Mon. May 6th, 2024

Manchester United behaalde woensdag eindelijk voor de derde keer de eerste overwinning in de Conti Cup, waarbij Manchester City ook Liverpool versloeg.

United won met 3-0 in 20 minuten van Everton in Leigh Sports Village, via een opener van 60 seconden van Vilde Boe Risa, die snel een tweede kreeg, en Rachel Williams.

Jess Park trok er een terug voor Everton voordat Jade Moore er snel 4-1 van maakte voor de gastheren. Het doelpunt van Karen Holmgaard in 92 minuten was een kleine troost voor de verslagen Toffees.

Omgekeerd bezorgden goals in de tweede helft van Filippa Angeldahl en Mary Fowler Manchester City een 2-0 overwinning op Liverpool, waarmee een einde kwam aan de perfecte start van hun gastheren in groep B en hun progressie als groepswinnaar werd bezegeld.

Filippa Angeldahl scoort het eerste doelpunt van Man City om kwalificatie voor Groep B veilig te stellen
Afbeelding:

Aston Villa kwalificeerde zich ook – voor United – als winnaar van Groep A dankzij een 2-1 overwinning op Championship-kant Sheffield United.

Kirsty Hanson en Kenza Dali gaven de Villans de volledige controle voor rust in Glanford Park, en terwijl Mia Enderby’s strafschop voor een nerveuze finish zorgde, hielden ze stand voor de overwinning.