Fri. Feb 23rd, 2024


Lauren Price heeft een lange weg afgelegd. Van het kijken naar Kelly Holmes op tv als kind tot het financieren van haar sportcarrière als taxichauffeur ‘s avonds laat, ze streefde haar Olympische droom na tot het winnen van de gouden middengewichtmedaille op de Spelen van Tokio.

“Als ik er nu op terugkijk, moet ik mezelf soms in de arm knijpen omdat ik het nog steeds gek vind om de Olympische Spelen te hebben gewonnen, die droom had ik al sinds mijn achtste”, aldus Price. luchtsporten.

“Natuurlijk wilde ik het goud winnen, maar ik had nooit gedacht dat ik die gouden medaille om mijn nek zou hebben.”

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Bekijk de Undisputed: The Story of Shields v Marshall-teaser voorafgaand aan de volledige show op Sky Action en Sky Sports Mix op woensdag om 20.00 uur.

Opgegroeid door haar grootouders, moedigden ze haar altijd aan om te sporten. “In zekere zin heb ik veel geluk gehad, ik woon bij ze sinds ik drie dagen oud was, ze hebben me altijd gesteund en gesteund”, zei Price.

“Als zij er niet waren geweest, had ik echt niets bereikt. Ik heb veel geluk gehad dat ze me hebben getekend met nog drie dagen te leven, anders was ik in de zorg terechtgekomen en God mag weten waar ik was geweest. Dus Ik ben ze erg dankbaar.

“Mijn grootmoeder is duidelijk een groot deel van mijn leven. Mijn grootvader stierf helaas een jaar voor de Olympische Spelen met dementie.”

Ze droeg die Olympische overwinning op ter nagedachtenis aan haar grootvader en het was een bijzonder moment om vanuit Japan terug te keren naar haar grootmoeder. “Het voelde goed voor mij om die gouden medaille te winnen en ervoor terug te komen”, zei Price.

“De glimlach op haar gezicht zien en haar een beetje teruggeven omdat ze in de loop der jaren duizenden aan mij hebben uitgegeven.”

Ze begon met voetbal en vertegenwoordigde uiteindelijk Wales. Maar Price was ook een spraakmakende kickbokser en werd gescout door GB Taekwondo voordat hij overstapte op boksen.

Lauren Price maakt haar professionele debuut (Afbeelding: Lawrence Lustig)
Afbeelding:
Lauren Price was een internationale voetballer voordat ze overstapte naar boksen (Afbeelding: Lawrence Lustig)

“Voor mij was het grote keerpunt toen ik als kind werd geïnspireerd door Kelly Holmes, dat verhaal zal me altijd bijblijven. Haar zien winnen op de Olympische Spelen, de sluitingsceremonie, alles. Ik herinner me alleen dat ik haar als kind op televisie zag en Ik had zoiets van: ‘Oh mijn god, ik wil naar de Olympische Spelen.’ Destijds wist ik nooit hoe ik daar zou komen’, herinnert Price zich.

“Het was alsof ik niet weet hoe ik het ga redden, maar ik ga het halen. Al zo lang heb ik deze droom door de jaren heen gehad, ik heb gewoon hard gewerkt. Ik geloof oprecht dat als je hard werkt en moeite doet, dan kom je waar je wilt zijn.” be.

“Mijn oma zei altijd dat ik de maan moest bereiken en als je faalde, landde je in de sterren. Het is iets dat me altijd is bijgebleven en ik veronderstel dat ik altijd zo gedreven ben geweest en die steun van hen heb gehad.”

Toen Price inbrak bij het Welshe boksteam, was de financiering uiterst beperkt. Dus werkte ze als tiener als chauffeur in het taxibedrijf van haar grootouders.

Lauren Prijs
Afbeelding:
Prijs kan vechten met kracht en snelheid

“Ik trainde van maandag tot en met donderdag zoals ze doen met GB en dan reed ik een taxi op vrijdag- en zaterdagavond en ik was absoluut uitgeput. Ik zou om vijf uur beginnen met werken en om vier uur ‘s ochtends eindigen. Ik zou ‘s nachts werken om op te halen alle dronkaards, ‘herinnerde ze zich.

Het was een ander soort onderwijs. “De situaties waarin ik ben geweest zijn best grappig nu ik erop terugkijk”, lachte Price.

Uiteindelijk kwam ze tot haar recht als amateur-bokser. Price won elke grote gouden medaille, onaangedaan door wereldkampioenschappen in Rusland, de vertragingen en moeilijkheden van wedstrijden tijdens de pandemie en het opnemen tegen grotere tegenstanders buiten zijn natuurlijke gewichtsklasse.

Lauren Prijs
Afbeelding:
Price met zijn gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio

“Met dat vuur in je buik, ijs in je hoofd,” peinsde ze. “Ik denk er altijd aan om in de ring te komen.

“Ik vind het belangrijk dat je niet gek wordt.

“Toen ik naar de Olympische Spelen ging, werd er van mij verwacht dat ik een medaille zou winnen en er werd van mij verwacht dat ik goud zou winnen omdat ik de nummer één was, ik was Europees kampioen, ik was wereldkampioen.

“Deze druk heb ik altijd in mijn achterhoofd gehad en het is geen slechte druk omdat ik er altijd mee heb gebloeid. Ik denk dat ik me daardoor goed voelde.”

Ze is nu twee gevechten in haar professionele bokscarrière en neemt het op zaterdag op tegen de voormalige Europese titeluitdager Naomi Mannes in Parijs, live op luchtsporten.

“Ze weet wat ze doet, ze is behoorlijk slim”, zei Price over Mannes. “Hoe beter mijn tegenstander, hoe beter voor mij.

“Ik moet me gewoon concentreren op waar ik goed in ben, hoe ik vecht. Als ik het plan volg en hoe ik vecht, creëer ik openingen en werk ik op die manier.”

“Als die openingen omhoog komen, kan ik mijn handen loslaten. Voor mij zal ik altijd mijn snelheid behouden. De kracht komt ook van jouw snelheid. Ik weet zelf wanneer ik wil graven, ik kan graven Als ik wil boksen, kan ik boksen. Als ik die twee bij elkaar optel, zou het goed moeten komen.”

vecht nachtleven

Zaterdag 11 maart, 19.30 uur


Ze is vast van plan haar amateursucces als professional te repliceren.

“Terwijl de gevechten doorgaan, zie je deze kleine tweaks en verbeteringen en ik denk dat als ik in dat stadium van boksen voor een wereldtitel kom, ik ook een heel andere vechter zal zijn”, zei ze.

“Voor mij heb ik over de hele wereld gebokst tegen alle verschillende stijlen. Uiteraard geloof ik in mezelf en mijn capaciteiten om door te gaan en goed te presteren.

“De hele reis en alles wat ik heb meegemaakt, heeft me geleid tot waar ik nu ben”, weerspiegelde Price.

“Terugkijkend zou ik niets veranderen.”

Lauren Price vecht tegen Naomi Mannes op 11 maart live op Sky Sports. Kijk Sky Sports via NU

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover