Wed. Apr 24th, 2024

David Sloan was de held toen de Caledonia Gladiators hun eerste trofee in 20 jaar binnenhaalden met een 73-70 overwinning op kampioen Cheshire Phoenix in de finale van de BBL Trophy; Mikiah Herbert Harrigan scoorde een recordaantal van 33 punten toen London Lions verdere WBBL Trophy-glorie veiligstelde in Glasgow

Laatste update: 26/03/23 19:21

David Sloan wint de BBL-beker voor de Caledonia Gladiators tijdens het laatste spel van de wedstrijd terwijl Kieron Achara huilt terwijl hij ziet hoe zijn voormalige team wint

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

De driepunter van David Sloan zag de Caledonia Gladiators een dramatische overwinning behalen in de finale van de BBL Trophy met een overwinning van 73-70 op kampioen Cheshire Phoenix.

De teams bevonden zich in een patstelling toen een wipfinale op weg was naar de laatste seconde, maar met extra tijd in het verschiet, sneed Sloan naar binnen en vond een teamgenoot met een pass voordat hij een positie innam in de hoek van waaruit hij het schot van de overwinning binnenhaalde.

Dit verzekerde de Gladiators van de eerste zilveren medaille sinds ze 20 jaar geleden de BBL-play-offs als Scottish Rocks wonnen, en de winnaar van de wedstrijd wist zodra ze de trofee gooiden dat de trofee van hen was.

“Toen het mijn hand verliet, wist ik dat het erin ging,” zei Sloan. “We bleven bij elkaar als een team en ik vond dat we verdienden te winnen.

“Het is geweldig – woorden kunnen niet uitleggen hoe ik me nu voel, maar het is geweldig om kampioen te zijn.”

Jeremiah Bailey werd uitgeroepen tot MVP nadat hij Caledonia had geleid met 16 punten en acht rebounds. Fahro Alihodzic en Aljami Durham hadden ook elk 12 punten.

Larry Austin Jr, Marcus Evans en Tahjai Teague hadden elk 12 punten voor Cheshire, en Austin Jr pakte ook 10 rebounds, maar de trofeehouders werden uiteindelijk tergend verslagen.

Caledonia Gladiators vieren een dramatische overwinning van de BBL Trophy op Cheshire Phoenix (British Basketball League)

Phoenix had na het eerste kwart een kleine voorsprong van 19-18 en had slechts twee punten voorsprong tijdens de rust, maar de Gladiators kwamen terug met een voorsprong van 57-56 in het laatste kwart.

Cheshire stond met 69-65 voor met 2 minuten en 22 seconden om achter de driepunter van Will Neighbor te gaan. De Gladiators hadden echter moeite om te herstellen voordat ze in onwaarschijnlijke omstandigheden wonnen, waardoor hun fans wild werden in de Emirates Arena in Glasgow.

“Je kon tijdens de wedstrijd zien dat de fans de hele tijd bij ons waren en zij zijn een deel van de reden waarom we wegliepen met de overwinning”, zei Sloan.

“Toen we naar beneden gingen, werden ze luidruchtiger en hielden ze ons aan het eind van de dag bij elkaar.”

Recordhouder Herbert Harrigan helpt Lions aan de zege

London Lions zegevierde in de finale van de WBBL Trophy (British Basketball League)

Eerder op de dag hielpen de 33 punten van Mikiah Herbert Harrigan de London Lions om voor de derde keer op rij de WBBL Trophy te winnen met een overwinning van 81-70 op Leicester Riders.

De teams ontmoetten elkaar in de WBBL Cup-finale in januari en opnieuw waren het de Lions die de trofee voor het derde achtereenvolgende jaar wonnen en vasthielden.

Herbert Harrigan leidde de weg voor de Lions met zijn scoren, samen met zeven rebounds en een assist, maar de uiteindelijke MVP was er snel bij om zijn mede-Lions te prijzen.

“Dank aan mijn teamgenoten”, zei Herbert-Harrigan. “Iedereen draagt ​​bij en iedereen kan helpen waar nodig.

“Ik ving de bal vandaag vanuit goede posities en de bal viel. Ik ben trots op mijn team.”

Aanvaller Herbert Harrigan kreeg de steun van 18 punten van Holly Winterburn en 10 van Shanice Beckford-Norton. Ashley Arlen (22 punten, 14 rebounds) zorgde ervoor dat de Riders in de strijd bleven, met Hannah Robb (17 punten) en Fiona O’Dwyer (13 punten, 10 rebounds) die ook bijdroegen.

De Lions vestigden hun stagnatie in het eerste kwart om een ​​voorsprong van 22-12 op te bouwen, maar die voorsprong werd teruggebracht tot vier tijdens de rust toen de Riders hen in het tweede kwartaal te slim af waren en een achterstand van 40-36 opliepen tijdens de rust.

London greep het initiatief opnieuw in het derde kwartaal om een ​​voorsprong van 10 punten te openen, en hoewel de vierde een veel nauwere aangelegenheid was, kon Leicester de achterstand niet wegwerken.

“We zijn teleurgesteld dat we verloren hebben – Londen is een ongelooflijk team”, zei Riders point guard Robb. “We kunnen echter trots zijn op de prestatie die we hebben geleverd en we hoeven ons nergens voor te schamen.”