Wed. Apr 24th, 2024

Sheffield United behield de tweede plaats in het Sky Bet Championship na een 1-0 overwinning in Reading.

Het doelpunt van Iliman Ndiaye in de tweede helft leverde de Blades een cruciale overwinning op in de promotierace.

Door de overwinning hebben de mannen van Paul Heckingbottom 10 punten achterstand op leider Burnley en zeven op nummer drie Middlesbrough.

Lezen was gevaarlijk, met Andy Carroll als hinderlijk, en Tom Ince kwam in de eerste helft het dichtst bij de Royals.

Maar Ndiaye combineerde goed met Oli McBurnie op het nippertje om te scoren tegen de gang van zaken in om de punten voor de bezoekers te bezegelen.

Daryl Dijk bleef West Brompromotie hoopt zolang ze de gevechten winnen wigan 1-0.

De spits scoorde zijn zesde doelpunt van het seizoen toen hij binnen kopte nadat het schot van Jayson Molumby door Ben Amos op de lat werd afgebogen.

Wigan-doelman Amos raakte ook het schot van Dike van de paal en Jed Wallace en John Swift raakten de paal voor de gastheren.

Door de overwinning werden de Baggies negende in de competitie en vier punten achter de top zes.

Huddersfield klom onder en boven de Latics op doelsaldo na een 0-0 gelijkspel met bristol stad.

Robins-baas Nigel Pearson markeerde zijn 600e wedstrijd in management, maar kon geen overwinning vinden om de mijlpaal te herdenken.

De Terriers blijven in de onderste drie en zijn zes punten verwijderd van veiligheid, met City 13e in de tabel.

Sky Bet League One

De laatste penalty van Ryan Hardie werd gehandhaafd Plymouth‘s automatische promotie hoopt op schema toen ze van een achterstand kwamen om te verslaan Derby 2-1 in hun Sky Bet League One-clash in Home Park.

De als tweede geplaatste Argyle raakte achterop de opener van Nathaniel Mendez-Laing, maar maakte op het uur gelijk via Callum Wright.

Hardie’s nerveuze penalty bezegelde de overwinning die het achtervolgende peloton op afstand hield en de thuisploeg op gelijke hoogte bracht met leider Sheffield Wednesday toen Derby zakte naar de zesde plaats.

Ipswich vervolgden hun opwaartse traject terwijl ze ontweken Accrington 3-0 op Portman Road.

Het in vorm zijnde team van Kieran McKenna nam de leiding via Nathan Broadhead en verdubbelde hun voorsprong net voor het uur via Kayden Jackson voordat Kyle Edwards de score in blessuretijd voltooide.

Het bezegelde de vierde opeenvolgende overwinning van de Tractor Boys en de vijfde opeenvolgende nul, waardoor ze in de staart van de twee teams boven hen bleven.

Barnsley schoof op naar de vierde plaats en verlengde hun ongeslagen reeks tot acht wedstrijden met een 3-1 overwinning Portsmouth bij Oakwell.

Twee doelpunten in drie minuten van James Norwood en Nicky Cadden brachten de gastheren goed onder controle voordat Pompey, die na drie opeenvolgende overwinningen in de wedstrijd kwam, de achterstand verkleinde via Colby Bishop.

Maar Devante Cole schoot op het uur naar huis om ervoor te zorgen dat Tykes Bolton naar de tafel duwde en hun veelbelovende vorm voortzette.

Wycombe maakte een einde aan een serie van twee wedstrijden zonder winst door te winnen Fleetwood 2-0 in Adams Park.

Chris Forino zette de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong en Sam Vokes voegde in de 66e minuut een seconde toe om de punten te bezegelen.

strijders Cambridge Het is meercambe deelde de punten in een 1-1 gelijkspel in Abbey Stadium, Jack Lankester’s opener voor de gastheren werd teniet gedaan door een kopbal van Cole Stockton voor de Shrimpers vlak voor rust.

Frankie Kent Late winnaar behouden peterborough‘s play-off hoopt levend toen ze thuis met 2-1 wonnen spitsmuis.

Jonson Clarke-Harris zette Posh op voorsprong, maar Tom Flanagan maakte snel gelijk voor de Shrews voordat Kent’s 87 minuten durende aanval de punten binnenhaalde.

lincoln zijn nu ongeslagen in 10, maar speelden voor hun zevende gelijkspel na de reis naar Cheltenham doelpuntloos geƫindigd.

Sky Bet Liga 2

Playoff-kandidaten bradford Het is Stockport slaagde er niet in de druk op de teams om hen heen te vergroten, aangezien beiden een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel hadden.

Bradford slaagde er niet in de score binnen te openen walsallwiens competitie winless run zich nu uitstrekt tot 10 wedstrijden, terwijl Stockport thuis gelijk speelde Gillingham.

Met degradatie bedreigd CrawleyDe inzinking ging door toen ze vielen tot hun zesde nederlaag op rij in een 3-0 nederlaag bij sutton.

Omar Bugiel scoorde tweemaal aan weerszijden van de pauze om de gastheren op voorsprong te brengen, en nadat Joel Lynch van Crawley van het veld werd gestuurd voor een tweede gele kaart, maakte Lee Angol de score laat af.

Harrogate versterkten hun overlevingskansen met twee late goals om te zinken doncaster 2-0 in het Keepmoat-stadion.

De bezoekers gingen de wedstrijd in zonder winst in zeven wedstrijden, vielen Luke Armstrong aan in de 81e minuut en een tweede drie minuten van Alex Pattison bezorgde Harrogate op de derde plaats de broodnodige overwinning.

John McAtee gaf Grimsby een eerste helft voordeel tegen Nieuwpoortmaar de 55 minuten durende aanval van Priestley Farquharson redde een punt voor de bezoekers in het 1-1 gelijkspel in Blundell Park.