Fri. Jun 21st, 2024


Darren Aronofsky is een fascinerende filmmaker. Sinds zijn indrukwekkende speelfilmregiedebuut pitot zijn vele intrigerende creaties, waaronder Requiem voor een droom🇧🇷 De vechter🇧🇷 zwarte zwaanen Moeder!🇧🇷 Uw meest recente, De walvis, is een diepgaand en ontroerend verhaal, dat me niet meer in mijn gedachten heeft gelaten sinds ik het een paar weken geleden voor het eerst zag. De film speelt Brendan Fraser in een van de beste uitvoeringen van het jaar. Het bevat ook een uitzonderlijke groep talenten, Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau en Samantha Morton. We hebben onlangs met Fraser en de crew gesproken om over de film te praten, en het was een geweldige ervaring.

Vorige week hebben we weer een interview aan ons schema toegevoegd, en dit was de man achter de film. Praten met Darren Aronofsky was een geweldige ervaring. Tijdens ons gesprek bespraken we wat indruk op hem maakte in het toneelstuk van Samuel Hunter. Ook bespreken we de briljante casting van Fraser en Sink. En tot slot veranderde het gesprek in enkele controverses over de cast en het verhaal zelf. De film heeft me diep geraakt, vooral omdat het een lichte persoonlijke connectie heeft en een strijd tegen obesitas. De walvis is indrukwekkend. Het is een onvergetelijke film met een onberispelijke uitvoering door Mr. Fraser. Hoewel dit misschien niet bij iedereen resoneert, sprak het me moeiteloos aan.

Darren, ik hou van je werk. Ik ga gewoon heel eerlijk tegen je zijn. Ik vind het leuk dat je onderwerpen en verhalen behandelt waar veel filmmakers bang voor zijn.

Darren Aronofsky: Het is niet bewust. Het is gewoon dat ik de dingen neem die ik wil nemen, dus het is gewoon, ik weet het niet. Het is van mij… Hoe dan ook. Het is wat het is.

JEP. Nou, dus The Whale, je wilde deze film ongeveer tien jaar geleden maken, correct?

GEEFT: Nou, ik kreeg de rechten tien jaar geleden. Ik heb het stuk bijna tien jaar geleden gezien. Het speelde bij Playwrights Horizon, een heel cool off-Broadway-bedrijf in New York City op 42nd Street. En ik was zo ontroerd door het stuk. Ik denk dat ik de volgende dag contact heb opgenomen met Sam Hunter om de mogelijkheid te bespreken om de rechten te krijgen.

Wauw. Wat waren de thema’s? Ik bedoel, je kunt recht vooruit kijken. U zegt: “Oh ja, het gaat over een man die lijdt aan obesitas.” Maar er is hier veel meer dan dat.

GEEFT: Rechts? Het is zo veel, wat zo mooi is aan het schrijven van Sam, is dat het ongelooflijke lagen en metaforen en dichtheid en verbindingen en humor en verdriet en emotie heeft. Er gebeurt zoveel dat ik nog dingen uit de stof trek. En als je als regisseur naar een film kijkt, zie je hem, ik bedoel honderden, zo niet 1000 keer. Zo vaak kijk ik een scène keer op keer, en ik zie nog steeds nieuwe dingen in het materiaal waarvan ik denk: “Wow. Daar zag ik het verband niet.

Dus ik had veel geluk en geluk dat hij me het recht gaf om zijn stem te versterken. En de thema’s, zoals je vraagt, zijn er zoveel. Ik bedoel, wat ik leuk vind, is dat er zoveel verschillende soorten emoties in zitten, van humor en hoop tot verdriet en spijt. Hoe dan ook, het was veel om mijn tanden in te zetten. En toen ik het materiaal begon te maken, was ik nog aan het leren. En de acteurs zelf hebben het me geleerd omdat ze iets op een bepaalde manier lazen waarvan ik dacht: “Oh, dat heb ik nog nooit gezien.” Het was dus leuk om materiaal te hebben waarmee ik constant kon leren.

Nou, je bewerkt een toneelstuk. Het probleem hiermee is vaak dat het te veel als een toneelstuk aanvoelt of dat ze te ver afdwalen van waar het bronmateriaal over praat. Dit is echt een interessante, en ik durf te zeggen, mooie balans tussen het opnieuw creëren van een geënsceneerde show zonder op te geven dat dit een toneelstuk was, dat dit uit een toneelstuk kwam. Hoe pak je dat aan en laat je het werken en vind je de balans tussen het interessant maken en het visueel als een unieke film houden?

GEEFT: Nou, kijk, ik denk dat er in film een ​​plek is om de camera in elke scène te plaatsen, en het is de taak van de regisseur om dat uit te zoeken. Veel films demonstreren dit niet, maar ik had een mentor genaamd Stuart Rosenberg, een geweldige regisseur die me leerde hier altijd naar te zoeken. Maar waar u de camera plaatst, kan de prestaties ten goede komen en kan de tekst meer betekenis geven. Ik bedoel, het voor de hand liggende is een horrorfilm. Je schiet Frankenstein van onderaf, en als je als God wilt zijn, schiet je van bovenaf, kijkend naar je personages.

Maar er komt zoveel meer bij kijken. Het draait allemaal om blokkering en camerabewegingen om een ​​relatie tussen de personages te creëren. En dus hopelijk ondersteunt dat thematisch waar het allemaal over gaat. Een goede demonstratie in The Whale zou de scène zijn waarin Sadie Sink voor het eerst bij het appartement aankomt. Ze jaagt en speelt met haar vader zoals een kat zou spelen met een kluwen garen. En dan staat ze achter hem, loopt achter hem, wetende dat zijn bewegingen zo beperkt zijn en hij worstelt om over zijn schouder te kijken om de dochter van wie hij houdt te zien. En het veroorzaakt haar wreedheid en zijn onhandigheid en onvermogen om te bewegen.
Dus de camera gebruiken en blokkeren om de tekst echt tot leven te brengen, is wat je als filmmaker kunt doen om iets interessanter en boeiender te maken.

Je noemde Sadie, en ik wil het even hebben over dat personage. Ik bedoel, het is indrukwekkend. Wat een prachtige rol voor haar. Hoe wist je dat zij de juiste persoon was om dit te doen?

GEEFT: Nou, het was me duidelijk toen ik haar op Stranger Things seizoen 2 zag dat ze een ongelooflijke, ongelooflijke actrice was. Ze kwam op het scherm, ik had zoiets van: ‘Wie is het? Ik vind haar aardig. Zij is erg goed. En ik heb gewoon het seizoen ingeslikt om Sadie te zien. En dus zat ze een tijdje in mijn hoofd, want het is zeldzaam om op die leeftijd een talent te hebben dat uniek en interessant is. En toen ik Brendan castte, dacht ik: “Oh, geweldig. Sadie past. Ik kon ze naast elkaar zien. Ze hebben vergelijkbare ogen. Er is genoeg aan de hand met Samantha Morton als moeder. Perfect. Alles werkt, geloof ik, de afstamming en zo.

En ze is geweldig. Ze werkt met zo’n hoge snelheid. Het is bijna alsof je vroeger een plaat op de verkeerde snelheid zette, en het klinkt als eekhoorns. Ze gaat zo snel dat… Net als het scriptmateriaal, er zijn dingen van Sadie die ik in een uitvoering zal zien en er zijn kleine microbeslissingen die gewoon geweldig zijn. Ze denkt echt… Omdat ze echt heen en weer wordt geslingerd tussen minachting en liefde, hoop en ontzetting. En ze zit daar maar heen en weer te gaan. En als je haar goed in de gaten houdt bij een tweede of zelfs een derde of zelfs een vierde bezichtiging, zie je haar even snel tussendoor flitsen.

Echt, haar carrière staat echt wijd open en er zullen nog veel geweldige optredens van Sadie Sink komen. Ik bedoel, je kijkt naar een jonge Bette Davis. Er zijn zoveel dingen die ze kan zijn. Ik heb gebeld en ik bel nu. Ik zei.

En dan is er Brendan Fraser. Ik weet dat je hem eerder hebt zien optreden en dat je weggeblazen bent. Dit is een moeilijke rol; dit is een moeilijke rol. Hoe wist je dat hij hier klaar voor was en hoe kwam je daar achter?

GEEFT: Ja, kijk, het was een instinctieve beslissing. Ik had Gods and Monsters niet gezien, ik had School Ties niet gezien en ik zag niet veel George in the Jungle. Ik begreep niet eens hoeveel liefde er in de wereld voor de mens was. Ik had geen idee, want ik was van een andere generatie en ik miste die films. En dus ben ik niet met hem opgegroeid als een gekke fan. Het was echt… Het klopte gewoon. Het klikte. En het was echt een sprong in het diepe.

Hij kwam binnen, ik ontmoette hem en ik dacht: “Wauw, wat een heer.” Maar wat me heel duidelijk was, is dat de man in 20 jaar niet veel kansen heeft gehad. En ik geloof dat eens een filmster, altijd een filmster, er iets aan hen is dat communiceert met de wereld. Het is alsof hij iets vanuit zijn ooghoek kan doen, en dat vertaalt zich naar mensen over de hele wereld. Het betekent iets. Ik wist dat hij het had, en het ontroerde me dat al heel lang geen van zijn emoties werd gezien. Dus het klopte allemaal en ik moest het aan Sam Hunter bewijzen.

We organiseerden een scriptlezing in een klein theater in St. Mark is in Manhattan. En vanaf dat moment, toen hij het script begon te lezen… Ik bedoel, ik weet niet of Brendan wist dat het een soort laatste comeback was. Sadie was daar, en ik was zeker van Sadie. Ik twijfelde niet aan Sadie. En ze begonnen het te lezen, en ik dacht: “Ja, het is heel duidelijk dat …” En het was niet alsof hij echt acteerde. Ze waren dit net aan het lezen. Maar ik had zoiets van: “Oké, er is hier veel.” Ik zou eigenlijk heel graag terug willen. We filmden omdat we geen geld hadden, maar toch filmden we. Het zou interessant zijn om terug te gaan en die lezing te zien.

Dat zou ik graag zien. Dat zou geweldig zijn. Nu ben je niet nieuw in de controverse met je films, en daar krijg je natuurlijk wat van.

GEEFT: Ik was echt verrast. Ik begrijp niets van de controverse.

Nou, ik bedoel, mijn ding is… Ik heb het gevoel dat we in deze tijd zitten, een tijd waarin… Wat je ook doet, je kunt de beste film ooit maken. Paddington 3 komt eraan. “Nee, het is beledigend voor beren.” Ik heb het gevoel dat we ons in een heel vreemd gevoelige tijd bevinden. Heb je daar op de een of andere manier last van?

GEEFT: Het is jammer, want de hele reden dat ik de film heb gemaakt, was om Sam’s roep om empathie te versterken voor een personage dat in eerdere films typisch op een wrede en walgelijke manier is afgebeeld. En dit was de eerste keer dat ik een personage met obesitas zag afgeschilderd als een volwaardig mens. En natuurlijk is iedereen die met obesitas leeft een volwaardig mens. Maar onze vooroordelen in deze wereld zitten zo diep. Het is een bekend feit dat de medische industrie gericht is op mensen met obesitas en hen niet dezelfde zorg geeft.

Na de première in New York een paar avonden geleden, kwamen een stel doktoren naar me toe en ze zeiden: “Dank u.” Want als ze nu iemand zien die met soortgelijke problemen te maken heeft, kennen ze Charlie. En ze weten dat daar een echt persoon is. En dat ontroerde me toen ik het stuk tien jaar geleden zag. Ik had zoiets van: ‘Hoe ga ik me verhouden tot een van deze personages? Charlie of een van hen? Maar vanwege het schrijven van Sam was ik er gewoon zo opgewonden over, zo emotioneel. En de hele Obesity Action Coalition, die de hele tijd adviseur is geweest, krijgt net brieven van hen over wat de film betekent om eindelijk vertegenwoordigd te worden.

Ik wilde gewoon dat mensen even ademhaalden en de film daadwerkelijk gingen kijken. Wat ook interessant is, is hoe mensen reageren op de ernst van de boodschap van Sam. Dit cynisme zit zo diep in onze cultuur en wordt zo geprezen als de manier om die film te zijn die eerlijk liefde en vergeving predikt… Het is triest dat mensen Sams liefheid niet met respect begroeten.

Nou, ik denk dat we zo bang zijn voor onze eigen gebreken dat we… Maar we veroordelen constant andere mensen voor hun fouten, of ze zijn… En ik heb het gevoel dat deze film buitengewoon goed is in het creëren van personages. die onvolmaakt zijn. 🇧🇷 Ik ken deze karakters.

We moeten uit elkaar gaan, maar ik wil je echt snel vertellen dat ik je heb ontmoet op de persdag van The Fountain in 2006 tijdens een rondetafelgesprek. Ik was op een gegeven moment 350 (geven of nemen) pond.

GEEFT: Oh, ben jij? Wauw.

Dat was ik, en nu ben ik 173.

GEEFT: Knal. (Virtuele vuiststoot)

Dus deze film was verwoestend. Het brak mijn hart op veel manieren, maar ik denk dat het een van de beste films van het jaar is. En ik prijs u ervoor.

GEEFT: Dus denk je dat we dat goed hebben weergegeven? Zijn er worstelingen die je doormaakte en zo?

Alles is oke.

GEEFT: Bedankt broer.

Kijk, dit is wat ik bedoel. Ik heb meer mensen zoals jij nodig die zeggen: “Hé, zet die uit …” Ik bedoel, als je erover nadenkt, mensen met obesitas en films zijn altijd grappen, grappen of slechte karakters geweest. Make-up is ook altijd een grap geweest. Ik bedoel, het is grof in de manier waarop het wordt afgebeeld, maar het is interessant om te zien dat zodra je er realisme in stopt, mensen zeggen: “Wauw, waarom laat je me hiernaar kijken?” En het is als: “Omdat we mensen zijn.” Niet iedereen is zo gebouwd…

Ik heb het gevoel dat je mensen naar de werkelijkheid laat kijken, en soms denk ik dat dat iets moois is.

DA: Bedankt broer. Tot ziens op de weg.

Bedankt vriend.

Ik wil dhr. Aronofsky voor dit uitstekende gesprek. Bekijk alsjeblieft The Whale, in de bioscoop, het is een krachtpatser van een film.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover