Thu. Feb 22nd, 2024


Het versterkt ook de afschuw die Laura voelt als ze ziet dat haar vriendin Donna, zo ontroerend gespeeld door Moira Kelly, haar voorbeeld probeert te volgen.

Ja, het maakt allemaal deel uit van de kunst van Lynch en ik denk dat het soms erg moeilijk is voor het Amerikaanse publiek om te accepteren.

Voor mij zou Lynch’s “Wild at Heart” kunnen worden geïnterpreteerd als een koortsdroom van Christian Slater’s door Elvis geobsedeerde personage in “True Romance”.

Dit is altijd een van mijn bucketlist-vragen geweest voor Patricia Arquette, en ik was blij haar te kunnen vragen naar de verbanden tussen deze twee films. Ze was het met me eens dat deze connecties bestaan, en door nogal wat te schrijven over “Pulp Fiction” en andere Tarantino-films, zie ik eigenlijk veel overeenkomsten tussen Lynch en Tarantino, wat interessant is omdat Tarantino een paar arrogante dingen over Lynch heeft gezegd. Maar ik denk dat hij Lynch leuk vindt, omdat je hem vaak dingen ziet doen die Lynch eerst had gedaan.

Wat make-upartiest Debbie Zoller bereikte op “Lost Highway” was ongelooflijk, tot aan de impliciete elektrocutie van Fred aan het einde toe. Ik hou van zijn vergelijkingen in het boek van Pullman, kijkend naar het dakraam van zijn huis en vervolgens naar zijn cellicht, wat suggereert dat hij altijd in de val zat tijdens de film, wat de interpretatie weerspiegelt dat Agent Cooper nooit de Red Room verlaat in “Twin Peaks: The Return”. ”

Het werk van Debbie Zoller over Alice en Renee is zo gedetailleerd. Ze is ongelooflijk slim en geweldig in haar werk. Ik ben dol op dit interview en het was erg motiverend voor mij. Ik werd een beetje emotioneel tijdens ons gesprek omdat ze me vertelde hoe ze echt haar leven en haar carrière in handen nam in de overtuiging dat ze meer kon doen. Ze begon aan “Star Trek: The Next Generation” en zei: “Ik zou vandaag nog aan ‘Star Trek’ kunnen werken, en dat had net mijn carrière kunnen zijn.” Ze had dertig jaar aan “Star Trek” kunnen werken, en er is niets mis met die carrière, maar ze kreeg zoveel andere dingen te doen omdat ze dacht dat ze meer kon dan Vulcan-oren opzetten. Als je kijkt naar alles wat ze heeft gedaan, denk je gewoon dat wat je ook wilt doen, niets je ervan mag weerhouden om eropuit te gaan en het te doen.

Ik moest je citeren in mijn overlijdensbericht van Angelo Badalamenti omdat ik het geweldig vond hoe je zijn muziek analyseerde in je vorige boek. Je duikt hier even heerlijk diep in de soundtrack van ‘Lost Highway’, die je de ‘betrouwbare verteller’ van de film noemt, een opmerking die waarschijnlijk over al het werk van Lynch zou kunnen worden gemaakt. Ben je geleidelijk aan tot deze conclusie gekomen door je analyse van het nummer?

Ja absoluut. Dat heb ik echt geleerd van “Fire Walk With Me”, jaren en jaren voordat ik Lynch coverde. Ik begon op te merken hoe hij het geluid van elektriciteit aanzette wanneer bepaalde dingen gebeurden, waardoor ik goed op het geluid begon te letten. Veel van het gevoel en de stemming in “Eraserhead” wordt gecreëerd door het geluid. Dat gezegd hebbende, wist ik heel weinig over de soundtrack van “Lost Highway”, dus dat hoofdstuk werd mijn favoriet in het hele boek omdat ik de nummers eigenlijk moest onderzoeken. Aangezien ik elk nummer heen en weer kende van “Fire Walk With Me” heen en weer, moest ik echt onderzoeken waar de nummers op “Lost Highway” vandaan kwamen en wat ze betekenden. Ik heb veel over hen geleerd en ze hielpen de film uit te leggen. Dit geldt niet voor de meeste filmsoundtracks. Ik weet niet of het bestuderen van de soundtrack van “Clueless” echt iets anders aan die film zal toevoegen, maar met “Lost Highway” wel.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover