Thu. Apr 18th, 2024


Dhr.  Basketbal Scottie Thompson met leden van het PBA Press Corps tijdens de PSA Awards Night in het Diamond Hotel op 6 maart.  - BIJGEDRAGEN FOTO

Dhr. Basketbal Scottie Thompson met leden van het PBA Press Corps tijdens de PSA Awards Night in het Diamond Hotel op 6 maart. – BIJGEDRAGEN FOTO

MANILLA, Filipijnen—Na geprezen te zijn als “Mr. Basketball” van de Philippine Sportswriters Association in het Diamond Hotel op maandag, zei Scottie Thompson dat de grootste uitdaging van zijn leven voor hem ligt.

Het eerste kind van Thompson en zijn vrouw Jinky Serrano wordt over een paar maanden verwacht, wat volgens de PBA-ster zijn zwaarste – maar beste – uitdaging tot nu toe zal zijn.

“Dit wordt het begin van de echte uitdaging van mijn leven, namelijk vader zijn, en tegelijkertijd ben ik mijn vrouw zo dankbaar voor haar steun”, zei Thompson in het Filipijns tijdens de PSA Awards Night.

“Zonder haar zou ik waarschijnlijk niet zijn waar ik nu ben. Ik ben gemotiveerd vanwege onze baby.

Dat waren dagen van ups en downs voor de huidige PBA MVP.

Slechts een paar weken geleden miste de bewaker van Genève twee van de meest cruciale vrije worpen uit zijn carrière toen Jordan Gilas versloeg met 91-90.

Een paar dagen later ontving hij de “Mr. Basketball” als de meest prominente figuur in het Filippijnse basketbal dit jaar.

Hij hoopt zijn opmars als een van de beste van het land voort te zetten en hoopt dat er geen blessures op zijn pad komen.

“Een ding waar ik erg bang voor ben, zijn blessures. Gelukkig ben ik mijn hele carrière gezond geweest. Deze prestaties en prijzen zijn bonussen, maar het belangrijkste doel is te allen tijde gezond te zijn”, zei hij.

“Ik hoop dat deze dingen (prijzen) doorgaan. Ik ben zo gezegend dat deze prestaties in mijn leven blijven komen. We weten allemaal dat het nog vroeg in mijn carrière is, dus ik hoop dat ik gezegend blijf. Mijn gebed is gewoon om gezond te zijn gedurende mijn hele carrière, ‘voegde hij eraan toe.

Thompson is momenteel in een onderlinge race met June Mar Fajardo voor de PBA seizoen 47 MVP-prijs. In de PBA Governor’s Cup scoort Thompson gemiddeld 11,6 punten, 6,1 rebounds en 5,7 assists per wedstrijd.

De 29-jarige is momenteel in Passi, Iloilo voor de All-Star-festiviteiten van de competitie. Zijn ploeg Ginebra gaat als tweede reekshoofd de rust in met een 8-2 ‘record’.


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover