Tue. Jul 23rd, 2024


De legendarische thrashdrummer Dave Lombardo (Slayer, Mr. Bungle, Testament, Misfits, Dead Cross, etc.) heeft zijn debuutalbum aangekondigd, Percussie rituelen, arriveert op 5 mei via Ipecac Recordings. De eerste single “Journey of the Host” is hieronder te beluisteren.

Het idee voor een soloalbum van Lombardo ontstond in 1998, toen het werd voorgesteld door de huidige bandmaat van de drummer, Mr. Bungel, Mike Patton.

“Hij stelde me voor aan Tito Puente top percussie album,” zei Lombardo via een persbericht. “Ik kende Tito al en schrok een beetje dat Patton zo muzikaal divers is en zich omringt met gelijkgestemde muzikanten. Het inspireerde mij. Ik had ideeën die ik in de loop der jaren op cassette heb opgenomen, maar Patton bleef volhouden dat ik een ‘drumalbum’ moest maken. Dus het idee achter het album is al jaren aan het bouwen. Ik moest gewoon het juiste moment vinden – voor mij – om het te doen.

Toen sloeg de pandemie toe. Hoewel het Mr. Bungle, gaf Lombardo ruimschoots de tijd om eindelijk aan zijn langlopende drumalbum te beginnen.

“Het was een van de beste ervaringen die ik ooit heb gehad”, zei hij. “Ik had mijn studio, al mijn drums. De eerste keer was er niets opgeslagen! Mijn huis werd een plek waar ik vrij en creatief kon zijn. Aan de ene kant werd het tourgedeelte van mijn levensonderhoud weggenomen, maar aan de andere kant had ik eindelijk de tijd om mezelf verschillende opnamesoftware en -technieken bij te brengen. Het was een zeer leerzame en lonende ervaring.”

Hij zou het hele project zelf produceren in zijn thuisstudio en zijn zoon, David A. Lombardo, inschakelen om de laatste masters in 2022 te mixen. Zoals te horen was op het ritmisch dichte ‘Journey of the Host’, was het belangrijkste punt dat moest drums zijn”, en er werd een veelheid aan percussie-instrumenten gebruikt op de opnames: grote concert basdrum, een pauken, een vleugel en een schare shakers, maracas, Chinese en symfonische gongs, Indiaanse drums, conga’s, timbales, bongo’s, batá’s, houten blokken, djembes, ibos, darbuka’s, octobans, cajóns en cimbalen.

In het persbericht staat dat het uiteindelijke pakket met 13 nummers samenkomt op een “film-soundtrack-achtige” manier, dus we kijken er naar uit om meer te horen over Lombardo’s soloproject.

Voorafgaande bestelling Percussie rituelen op vinyl en cd via deze locatie, en luister naar “Journey of the Host” en bekijk de albumillustraties en tracklijst hieronder. Koop tickets voor de aankomende mei-tour van Mr. Bungel hier met de Melvins.

Percussie rituelen Kunstwerk:

Dave Lombardo Rituelen van Percussie

Percussie rituelen Tracklijst:
01. Initiatieve waanzin
02. Scheiding van het Heilige
03. Intern heiligdom
04. Reis van de gastheer
05. Maunder in liminaliteit
06. Buit
07. Gemiddeld
08. Bloedbrief
09. Oorlogspad
10. Krijger
11. Wisselvalligheid
12. Els
13. AnimismeBy Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover