Wed. Apr 24th, 2024

De twee doelpunten van Lauren James in de tweede helft hielpen Chelsea PSG te verslaan in de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, door met 3-0 te winnen en de eerste plaats in groep A veilig te stellen.

Emma Hayes weigerde geloot te worden in de permutaties van de wedstrijd van donderdag, met een gelijkspel of een verlies van één doelpunt nog steeds genoeg om zich te kwalificeren als groepswinnaar.

En ze hield zich aan haar woord om voor een totale overwinning te gaan. Ondanks een sterke opening op 20 minuten van PSG, domineerde Chelsea de rest van de wedstrijd en behaalde uiteindelijk de overwinning voor 10.129 fans op Stamford Bridge.

Sam Kerr (42) zette Chelsea vlak voor rust op voorsprong voordat James (55) zijn eerste Champions League-goal scoorde nadat The Blues zich op een fout van PSG-doelman Sarah Bouaddi stortten.

Net als de bussen op Fulham Road, lag het tweede Europese doelpunt van James niet ver achter (62) toen ze naar huis ging na een prima zet van Chelsea.

Ziet de Blues Groep A winnen met 16 punten uit zes wedstrijden, met een achterstand van alleen Real Madrid begin december. PSG bereikt de kwartfinales als tweede met 10 punten.