Mon. May 6th, 2024

Aberdeen maakte een einde aan het lange wachten op een uitoverwinning in de Schotse Premiership door Dundee United met 3-1 te verslaan in Tannadice.

Het was de eerste wedstrijd van Jim Goodwin die de leiding had over de Tangerines na zijn aanstelling op donderdag, slechts enkele weken nadat hij was vrijgelaten door Aberdeen.

De eerste tekenen waren veelbelovend voor de nieuwe manager, want de thuisploeg domineerde het spel in de eerste helft, maar Duk zette de Dons na rust op voorsprong.

De gastheren kwamen op gelijke hoogte met een penalty van Jamie McGrath, maar Aberdeen reageerde met doelpunten van Ross McCrorie en invaller Marley Watkins om hun eerste uitoverwinning sinds 22 oktober te bezegelen.

Als gevolg hiervan staat Aberdeen vijfde op de ranglijst, terwijl United zeven wedstrijden op rij heeft verloren en onderaan blijft.

De thuisploeg was de eerste die in de tweede minuut dreigde toen Steven Fletcher zich in vrij zicht op het doel bevond, maar zijn schot werd van richting veranderd door Dons-doelman Jay Gorter.

DUNDEE, SCHOTLAND - MAART 04: Ross McCrorie uit Aberdeen viert feest met Ylber Ramadani nadat hij scoorde om er 2-1 van te maken tijdens een Premiership-wedstrijd tussen Dundee United en Aberdeen in Tannadice Park op 4 maart 2023 in Dundee, Schotland.  (Foto door Mark Scates / SNS Group)
Afbeelding:
Aberdeen won voor het eerst sinds oktober buitenshuis

De Tangerines stonden bovenaan en kregen in de 20e minuut nog een kans toen McGrath’s hoekschop vanaf rechts Ryan Edwards vond, maar de kopbal van de verdediger werd weggewerkt door Gorter.

Fletcher kreeg nog een kans in de 37e minuut toen hij werd gescoord voor het doel, maar de doelman van Aberdeen rende zijn gebied uit om het gevaar weg te nemen.

De Dons kregen een halve kans, maar Bojan Miovski slaagde er niet in de bal voor het doel onder controle te krijgen, waarbij de teleurstellende helft van de bezoekers werd samengevat in blessuretijd toen Leighton Clarkson de vrije trap van 22 meter van United binnenkrulde.
muur.

DUNDEE, SCHOTLAND - MAART 04: Dundee United-manager Jim Goodwin en Aberdeen spelen Graeme Shinnie fulltime tijdens een Premiership-wedstrijd tussen Dundee United en Aberdeen in Tannadice Park op 4 maart 2023 in Dundee, Schotland.  (Foto door Mark Scates / SNS Group)
Afbeelding:
Dundee United-manager Jim Goodwin verloor zijn eerste wedstrijd als manager tegen zijn voormalige team Aberdeen

De gastheren gingen verder waar ze gebleven waren aan het begin van de tweede helft, met Aziz Behich die een gevaarlijke voorzet vanaf links afleverde, maar Fletcher kon zijn krachtige kopbal alleen recht op Gorter richten.

De patstelling werd uiteindelijk in de 56e minuut doorbroken door Aberdeen. Duk blokkeerde een klaring van Edwards en sprintte vervolgens naar links langs de verdediger voordat hij naar binnen sneed en een sublieme finish op de hiel produceerde tijdens de vlucht.

DUNDEE, SCHOTLAND - MAART 04: Ross McCrorie uit Aberdeen viert feest met Angus MacDonald nadat hij scoorde om er 2-1 van te maken tijdens een Premiership-wedstrijd tussen Dundee United en Aberdeen in Tannadice Park op 4 maart 2023 in Dundee, Schotland.  (Foto door Mark Scates / SNS Group)
Afbeelding:
Aberdeen’s Ross McCrorie viert feest met Angus MacDonald nadat hij scoorde om de stand op 2-1 te brengen

United maakte echter gelijk in de 73e minuut nadat invaller Sadat Anaku door Jack MacKenzie in het strafschopgebied van Dons werd neergehaald. Scheidsrechter John Beaton wees voor de penalty en McGrath maakte geen fout en schoot naast Gorter.

De Dons heroverden de leiding in de 80e minuut toen Clarkson een geweldige bal vanaf links naar binnen stuurde en McCrorie een laag schot langs United-doelman Mark Birighitti schoot.

De staart van Aberdeen was omhoog en vier minuten later behaalden ze de overwinning toen Watkins een laag schot in de achterkant van het net schoot.

‘Slechte eieren’ laten een zure smaak achter in de mond van Goodwin

Jim Goodwin coachte donderdag voor het eerst Dundee United nadat hij was aangesteld als manager

Goodwin beweerde later dat munten en andere projectielen naar hem waren gegooid door “rotte eieren” uit Aberdeen in Tannadice.

De Ier zei: “Ik had natuurlijk niet zo’n warm welkom verwacht van de fans van Aberdeen. Maar ik was teleurgesteld dat er munten en andere projectielen naar me werden gegooid.

“Er was een taart, een glas sap, wat munten en helaas kwam er een op mijn hoofd terecht. Gelukkig was het niets ernstigs, maar niet wat je wilt als je naar je werk gaat.

“Ik moet zeggen dat het zeker een minderheid is. Er zijn altijd een paar slechte eieren die de rest van de club aantasten.

“Aberdeen is een fantastische club en een van de best ondersteunde clubs van het land. 2.500 tot 3.000 van hen zijn onderweg vanavond om hun team te steunen, maar sommige stomme idioten laten ons praten over dingen waar we niet over willen praten.

“Het was teleurstellend, maar ik zal niet overdrijven en ik weet zeker dat het zal worden opgelost.”

Wat managers zeiden…

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Jim Goodwin erkent dat er veel werk voor hem ligt na zijn eerste wedstrijd als manager van Dundee United die in een nederlaag eindigt

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

De zaakwaarnemer van Aberdeen, Barry Robson, was verheugd een zeldzame uitoverwinning te claimen en de voormalige Dons-baas Jim Goodwin een nederlaag toe te brengen in zijn eerste wedstrijd aan het hoofd van Dundee United

Wat is het volgende?

Dundee Verenigde volgende Scottish Premiership-wedstrijd is de thuisbasis Sint Mirren op 18 maart, Aberdeen gastheer harten op dezelfde dag.

Beide wedstrijden beginnen om 15.00 uur.