Sat. May 18th, 2024


Er zullen geen platforms van 48 minuten meer zijn voor Juami Tiongson, althans dit seizoen van de Philippine Basketball Association (PBA).

Dus tijdens zijn laatste competitieve optreden in de Governor’s Cup kun je de aas niet echt de schuld geven dat hij de zaken serieus nam tijdens een All-Star weekend side-event.

“Het is dezelfde kans voor mij,” vertelde de Terrafirm-aas aan de Inquirer. “Voor mij moet ik er gewoon het beste van maken, want er was een tijd dat ik hier niet eens was.”

Tiongson was een van de grootste namen die werd weggelaten uit de PBA All-Star Game van 2023, ondanks zijn briljante spel voor Dyip dit seizoen. Dus hij haalde het meeste uit zijn tijd als een van de weddenschappen in de driepuntsshootout van vrijdag in de City of Passi Arena.

Hij had 26 punten in de eerste ronde, net achter de 28 van San Miguel Beer’s topscorer Marcio Lassiter. Tiongson had toen 18 in de slotfase van Magnolia-aas Paul Lee, die uiteindelijk regeerde.

Tiongson, opgesteld in 2014, zei dat veel van zijn visie was gesmeed door de smeltkroes van een moeilijk tweede jaar.

“Ik was bij Blackwater in de buurt, denk ik, mijn tweede jaar in de competitie. ik heb [my contract] gekocht. Ik wist niet wat ik nu moest doen”, zei hij. “Mijn hele leven heeft in het teken gestaan ​​van basketbal. Het is alles wat ik ooit heb geweten. Het is mijn passie en het doel was om professioneel te spelen. Ik heb nooit een plan B gehad.”

Na die turbulente episode zei Tiongson dat hij klaar was om afstand te nemen van de sport en te overwegen zich aan te sluiten bij zijn jeugdvrienden die op de vliegschool zaten. Zijn moeder stelde voor om voorlopig bij de PBA D-League te blijven en deze tijd te gebruiken om na te denken over zijn plannen.

‘Ze vertelde me dat als het niet lukte, ik toen besloot te doen wat ik wilde. [outside basketball]. Blij dat ik je heb gehoord,’ zei hij met een glimlach.

“Terugkijkend was het die D-League-stint die me hielp zichtbaar te zijn. En dan coach Yeng [Guiao] hebt me [for NLEX],” hij zei.

Het lijkt misschien alsof Tiongson opnieuw een slechte doorbraak kreeg toen zijn carrière hem naar Terrafirma bracht, dat al verschillende conferenties geen playoff-team meer is.

Maar de voormalige Ateneo point guard speelt alsof zijn team op jacht is naar een kampioenschap. En aangezien Dyip een van de teams was die dit seizoen al aan hun schema had voldaan, speelde Tiongson de strafschoppenreeks alsof zijn volgende contract ervan afhing, ook al kwam hij uiteindelijk tekort.

“Elke dag probeer ik met een chip op mijn schouder te spelen, omdat ik weet hoe het is om onderaan te staan”, zei Tiongson.

“Ik ga niet graag terug”, voegde hij eraan toe. “Elke kans die zich voordoet, probeer ik te grijpen.” INQ


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover