor Middlesbrough toen de 10-man Luton een 2-1 nederlaag leed in de eerste wedstrijd van Rob Edwards die de leiding had.

Edwards kende een perfecte start toen Jordan Clark voorbij de Hatters schoot bij Riverside voordat Chuba Akpom gelijk maakte voor Boro.

Maar de laatste overwinning van Crooks kwam nadat Amari’i Bell van het veld was gestuurd, waarbij de overwinning de ongeslagen reeks van Michael Carrick verlengde tot vijf wedstrijden.

Bristol City begon hun seizoen met een 3-1 zege bij Rotherham.

De Robins hadden sinds 1995 niet meer gewonnen in Rotherham, maar een eigen doelpunt, evenals stakingen van Joe Williams en Cameron Pring, gingen tegen de trend in en zorgden er ook voor dat ze Rotherham in de ranglijst passeerden.

Stoke en Cardiff vertoonden geen tekenen van roest na hun WK-onderbreking toen ze met 2-2 gelijkspeelden in het Bet365 Stadium.

De bezoekende Bluebirds openden de score toen Ryan Wintle binnen zes minuten scoorde. De gelijkmaker van Tyrese Campbell bracht even later de Potters tot leven en veroorzaakte een snelle comeback.

Manchester City-huurling Liam Delap voltooide de comeback met minder dan 18 minuten op de klok in een actievolle start.

Cardiffs volharding in hun streven naar een gelijkmaker in de tweede helft werd beloond met Callum Robinson die ervoor zorgde dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Kolo Toure moest genoegen nemen met een punt bij zijn managementdebuut toen Wigan en Millwall met 1-1 gelijkspeelden in The Den.

Will Keane zette de Latics op voorsprong in de 33e minuut toen hij vanuit het midden van het strafschopgebied in een vrijwel leeg net schoot, waarbij Millwall-doelman George Long wreed te slim af was door een reeks van richting veranderd schoten.

Het duurde echter niet lang voordat de thuisploeg reageerde en Zian Flemming schoot de bal met een sensationele volley langs de slimme borst van Tom Bradshaw.

De indrukwekkende vooruitgang van Coventry vóór de WK-pauze kwam abrupt tot stilstand toen ze weer in actie kwamen toen ze met 1-0 verloren van Reading.

De Sky Blues kwamen na 12 minuten in de tweede periode op achterstand toen de Fransman Amadou Mbengue zijn eerste Reading-doelpunt scoorde. En City, hoe ze ook probeerden, kon een comeback niet afdwingen omdat de gastheren relatief gemakkelijk standhielden.

Ondertussen maakte Blackpool een einde aan een serie van vier opeenvolgende nederlagen door Birmingham op een 0-0 gelijkspel te houden op Bloomfield Road.

Sky Bet League One

Ipswich staat voor het eerst sinds september weer aan de top van Sky Bet League One na Peterborough te hebben verslagen en vorige leiders Plymouth gelijk te zien spelen in Cambridge.

Een tweehonkslag van Conor Chaplin hielp de ploeg van Kieran McKenna aan een vroege 2-1 overwinning op Portman Road.

Frankie Kent had het net gevonden voor een uit vorm zijnde Posh, maar Chaplin scoorde vroeg in de tweede helft en het was genoeg om ze weer bovenaan te zetten.

Plymouth wist dat ze bij een uitoverwinning tegen Cambridge later op de dag weer op de eerste plaats zouden komen, maar ze hadden moeite om de gastheren te verslaan en hadden heldendaden in de tweede helft van doelman Michael Cooper te danken voor een 0-0 gelijkspel.

Sheffield Wednesday blijft derde nadat Callum Paterson in blessuretijd een 1-1 gelijkspel op Exeter veiligstelde.

Jake Caprice zette de Grieken op voorsprong in de 56e minuut in St James Park, maar Paterson had het laatste woord toen hij de benedenhoek vond met bijna geen tijd meer.

Shrewsbury’s late show verbaasde Bolton met een kopbal in blessuretijd van Chey Dunkley om de gastheren een 3-2 overwinning te bezorgen.

De brace van Dion Charles zette de bezoekende Wanderers op koers voor drie punten nadat hij de opener van Rob Street ongedaan had gemaakt, maar Christian Saydee maakte met nog 11 minuten te gaan gelijk op Montgomery Waters Meadow om een ​​finish vanaf de tribune te bewerkstelligen.

Verdediger Dunkley zorgde ervoor dat de Shrewsbury-fans blij naar huis gingen en maakte ook boete voor het nemen van een strafschop toen hij laat binnenkopte om de thriller met vijf doelpunten te beëindigen.

Victor Adeboyejo scoorde zijn 12e doelpunt van de campagne om Burton thuis tegen Derby een 1-1 gelijkspel te bezorgen.

De kopbal van James Collins zorgde ervoor dat de Rams tijdens de rust op jacht waren naar promotie, maar Adeboyejo’s slimme finish uit een hoekschop van Terry Taylor in de 79e minuut zorgde ervoor dat de buit werd verdeeld tussen de lokale rivalen.

Het late doelpunt van Myles Peart-Harris bracht Forest Green naar een 1-0 thuisoverwinning op Cheltenham.

De huurling van Brentford kopte de vrije trap van Harry Boyes binnen met nog 15 minuten te gaan om te kunnen opscheppen in de derby van Gloucestershire.

Joey Barton vierde zijn 100e wedstrijd aan de leiding van Bristol Rovers met een 1-0 overwinning op Port Vale.

Het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, totdat Aaron Collins met nog drie minuten te gaan van buiten het strafschopgebied binnendrong.

Feestvarken Daniel Batty scoorde uiteindelijk voor Fleetwood om hun MK Dons-overstuur te voltooien.

Warren O’Hora zette de thuisploeg al vroeg in de tweede helft op voorsprong, maar Carl Johnston maakte gelijk voordat Batty in blessuretijd de bovenhoek raakte en een 2-1 overwinning opleverde.

Lincoln en Wycombe speelden met 0-0 gelijk in het LNER Stadium, waarmee ze dit seizoen de ongeslagen homerun van de Imps onder baas Mark Kennedy handhaafden.

De thuiswedstrijd van Oxford met Barnsley werd zaterdagochtend uitgesteld vanwege een ijzig veld om in de voetsporen te treden van Morecambe en Accrington, die hun thuiswedstrijden met respectievelijk Charlton en Portsmouth op vrijdag afgelast zagen omdat hun velden als onspeelbaar werden beschouwd.

Sky Bet Liga 2

Stevenage miste de kans om de voorsprong van leider Leyton Orient aan de top van Sky Bet League Two te verkleinen na een doelpuntloos gelijkspel thuis tegen Mansfield.

Als gevolg hiervan blijft Boro vier punten achterstand op de mannen van Richie Wellens, met Town 10 punten achterstand op de vijfde plaats.

Kyle Knoyle scoorde in de 58e minuut voor Doncaster en won met 1-0 van Newport op Rodney Parade. Hierdoor schuiven ze op naar de 10e plaats.

Colchester blijft in de degradatiezone na een 1-0 nederlaag tegen Sutton.

Een strafschop van Rob Milsom in de blessuretijd van de eerste helft zorgde voor de overwinning voor de mannen van Matt Gray, terwijl Ossama Ashley werd weggestuurd door Essex.

Een doelpunt van Jake Burton in de tweede helft was niet genoeg om Tranmere te inspireren tot een comeback-overwinning tegen Grimsby in Blundell Park.

Brendan Kiernan brak in de zevende minuut door voor de Mariners en Niall Maher scoorde een seconde na rust voor Burton’s troost.

Elders werden Swindon en AFC Wimbledon op County Ground op een doelpuntloos gelijkspel gehouden.