Sat. Apr 20th, 2024

Dejounte Murray Hawks NBA

Atlanta Hawks #5 Dejounte Murray wordt vervuild door Miami Heat #22 Jimmy Butler tijdens het vierde kwartaal in State Farm Arena op 16 januari 2023 in Atlanta, Georgia. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Dejounte Murray en Trae Young scoorden elk meer dan 20 punten in hun tweede opeenvolgende wedstrijd toen de Atlanta Hawks maandag de bezoekende Miami Heat met 121-113 versloegen.

Het was Atlanta’s derde opeenvolgende overwinning, die ze nooit verloren, en brak Miami’s winning streak van drie wedstrijden. Atlanta verbeterde naar 21-11 overall op MLK Day, inclusief een 19-9 clip thuis.

Murray scoorde 28 punten op 11-van-17 schieten en had zeven assists. Young scoorde 24 punten, schoot 9-van-11 vanaf de vrije worplijn, met acht assists en vier steals. De’Andre Hunter voegde er 15 toe en Clint Capela keerde terug van een hamstringblessure met 12 punten en zes rebounds.

Miami stond onder leiding van Jimmy Butler met 34 punten en Bam Adebayo had 20 punten en 13 rebounds. Tyler Herro voegde 15 punten toe en Max Strus scoorde 13.

Atlanta leidde met 15 punten in het vierde kwartaal, maar Miami kwam in de laatste twee minuten dicht bij vier (twee) balbezit, beide op baskets van Herro. Een alley-oop slam van Capela en een paar vrije worpen van Young hielden de voorsprong op vier punten. Nog twee vrije worpen van Young na een comeback van 23,9 seconden in Miami bezegelden het resultaat.

De teams deelden dit seizoen twee wedstrijden. De laatste twee bijeenkomsten vinden plaats op 4 en 6 maart in Miami.

The Hawks nam al vroeg de controle over het spel en schoot 63,2 procent van het veld om een ​​voorsprong van 38-26 te nemen in het eerste kwart. Atlanta breidde hun voorsprong uit tot 26 punten in het tweede kwartaal en nam genoegen met een voorsprong van 70-50 tijdens de rust.

Miami kwam tot leven in het derde kwartaal en bracht de voorsprong van Atlanta terug tot zeven punten op Butler’s 3-pointer in 3:37 en de Hawks leidden met 91-80 bij het ingaan van het laatste kwart.

Atlanta speelt woensdag opnieuw in Dallas. Miami speelt woensdag in New Orleans de tweede etappe van zijn roadtrip van drie wedstrijden.