Sat. Apr 20th, 2024


Chris Eubank Jr. zal zaterdag naam maken in zijn gevecht. Het woord Sebastian wordt op je korte broek genaaid. De herinnering aan zijn overleden broer is bij hem in zijn boksen, training en leven. Het zal altijd zo zijn.

Sebastian Eubank, de broer van Chris Jr., stierf plotseling en tragisch in 2021, slechts een maand nadat hij zelf vader werd.

Dit verlies is pijnlijk rauw.

Eubank Jr. houdt de herinnering aan zijn broer bij zich
Afbeelding:
Eubank Jr. houdt de herinnering aan zijn broer bij zich

Eubank Jr is een onafhankelijk en ingetogen personage. Hij deelt zijn emoties zelden publiekelijk. Maar hij vertelde hoe hij met deze pijn omgaat.

Door dag in dag uit te trainen met een schilderij van Sebastian die naar hem terugkijkt in zijn sportschool, strijdend met zijn naam op de korte broek, helpt Eubank Jr zijn aanwezigheid te voelen.

“Absoluut. Daarom hangt dat schilderij altijd bij me in de sportschool als ik aan het trainen ben. Daarom staat zijn naam op de achterkant van mijn korte broek”, zei Eubank Jr. achter de snaren.

“Hij had een geweldige geest. Hij heeft een geweldige geest en ik voel die energie om hem heen, om mij heen, de hele tijd, vooral als ik vecht, vooral als ik aan het trainen ben, vooral als ik hem zie – of het nu zijn naam of een foto van hem.

Eubank Jr. is ook geïnspireerd door deze herinneringen
Afbeelding:
Eubank Jr sprak openhartig over het accepteren van het verlies

“Het geeft je een spirituele boost. Je weet dat je niet alleen bent.

‘Zelfs als je alleen bent in die ring, ben je in de geestenwereld niet alleen. Hij staat achter me. Hij zit achter mijn korte broek aan.’

Sebastian Eubank was ook een bokser en maakte zijn profdebuut in de Manchester Arena – de locatie waar Chris Eubank Jr. Liam Smith op zaterdag bokste.

In het reine komend met het verlies, zet Eubank Jr deze herdenkingsacties voort ter ere van zijn broer en om zijn leven te vieren.

“Het was iets heel negatiefs dat gebeurde,” zei hij, “maar ik probeer er iets positiefs van te maken. Ik wil niet dat het de rest van mijn leven negatief blijft. Dat doe ik niet, elke keer weer.” Ik zie hem of denk aan hem. Ik ben verdrietig, nee ik wil het, ik probeer het om te zetten in geluk.

“Ik wil blij zijn als ik zijn schilderij zie. Ik wil blij zijn als ik zijn naam zie.”

Eubank Jr werkt met de pads
Afbeelding:
Eubank jr. in opleiding

Hij vecht niet alleen voor de nagedachtenis van zijn broer, Eubank Jr. vecht ook voor de toekomst van zijn neef, de zoon die zijn vader nooit heeft gekend.

“Ik ben blij als ik zijn zoon zie. Dit zijn allemaal manieren, dingen die ik gebruik als goede energie. Deze dingen zorgen ervoor dat je vecht en harder werkt”, zei Eubank Jr.

“Omdat hij [his nephew] zal groeien. Hij zal ondersteuning nodig hebben. Hij zal cijfers nodig hebben om naar op te kijken en ik moet ze allemaal dekken. Als ik een kind krijg, weet ik zeker dat het hetzelfde zal zijn.

“Het geeft je gewoon extra energie en een extra reden om te doen wat je doet, om die gevechten te winnen, om in de sportschool te blijven. Het is een familiekwestie.

“Was altijd.”

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover