Thu. Dec 7th, 2023


Carlos Takam mag dan 42 jaar oud zijn, een leeftijd waarop de meeste boksers al lang met pensioen zouden zijn. Maar hij verbaasde Olympisch gouden medaillewinnaar Tony Yoka zaterdag in Parijs en bezorgde de Franse ster een tweede opeenvolgende nederlaag.

Maar Takam wil meer. Hij laadt meer grote gevechten en riep Martin Bakole, de zwaargewicht die Yoka eerder versloeg.

“De grote leeuw van het bos laat zijn spel niet aan een kleine over”, brulde Takam na zijn overwinning. “Is Martin Bakole er klaar voor? Ik wil dat Sky dit gevecht organiseert.

“Martin Bakole is als een klein broertje voor mij, net als Tony.”

Takam was aardig na het gevecht. Hij won het publiek in Zenith in Parijs met zijn optreden, maar maakte er bezwaar tegen dat zijn nieuwe fans Yoka onmiddellijk na het gevecht uitjouwden.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Hoogtepunten van het gevecht tussen Carlos Takam en Tony Yoka bij zwaargewicht in Parijs

“Ik was er niet blij mee. Serieus, die man is een Olympisch gouden medaillewinnaar. Hij was een amateur-wereldkampioen. Dat kunnen ze niet zeggen. Je ziet wanneer [Anthony] Joshua vecht, iedereen zit achter Joshua aan. Ze zeggen: ‘Ga, ga AJ.’ Deze man heeft steun nodig, ik ben een groot voorstander. Ik ben een grote Tony-fan”, zei Takam tegen Sky Sports. “Omdat ik hem heb zien opgroeien.

“Ik wil Tony gewoon feliciteren. Sommige mensen zullen zeggen: ‘Ja, hij heeft verloren, hij is klaar.’ Nee, het is nog niet voorbij.”

Hij maakte zich echter zorgen dat het resultaat een gedeelde beslissing zou zijn, aangezien Takam de wedstrijd leek te domineren.

“Natuurlijk maakte ik me zorgen omdat ik in de laatste ronde mijn schouder bezeerde. [his right arm]. Ik had zoiets van ‘Oh, het is voorbij’, ‘zei hij. “Oh mijn god, wat moet ik doen? Maar ik probeerde het, ik werkte aan mijn jab, ik werkte aan mijn hook, mijn left hook. Ik heb alles geprobeerd om dat gevecht te winnen.

“Ik voel me goed. Ik heb veel voorbereid op dit gevecht. Ik bedoel, in dat kamp heb ik als een gek gewerkt”, vervolgde hij. “Tony, ik heb respect voor hem.

“Ik ben erg blij met deze overwinning, want het was niet gemakkelijk.”

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover