Fri. Jun 14th, 2024


Céline Dion werd gedwongen een Europese tour te verzetten na de diagnose van het rigide persoonssyndroom, een zeldzame neurologische aandoening die spasmen en andere fysieke problemen veroorzaakt. Ze zei dat het syndroom, dat relatief weinig onderzocht is, haar vermogen om te lopen en te zingen had aangetast.

“Ik heb al heel lang te maken met gezondheidsproblemen”, zei Dion in een videoverklaring, die je hieronder kunt bekijken. “En het is heel moeilijk voor mij geweest om deze uitdagingen aan te gaan en te praten over alles wat ik doormaak. Onlangs werd bij mij een zeer zeldzame neurologische aandoening vastgesteld, het rigide persoonssyndroom, die ongeveer een op de miljoen mensen treft. Hoewel we nog steeds leren over deze zeldzame aandoening, weten we nu dat dit de oorzaak is van alle spasmen die ik heb gehad.

Ze voegde eraan toe: “Helaas hebben deze spasmen invloed op elk aspect van mijn dagelijks leven, waardoor ze soms moeilijkheden veroorzaken als ik loop en waardoor ik mijn stembanden niet kan gebruiken om te zingen zoals ik gewend ben. Het doet me pijn jullie vandaag te moeten vertellen dat dit betekent dat ik niet klaar zal zijn om mijn Europese tournee in februari te hervatten.” De data van mei tot juli waren opnieuw gepland tegen 2024; de data van augustus-oktober vinden plaats zoals gepland.

Dion zei dat ze samenwerkt met een sportgeneeskundig therapeut om weer op krachten te komen, maar men denkt dat het syndroom ongeneeslijk is. Behandelingen, waaronder anti-angst medicijnen en spierverslappers, kunnen de progressie vertragen, volgens het National Institute of Neurological Disorders.

Gelukkig

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de website waarvan deze afkomstig is.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover