Sat. Apr 27th, 2024

De Indian Wells-run van Cameron Norrie eindigde in de kwartfinale toen de Amerikaan Frances Tiafoe de Brit in twee sets versloeg.

De 6-4, 6-4 nederlaag maakte een einde aan Norrie’s winning streak van acht wedstrijden. De Indian Wells-kampioen van 2021 pakte vorige maand de titel in Rio de Janeiro en heeft een 21-4 winst-verliesrecord voor het jaar.

Nadat een zeldzame regenvertraging het spel in de vroege stadia van de wedstrijd stopte, maakte Tiafoe contact met een voorzet en brak Norrie naar een 4-3 voorsprong in de eerste set.

De dynamische Tiafoe, die zich voedde met de energie van het publiek, zette Norrie onder druk om een ​​setpointfout te maken toen hij het net betrad.

Tiafoe zag zijn dubbele break-voorsprong in de tweede set teruglopen naar één toen hij twee keer faalde bij 5-3.

Maar hij slaagde erin om de wedstrijd uit te serveren bij zijn volgende gelegenheid, waarbij hij een aas van 220 km/u ontketende om het matchpunt op te zetten voordat hij de affaire beëindigde toen Norrie’s forehand te lang zeilde.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Carlos Alcaraz bereikte de kwartfinales bij de Indian Wells ATP Masters met een 6-2, 2-0 overwinning nadat Jack Draper na 46 minuten spelen stopte vanwege een blessure.

“Ik heb echt het gevoel dat als ik er mentaal ben, ik een van de beste spelers ter wereld ben”, zei Tiafoe.

“Vandaag is het niet alleen het bereiken van de halve finale, ik ben blij om zo’n man te verslaan, die zo goed speelt.

“Om hier binnen te komen en hem in twee sets te verslaan, relatief comfortabel. Uiteindelijk werd het een beetje lastig, maar het was vrijwel eenrichtingsverkeer en ik ben erg blij met waar mijn spel is.”

Tiafoe, die nog geen set heeft laten vallen op het toernooi in de woestijn van Zuid-Californië, bereikte vorig jaar de halve finale van de US Open, waar hij viel op de uiteindelijke kampioen Carlos Alcaraz.

14e reekshoofd Tiafoe’s volgende wedstrijd is tegen de 5e reekshoofd Rus Daniil Medvedev.