Wed. Apr 24th, 2024

Cameron Norrie staat in de kwartfinales van de Argentine Open na het verslaan van wildcard Facundo Diaz Acosta in een nerveuze strijd van drie sets.

De Britse nummer 1 deed er drie uur over om een ​​4-6, 7-5, 7-6 overwinning te boeken bij de Buenos Aires Lawn Tennis Club en vocht dapper in de derde set tiebreak.

Beide spelers hadden moeite om de eerste service te scoren in de openingsset, waarbij Norrie een dubbele fout maakte bij het eerste punt van zijn openingsservicespel voordat hij greep kreeg.

Acosta en Norrie hebben samen vier dubbele fouten in hun eerste vier wedstrijden, maar de Argentijn kreeg de overhand en schoot vijf opeenvolgende azen om Love op 4-3 te houden.

Hij had twee breakpunten in de volgende game, maar Norrie hield zijn service vast voordat hij zich losmaakte in de 10e game en de eerste set verloor.

In de tweede set misten beide spelers twee breekpunten in de eerste twee games, en het leek erop dat Norrie op het punt stond uitgeschakeld te worden toen hij in de vierde game werd gebroken.

Hij miste twee kansen om meteen te breken, maar vocht terug bij de derde kans voordat hij de moed verzamelde om de zaken gelijk te trekken.

Acosta brak Norrie tegen om te bewegen binnen een game na het winnen van de wedstrijd, maar Norrie groef diep om vier games op rij te winnen om een ​​beslissende derde set af te dwingen.

Norrie scoorde als eerste in de eerste set om de stand op 2-1 te brengen voordat Acosta zich terugtrok en de beslissing nam in een tiebreak.

Ondanks het winnen van de mini-break en het winnen met 4-1 slaagde Acosta er niet in om een ​​gedenkwaardige overwinning te behalen op de halve finalist van Wimbledon, die zich verzamelde om zijn plek in de kwartfinales veilig te stellen tegen Tomas Martin Etcheverry.