Sat. Apr 27th, 2024

Carlisle United bezegelde promotie naar Sky Bet League One door Stockport County met 5-4 te verslaan na strafschoppen op Wembley.

Het ongelukkige eigen doelpunt van Jon Mellish in de eerste helft zorgde ervoor dat de Cumbrians achterbleven voordat Omari Patrick’s late gelijkmaker betekende dat het 1-1 eindigde in de League Two play-off finale, waardoor de wedstrijd in verlenging en een penalty shootout terechtkwam, waar United uiteindelijk won. .

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Isaac Olaofe bezorgt Stockport de leiding in de play-offfinale van League Two met dit ronddraaiende schot

Omari Patrick vindt de voorzet van Joel Senior en glijdt in het doel om laat gelijk te maken voor Carlisle

Het is Carlisle’s eerste terugkeer in Division Three in negen jaar en sluit een uitzonderlijk seizoen af ​​onder Paul Simpson – die de club tussen 2004 en 2006 naar back-to-back promoties leidde als speler-manager van niet-League naar League One. terugkeer naar de club in februari.

Stockport slaagt er ondertussen niet in om hun eigen onmiddellijke stijging van Division Five naar League One te realiseren, nadat ze vorig jaar pas uit de National League zijn gestapt. Het wachten om dit niveau te bereiken, sinds 2010, zal het 14e jaar bereiken. Maar het is nog steeds een opmerkelijke campagne geweest voor een team dat in 2019 in de National League North zat.

Carlisle keert na negen jaar terug naar League One

Het was geen derby in de eerste helft in verzengende omstandigheden op Wembley, en het kostte Stockport een meevaller om na 34 minuten op voorsprong te komen. Isaac Olaofe’s poging voor een voorzet vanaf rechts werd ver van de voet van Mellish afgebogen en zeilde over de ongelukkige Tomas Holy in het doel van Carlisle. Zelfs op 6ft9 had hij geen kans om het te stoppen.

Kort voor het uur had het een seconde moeten zijn voor Stockport toen Chris Hussey een vrije trap langs een ongemarkeerde Akil Wright krulde, die een afgrond had om op te mikken, maar op de een of andere manier alleen naast kon koppen.

Carlisle-baas Paul Simpson voerde de wijzigingen door, en het was een van zijn wissels die de late gelijkmaker vond, Patrick maakte koeltjes de finish van binnen het strafschopgebied nadat de voorzet van Joel Senior op zijn pad afketste.

Dat doelpunt bracht de wedstrijd in de verlenging en vervolgens in strafschoppen. Carlisle sloeg vijf perfecte schoten, terwijl de cruciale misser van Ryan Rydel met Stockport’s tweede betekende dat het de Cumbrians waren die zegevierden.

Wat is het volgende?

Promotie hebben behaald, Carlisle zal spelen in Sky Bet League One tijdens het seizoen 2023/24, terwijl Stockport zal nog een jaar in League Two blijven. Beide divisies starten in het weekend van 5-6 augustus.