Thu. Jul 25th, 2024


Edward James Olmos Kanker

Academy Award-genomineerde, Emmy-winnaar en vernieuwende Latino-acteur Edward James Olmos heeft gezwegen over zijn gevecht met keelkanker, maar is nu naar buiten gekomen om fans te informeren over zijn strijd en herstel.

Ga zitten voor een podcast-interview baas en vriendenDe 76-jarige Edward James Olmos zei dat de diagnose kanker hem in staat stelde zijn leven in perspectief te plaatsen. “Het was een ervaring die me totaal veranderde, begrijpend hoe geweldig dit leven is. Ik heb enkele ervaringen gehad die me dicht bij de dood hebben gebracht, maar dit was heel dichtbij.

Gelukkig de acteur, misschien wel het best bekend om zijn opmerkelijke optreden in de film uit 1988 Blijf en lever en het spelen van commandant William Adana in 2004-2009 Battlestar Galactica– de strijd gewonnen. En nu Edward James Olmos chemotherapie en bestraling achter de rug heeft, kan hij echt energie steken in het herstel van zijn strijd tegen kanker. Hij noemde met name zijn conditie als een van de factoren die hem hielpen door te gaan. “Eén ding waar ik erg dankbaar voor ben, is dat ik in staat was om ertegen te vechten… Ik bevond me in een goede positie – en dat ben ik nog steeds. Ik zwem minimaal een kilometer per dag, soms drie kilometer per dag. Elke dag, zeven dagen per week. En dan roei ik en doe gewichten.

Dit is allemaal heel prijzenswaardig, vooral omdat Edward James Olmos veel gewicht verloor terwijl hij tegen kanker vocht. “Er waren tijden in de maanden van behandeling dat het lichaam het opgaf. En ik wilde mijn eten niet door mijn maag halen… Ze moesten elke dag 2.500 calorieën in mijn lichaam stoppen. Dat was belachelijk, het was zo moeilijk.”

Naast de bovengenoemde rollen had Olmos ook een prominente rol in vice miamievenals gedenkwaardige rollen in mes loper (waarvoor hij reprised Bladerunner 2049) Het is Selena (speelt de vader / manager van de overleden zanger, Abraham). Hij sloot zich zelfs aan bij de MCU met het tweede seizoen van Agenten van SCHILD Volgende week begint het Los Angeles International Latin Film Festival, dat in 1997 mede werd opgericht door Edward James Olmos.

Wat is je favoriete optreden van Edward James Olmos op het grote of kleine scherm? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Het bericht Edward James Olmo’s details over de strijd tegen kanker verscheen eerst op JoBlo.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover