Sat. Apr 27th, 2024

Alyssa Valdez PVL Creamline coole knallers

Alyssa Valdez publiceert de beste conferentie om Creamline te helpen F2 Logistics in te halen in de PVL halve finale. –MARLO CUETO/INQUIRER.net

MANILLA, Filippijnen – Titelverdediger Creamline voorkwam een ​​ineenstorting van de vierde set voordat ze de volledige controle over de beslisser overnam om een ​​12-25, 25-15, 23-25, 30-28, 15-7 overwinning op F2 Logistics te behalen in de 2023 Premier Volleyball League (PVL) Invitational Conference Semifinals op donderdag in Philsports Arena.

Tots Carlos en Jema Galanza baanden de weg voor Creamline met respectievelijk 20 en 19 punten. Maar het was Alyssa Valdez die de comeback van het team verankerde, vooral in de vierde set, en nog een conference-high 17 punten en acht hits toevoegde.

Ced Domingo legde ook de laatste hand aan de laatste twee sets met 16 punten, waaronder een game-high zes blokken, om de titelverdedigers een vroege 2-0 voorsprong te geven – inclusief hun overwinning in de groepsfase op de PLDT – in de halve finale.

“We weten allemaal dat F2 ook een systeem heeft dat het spel niet gemakkelijk laat vallen. We laten ze bij onze punten komen, we moeten blijven vechten. Onze mentaliteit kwam in ieder geval terug voor de laatste helft, punt voor punt is de mentaliteit die we willen”, zei Valdez in het Filipijns. “We zijn erg dankbaar. Elke overwinning in de halve finale is belangrijk voor ons om ons doel te bereiken. Maar na de dag moeten we ons voorbereiden op de volgende wedstrijden. We zijn heel erg blij, want dit is onze eerste [win] in een wedstrijd van vijf sets.

“We hopen hier veel te hebben geleerd en we hopen veel te hebben geleerd en te hebben gezien wat we moeten oplossen voor de volgende halve finales”, voegde hij eraan toe.

Na een 1-2 achterstand in de wedstrijd gingen de Cool Smashers met 20-10 in de vierde set toen de Cargo Movers leunden op Myla Pablo, die brak naar 27 punten, en haar invaller naar voren om de wedstrijd gelijk te trekken op 23 voordat Tots Carlos de orde herstelde.

Ivy Lacsina scoorde back-to-back kills om F2 op de rand van de overwinning te brengen, 25-24, maar Valdez schoot te hulp en bracht Creamline weer bovenaan, 26-25, met twee opeenvolgende hits voordat Lacsina de set opnieuw in evenwicht bracht.

Ced Domingo Creamline Cool Smashers PVL

Ced Domingo viert een punt voor Creamline Cool Smashers. –MARLO CUETO/INQUIRER.net

Nadat Kim Fajardo en Carlos servicefouten hadden uitgewisseld, sloeg Valdez een slimme dropbal voor een voorsprong van 28-27, maar Pablo maakte gelijk. Domingo boorde een snelle aanval gevolgd door een piek buiten het blok van Galanza om een ​​vijfde set af te dwingen.

De Cool Smashers domineerden de vijfde set met een voorsprong van 10-2 voordat Galanza en Domingo samenspanden om vier punten te scoren voor de matchpoint-voorsprong, 14-4. De Cargo Movers redden drie punten, maar Risa Sato maakte een einde aan de wedstrijd van twee uur en 24 minuten met een snelle aanval die de overwinning binnenhaalde.

“De F2 wilde het ons echt niet geven. Elke conferentie tussen Creamline en F2 is altijd een zware strijd”, aldus Creamline-coach Sherwin Meneses, die zijn verjaardag vierde. “We zijn blij met deze overwinning, want elke wedstrijd in de halve finale is belangrijk. Dank aan de spelers omdat ze de vermoeidheid niet in de weg lieten staan. Ze presteerden vooral op het cruciale punt van de wedstrijd.”

Jia De Guzman deelde maar liefst 21 sets uit voor Creamline, terwijl Carlos en Galanza ook verdedigend sterker werden met respectievelijk 17 vangballen en negen sabels.

De Cool Smashers blijven in vijf wedstrijden ongeslagen en pakken zaterdag hun derde overwinning in de halve finale tegen de Cignal HD Spikers.

F2 Logística zakte naar een 1-1 gelijkspel met Cignal te midden van Pablo’s 24 treffers en drie blokken op acht recepties, terwijl Lacsina 13 punten toevoegde.

De Cargo Movers verloren Kianna Dy in de vierde set na een blessure aan haar rechterknie, want ze scoorde slechts negen punten in de eerste halve finale voorafgaand aan de strijd van zaterdag tegen de PLDT High Speed ​​​​Hitters (0-2).