Thu. May 2nd, 2024

Aston Villa herstelde zich van hun FA Cup-nederlaag tegen Stevenage met een 2-1 thuisoverwinning op Leeds United terwijl de druk op Jesse Marsch toeneemt.

Het doelpunt van Leon Bailey in de vroege rust bezorgde de ploeg van Unai Emery de leiding in Villa Park en de gastheren moesten de zware druk van Leeds weerstaan ​​voordat Emiliano Buendia de voorsprong in de tweede helft verdubbelde na meer goed werk van Bailey – en een VAR-recensie.

Leeds kreeg kansen. Een schot van Rodrigo werd van richting veranderd door debutant Alex Moreno en een ander werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl Emiliano Martinez een spectaculaire redding maakte tegen Jack Harrison. Patrick Bamford uiteindelijk gereduceerd na briljant werk van Wilfried Gnonto.

Maar er zou geen herhaling zijn van de klap die Villa tegen League Two-tegenstanders in de vorige wedstrijd kreeg. De mannen van Emery wisten onder zijn leiding hun vierde overwinning in zes Premier League-wedstrijden veilig te stellen en staan ​​op gelijke hoogte met Chelsea.

De situatie van Leeds is gevaarlijker. Hoewel het een pittig optreden was, was het ook gebrekkig, met delen van het uitpubliek dat riep dat Marsch moest vertrekken. Ze zijn twee punten verwijderd van de degradatiezone en al zeven wedstrijden in alle competities zonder overwinning.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Leon Bailey bezorgt Aston Villa perfecte start tegen Leeds

Emi Buendia kopte in de tweede wedstrijd van Aston Villa tegen Leeds

Meer om te volgen…

Wat is het volgende?

aston dorp komende zaterdag weer in actie in de Premier League met het bezoek van Leicester; vertrek 15u.

Leiden tegenover de kampioenskant Cardiff in een derde ronde replay in de FA Cup op woensdag op Elland Road; aanvang 19.45 uur.

Het team van Jesse Marsch is weer thuis als ze tegenover elkaar staan Brentford in de Premier League aanstaande zondag, live verder lucht sporten; vertrek 14u.